ΣτΕ: Οριστική η ανάκληση άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

2
960

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, αναφορικά με την ειδική εκκαθάριση και μεταβίβαση της περιουσίας της στην Alpha Bank.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου είχε αιτηθεί να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος του 2013, με τις οποίες γινόταν η παραπάνω μεταβίβαση στην Alpha Bank.

Το 2017 η πενταμελής σύνθεσης του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ παράπεμψε στην επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος, προς οριστική κρίση τα ζητήματα που προέκυπταν από την αίτηση ακύρωσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.
Τι ζητούσε από το ΣτΕ η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣτΕ καγκελα σκια
ΣτΕ: Ελεύθερος αλλά και φορολογούμενος ο ηλεκτρονικός τζόγος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09|06|2020 | 12:21
Η είσοδος του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Άρειος Πάγος
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις θέσεις προέδρων σε ΣτΕ και Αρειο Πάγο [ονόματα]
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28|05|2020 | 16:17

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ζητούσε να ακυρωθούν οι από 8.12.2013 αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με τις οποίες:

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της εν λόγω Τράπεζας και τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση,
Υποχρεώθηκε ο ειδικός εκκαθαριστής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στην μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της στην Alpha Bank και γ. Δόθηκε εντολή καθορισμού της διαφοράς μεταξύ των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταβιβάστηκαν στην Alpha Bank.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ

Η επταμελής σύνθεσης του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον σύμβουλος Επικρατείας Ηλία Μάζο, με την υπ’ αριθμ.1162/202 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Μεταξύ των άλλων, η τράπεζα υποστήριζε ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, έγινε κατά παράβαση της αρχής της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων, κατά κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.λπ.
Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …….Μια τραπεζα στα Δωδεκανησα ειχαμε και τα εκαναν μανταρα!
    Δανεια και διευκολυνσεις εκει που δεν ηπρεπε!
    Και τωρα?

  2. λαμ…για, φαγατε τα λεφτα του κοσμακι και θα την βγαλετε καθαρη οπως παντα.φτου σας μην σας ματιασουμε.ξευτ…λες.αλλα σε αυτο το μπουρ…λο που ζουμε ,οι τσατσαδες παντα καθαρη την βγαζουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ