Συνελήφθη ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου | Ζητάει τα ρέστα η Άγκυρα «παραβίαση δικαιωμάτων»

7
1563

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον 52χρονο μάγειρα

Συνελήφθη απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας το πρωί της Παρασκευής σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον 52χρονο μάγειρα, ο οποίος μετά την απόλυσή του από την εταιρεία πλοίων στην οποία εργαζόταν, μετέβη στην Κομοτηνή όπου και αναμένεται να τον συλλάβουν οι τοπικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Στους δύο κατηγορουμένους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα.

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Ζητάει τα ρέστα η Άγκυρα για τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου

cavusoglu-arthro

Με μια επιθετική ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για «παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης της Βιέννης»

Μετά από αρκετές μέρες σιωπής, η Άγκυρα πήρε θέση για τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Με μια «επιθετική» ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει τη σύλληψη του Μπαϊράμ, γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο» και κατηγορεί την Ελλάδα για «παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης της Βιέννης», καθώς και «του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του».

«Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ζητάνε κ τα ρέστα οι Τούρκοι χαχαχα μιλάνε για ελευθερία κ δικαιώματα ποια η Τουρκία που δεν σεβάστηκε ούτε τους ίδιους τους Τούρκους πόσο μάλλον τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης κ γι’αυτό τον λόγο δεν μπορεί να μπει κ στην ΕΕ υρωπαικη ένωση .Οι άνθρωποι είναι ψυχοπαθεις αυτά που κάνουν χρόνια στους άλλους λαούς λένε δήθεν ότι τα κάνουν άλλοι ;

  2. Καλά να πάθουν αφού δεν σεβάστηκαν την χώρα που τους φιλοξενεί να μην βγουν ποτέ έξω να δικαστούν με την έσχατη των ποινών.

  3. Δεν καταδικαζουν την ενεργεια ομως,,,,,, αλλα λογια να αγαπιομαστε……
    σε ΟΠΟΙΟΝ δεν αρεσει…….ξερει τον δρομο…δεν θα μας λειψει…!!!

  4. τους πιάσαμε, τους αφήσαμε. τώρα έχουμε εκδοσει ένταλμα σύλληψης για να τους ξαναπιασουμε
    δεν ξέρουν τι κάνουν οι εισαγγελεις η μου φαινεται?

    • Αν δεν υπήρχε ελευθερία λόγου , κ δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα καθοντουσαν τόσα χρόνια όλοι αυτοί στην Θράκη μας κ σε εμάς εδώ , η δημοκρατία ξεκίνησε από την Ελλάδα , όταν οι άλλοι λαοί ζούσαν σε σπηλιές οι Έλληνες είχαν σπίτια .Είμαστε έτη φωτός μπροστά από όλους τους λαούς σε τέτοια θέματα .Ποιον θέλει να κοροϊδέψει η Τουρκία ; Μάλλον κρίνει από τον εαυτό της .

    • Αυτή είναι η διαδικασία δυστυχώς είπαμε είμαστε πολύ δημοκράτες τρομάρα μας .Σκέψου ότι τον δολοφόνο βρωμιάρη Τούρκο πιλότο που σκότωσε κ έλιωσε στην κυριολεξία τον δικό μας Ηλιακή από τα Χανιά της Κρήτης κ δεν βρήκε η μάνα του κ η γυναίκα του ούτε το σώμα του να θάψει ,μόνο το καπέλο έβαλαν στο φέρετρο ,τον μάζεψαν τον δολοφόνο ,τον λέω έτσι γιατί έπαιξε βρώμικο παιχνίδι έκατσε στην καλύπτρα πάνω του δικού μας αεροσκάφους ,ενώ αυτός εκτινάχθηκε ,κ σώθηκε .Κ αφού έπεσε στην θάλασσα εμείς οι δημοκράτες τον μαζέψαμε τον περιθαλψαμε κ τον στείλαμε στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ