Σβήνουν οι ελπίδες να μην κλείσει η Eurobank στην Κάλυμνο | Τελευταίες προσπάθειες από Γιάννη Κάννη

1
645

Οι επιστολές και οι ενέργειες που εκδηλώθηκαν για να ακυρωθεί η αρχική απόφαση και να συνεχίσει την λειτουργία το Υποκατάστημα της Eurobank στην Κάλυμνο δεν απέδωσαν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και τις τελευταίες πληροφορίες που συλλέξαμε,το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Eurobank στην Κάλυμνο αναστέλλει τη λειτουργία του και κλείνει στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Η απαντητική  επιστολή  της Eurobank στο αίτημα του Επάρχου Καλυμνίων Μανώλη Μουσελλή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας για να συνεχίσει την λειτουργία του το Υποκατάστημα στο νησί, ήταν αρνητική.

Προσπάθειες για να παραμείνει το Υποκατάστημα ανοικτό εκδηλώθηκαν και από τον Καλύμνιο ομογενή του Καναδά πρώην Βουλευτή και Υφυπουργό Βιομηχανίας Γιάννη Κάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, ο Γιάννης Κάννης ενημέρωσε τον Έπαρχο και το Δήμαρχο για τις ενέργειες που εκδήλωσε  αλλά και την αρνητική απάντηση που έλαβε από το Γραφείο του Φ. Καραβία Διευθύνοντος Σύμβουλος της Eurobank .

 Στην επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank Φωκίωνος Καραβία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Δεν ήταν εύκολη απόφαση να συγχωνεύσουμε το υποκατάστημα της Καλύμνου με το υποκατάστημα μας στη γειτονική Κω, και έχει ληφθεί μόνο μετά από προσεκτική εξέταση τόσο των αναγκών των πελατών μας όσο και του απαραίτητου εξορθολογισμού του δικτύου της τράπεζας

Η Eurobank δεν είναι η μόνη τράπεζα που προσαρμόζει το δίκτυο λιανικής της σε αυτό το νέο περιβάλλον. Όλες οι ελληνικές τράπεζες κάνουν παρόμοιες κινήσεις, σύμφωνα με το ευρύτερο παγκόσμιο πρότυπο του κλάδου.

Το υποκατάστημα της Καλύμνου λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια. Ωστόσο, τα καταστήματα εξυπηρετούν σταδιακά όλο και λιγότερους πελάτες, αναγκάζοντας τη διαχείριση δικτύου να επανεκτιμά συνεχώς την πορεία και να ενοποιεί τους πόρους. Επομένως, έπρεπε να καταλήξουμε στη δύσκολη απόφαση ότι το υποκατάστημα της Καλύμνου δεν ήταν πλέον οικονομικά βιώσιμο, όπως συμβαίνει με άλλα 26 παρόμοια καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020, μετά τη συγχώνευση 25 παρόμοιων υποκαταστημάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους , όλα για τους ίδιους παραπάνω λόγους.

Έχουμε κάνει κάθε βήμα για να διατηρήσουμε ένα σχεδόν πλήρες επίπεδο υπηρεσιών που διατίθεται στους πελάτες μας στο νησί.

Όλοι οι πελάτες μας έχουν 24ωρη πρόσβαση στα κανάλια τηλεφωνικής τραπεζικής, ηλεκτρονικής τραπεζικής και κινητής τραπεζικής

Οι ανάγκες συναλλαγών θα εξυπηρετηθούν είτε από την ΑΤΜ Eurobank στο νησί είτε μέσω του τοπικού Ταχυδρομείου με το οποίο η Eurobank συνεργάζεται σε εθνικό επίπεδο, επιτρέποντας στους πελάτες μας –ιδίως εκείνους που προτιμούν ακόμα τη φυσική επαφή– να πραγματοποιούν τις πιο συχνές συναλλαγές όπως καταθέσεις, αναλήψεις και πληρωμές.

Περιττό να πούμε, για τις πολύ λίγες υπόλοιπες συναλλαγές που απαιτούν φυσική παρουσία, το κατάστημά μας στο κοντινό νησί της Κω παραμένει έτοιμο να εξυπηρετήσει και τους πελάτες της Καλύμνου

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Κάννης συνεχίζει τις προσπάθειες του και σε πολιτικό επίπεδο, με τις ελπίδες όμως  ναλιγοστεύουν  αφού ελάχιστες ημέρες εναπομένουν μέχρι  την Τετάρτη 7 Οκτωβριου 2020 που το Υποκατάστημα της  Eurobank Καλύμνου αναστέλλει την λειτουργία του.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δε με πειράζει θα πηγαίνω στο υποκατάστημα της eurobank στο φεγγάρι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ