Παράδοση rapid tests από την Περιφέρεια σε Σύμη & Τήλο

0
493

Οι παραδόσεις rapid tests από την Περιφέρεια συνεχίζονται σε όλα τα νησιά

Σειρά στο πρόγραμμα των παραδόσεων είχε η Σύμη

Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) απέστειλε, σήμερα, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σύμης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά.

Σειρά στο πρόγραμμα των αποστολών είχε η Σύμη, όπου παραδόθηκαν αρμοδίως 600 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests).

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια είχε προχωρήσει, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου σε μεγάλη προμήθεια rapid tests, την οποία παραλαμβάνει τμηματικά και παραδίδει σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν με προτεραιότητα οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

Η προμήθεια των τεστ αντιγόνου αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, που ξεκίνησε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, με πρωτοβουλίες για την υγειονομική θωράκιση της δημόσιας υγείας, με γνώμονα αποκλειστικά την προστασία της υγείας των κατοίκων της.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΛΟΥ ΓΙΑ rapid tests

Ο Δήμος Τήλου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία  στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά,  προχώρησε στην προμήθεια τετρακοσίων (400) τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) προς τον Δήμο μας.

Πρόκειται για την ίδια κατηγορία τεστ που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ στους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργεί σε εξωτερικούς χώρους, για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2.

Η Δήμαρχος Τήλου στο ευχαριστήριο μήνυμα της προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκο δήλωσε σχετικά:

«Το μήνυμα μας προς τους  κατοίκους του νησιού μας , είναι ότι δεν είναι μόνοι. Ο Δήμος μας και η Περιφέρειας μας, από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας με κάθε δυνατό τρόπο και χωρίς να υπολογίζουμε οικονομικό κόστος. Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος, η πρόληψη και η προστασία των κατοίκων των μικρών νησιών είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας και για τον σκοπό αυτό προχωράμε»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ