17χρονος μεταφέρθηκε από την Κάλυμνο στην Κρήτη μέσα σε ειδική κάψουλα

0
1233

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα ένα ανήλικο αγόρι, μέσα σε ειδική κάψουλα, το οποίο υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, πρόκειται για έναν 17χρονο από τη Γαλλία, ο οποίος βρισκόταν στην Κάλυμνο και μεταφέρθηκε στην Κρήτη με ελικόπτερο Σινκούκ της Πολεμικής Αεροπορίας, γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, ο 17χρονος μεταφέρθηκε μέσα ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης με πυρετό που έχει ανεβάσει εδώ και δύο ημέρες.

Εκτός του πυρετού, ο ανήλικος παρουσιάζει και θωρακικό άλγος, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη.

Στον ανήλικο έχει γίνει ήδη ένα πρώτο τεστ στην Κάλυμνο τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν ακόμα βγει.

Όπως είπε ο Διοικητής του νοσοκομείου, τεστ έγινε και στο Βενιζέλειο κατά την άφιξή του τα ξημερώματα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Πηγή: www.protothema.gr

«Δεν αφορά “ύποπτο” κρούσμα κορωνοϊού αλλά καρδιολογικό περιστατικό η νυκτερινή αεροδιακομιδή από την Κάλυμνο»

Ένας ξένος υπήκοος 17 ετών διεκομίσθη τη  νύχτα γύρω στις 01:00 με ελικόπτερο από την Κάλυμνο για Νοσοκομείο της Κρήτης, καθώς έχρηζε νοσηλεία σε Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η μεταφορά του ασθενούς έγινε με κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Για δεύτερη φορά το γεγονός αυτό, δηλαδή η μεταφορά ασθενούς με την προβλεπόμενη πλέον από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα κάψουλα αρνητικής πίεσης, ήταν, πιθανόν, η αιτία που υπήρξαν δημοσιεύματα σελίδων που ανέφεραν περίπτωση ασθενούς με covid-19.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απάντηση από το τεστ που έγινε στον νεαρό ασθενή και στάλθηκε στον «Παστέρ», ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση τόσο από Κάλυμνο όσο και από Κρήτη.

Από χθες το απόγευμα ήταν γνωστό από το ρεπορτάζ του «Π.τ.Κ.» το γεγονός, όπως και  η αιτία που θα γίνονταν η αερομεταφορά του ασθενούς, όμως οι σημερινές δημοσιεύσεις επιβάλλουν την ανάρτηση.

Να επισημανθεί πως κάθε περίπτωση που έχει σχετικά συμπτώματα, θεωρείται ως “ύποπτο κρούσμα” όμως είναι βεβιασμένο να κρίνεται έτσι και κυρίως να δημοσιοποιείται.

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ