“Έφυγε” απροσδόκητα για το μεγάλο ταξίδι ο Μανώλης Λοΐζος – Συλλυπητήρια Γ. Νικητιάδη

1
1428

Ο 65χρονος Μανώλης ΛοΪζος, ένας άνθρωπος  αγαπημένος και δραστήριος, έφυγε τη νύχτα στις 03:00 για το μεγάλο ταξίδι που δεν έχει γυρισμό, αφήνοντας πίσω του μεγάλο πόνο στην οικογένειά του και σε όλη την Καλιμνιακή κοινωνία, αφού η είδηση του θανάτου του γέμισε με τεράστια θλίψη όλους.

Συνταξιούχος της ΔΕΗ, ο Μανώλης παρέμεινε ενεργός στα 65 του χρόνια και ιδιαίτερα μέσα από τον Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Καλύμνου, φέροντας τον βαθμό του Ταγματάρχη,  διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και ήταν η μεγάλη του αγάπη η ασχολία με αυτόν, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Καλύμνου και μέχρι σήμερα Ταμίας, με συναίσθηση ευθύνης και αγάπης προς την τρίτεκνη οικογένεια. Παρών σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου Εφέδρων, του Συλλόγου Τριτέκνων αλλά και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, έδινε με το μόνιμο χαμόγελό του και τον φιλικό του χαρακτήρα στον καθένα να τον πλησιάσει και να ακούσει από αυτόν μια καλή κουβέντα, έτοιμος να βοηθήσει σε κάθε ανάγκη του διπλανού του.

 

Σήμερα στις 5:30 το απόγευμα η κοινωνία της Καλύμνου θα αποχαιρετίσει στον Ι.Ν. Παναγίας της Καλαμιώτισσας τον Μανώλη Λοϊζο και θα συμπαρασταθεί στην οικογένειά  του, στην αγαπημένη του σύζυγο Άννα και στα παιδιά του Νικόλα, Διονυσία και Μαρία και στη νύφη του Καλλιόπη που δεν την ξεχώριζε από τα παιδιά του, καθώς υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και αληθινό στήριγμα στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι φίλε Μανώλη, κανείς δεν θα ξεχάσει την καλοσύνη και το χαμόγελό σου, που σκόρπιζες άπλετα σε όλους και γι αυτό μόνο καλά λόγια θα συνοδεύουν τη μνήμη σου.

Κουράγιο στην οικογένειά του και ο “Π.τ.Κ.” συμπαραστέκεται με τα πιο ειλικρινή αισθήματα στον πόνο τους για τον αδόκητο χαμό του συζύγου και πατέρα.

Μια συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Τυρίκου Εργά για τον Μανώλη ΛοΪζο, αποτελεί μια πολύ γλαφυρή αναφορά στο ήθος και στον χαρακτήρα του ανθρώπου, που έφυγε αλλά αφήνει ένα δυνατό στίγμα στην Κάλυμνο:

“Με μεγάλη μου θλίψη έμαθα σήμερα πως ο συντοπίτης μου, Μανώλης Λοΐζος, από την Κάλυμνο, έφυγε για πάντα. Θέλω λίγο να πω μια ιστορία γιατί έχει σημασία. Ο Μανώλης όταν ήμουν μετά βίας 19 χρονώ και ξαφνικά πέθανε ο πατέρας μου αφήνοντάς μας σε δεινή οικονομική κατάσταση, μαζί με άλλους Καλύμνιους και τη γυναίκα του Ιωάννα μπήκαν μπροστά. Ήταν δίπλα μου σε όλες μου τις σπουδές οικονομικά και ηθικά. Να σπουδάσει το Καλυμνάκι μας! Και δεν ήταν καν συγγενείς μας… Ήταν όμως οι άνθρωποι που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει δε μας ξεχνούσαν. Μεγαλώνοντας από τον Μανώλη διδάχτηκα πως να αντιμετωπίζεις την αρρώστια με γενναιότητα, πως να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου. Δε μου ζήτησε ποτέ αντάλλαγμα, ήταν γλυκύτατος – μια φιγούρα πατρική σε δύσκολα χρόνια της ζωής μου. Από το παράδειγμα του Μανώλη σπρωγμένος μπήκα στον ακτιβισμό και στην αλληλεγγύη, οφείλω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν θυμάμαι εκεί στην παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Καλυμνίων τότε και όταν τον είχα αναφέρει είχε δακρύσει και μου είχε κάνει μια αξέχαστη αγκαλιά…Κάμαρωνε πάντα με τις σπουδές, τις βραβεύσεις μου, πάντα όταν με έβρισκε, καμάρωνε. Και έβγαινε αυτό από την μεγάλη καρδιά του από μέσα… Μανώλη, ευχαριστώ για όλα…. Στην δασκάλα μου την Ιωάννα που ήταν πάντα αγαπημένη και μπροστάρης στις καλές πράξεις στο πλευρό του και στα παιδιά του, θερμά συλλυπητήρια…”.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι και η ανακοίνωση για τον αδόκητο χαμό του Μανώλη, από τον Σύλλογο Τριτέκνων Καλύμνου, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εν ενεργεία Ταμίας:

Κάλυμνος, 18-8-2020

Η Διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων Καλύμνου μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Μανώλη Λοΐζου, ιδρυτικού μέλους και ταμία του συλλόγου μας μέχρι σήμερα συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
– Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του Δ.Σ. στην οικογένειά του και στους οικείους του
– Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του
-Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και να παραδοθεί στην οικογένειά του
Η μεγάλη οικογένεια των Τριτέκνων θρηνεί από σήμερα την απώλεια του Μανώλη, ο οποίος εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να λείψει ούτε μία φορά από το γραφείο μας, εξυπηρετώντας τα μέλη μας όχι μόνο στα θέματα του συλλόγου αλλά με όποιο τρόπο μπορούσε.
Ενέπνεε το σεβασμό και την αγάπη όλων, έχοντας κατακτήσει την καθολική αποδοχή, αγάπη και εκτίμηση όλων των Τριτέκνων.
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τον άνθρωπο, οι κουβέντες είναι φτωχές μπροστά στο πόνο όλων μας.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΣ.
Η παρουσία σου θα μείνει ορόσημο στον Σύλλογό μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com

Θανάσης Αθανασίου

Συλλυπητήριο μήνυμα τ. Υφ. Γιώργου Νικητιάδη για την απώλεια του Μανώλη Λοΐζου

Πληροφορηθείς τον ξαφνικό θάνατο του Μανώλη Λοϊζου στην Κάλυμνο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και π.Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γ. Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο Μανώλης Λοϊζος, υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, θερμού πατριώτη και εντιμότατου πολίτη. Η καλοσύνη, η σεμνότητά και η αξιοπρέπειά που τον διέκριναν, σπανίζουν. Το κενό που αφήνει, σχετίζεται κυρίως με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Άτομο χαμηλών τόνων, βαθιά προοδευτικός μα πάνω απ’ όλα, γεμάτος αγάπη για όλους που σκόρπιζε χωρίς να περιμένει ποτέ αντάλλαγμα. Παρών πάντα σε κάθε αγώνα για την Κάλυμνο, για τον άνθρωπο, για την πατρίδα μας. Αφήνει πίσω του μια εξαίρετη οικογένεια. Τρία παιδιά καταξιωμένα ήδη στην κοινωνία με σπουδές και με θετικό αποτύπωμα παντού. Θα τον θυμάμαι πάντα με συναισθήματα νοσταλγίας κι αγάπης.

Τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του και τα τρία υπέροχα παιδιά του.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ