Ρόδος: «Έφυγε» σε ηλικία 72 ετών ο επιχειρηματίας Νικ. Παστρικός με καταγωγή από το Ασφενδιού της Κω

0
9151

Έφυγε σε ηλικία 72 ετών ο Νικόλαος Παστρικός, έπειτα από σκληρή αλλά άνιση μάχη που έδινε με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε,  το προηγούμενο διάστημα.

Ο Νικόλαος Παστρικός ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου για την εργατικότητα, το ήθος και το χαρακτήρα του τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επιχειρηματίας.
Ακούραστος «μαχητής» όλα τα χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει από μόνος του μία σημαντική επιχείρηση στο χώρο των ζωοτροφών, η οποία μετρά περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.

Ο Νικόλαος Παστρικός γεννήθηκε το 1948 στον οικισμό Ασφενδιού της Κω από πρόσφυγες γονείς με καταγωγή από το νησί του Ιπποκράτη. Είχε ακόμα δύο αδελφούς και μία αδελφή. Ένα χρόνο μετά τη γέννησή  του, οι γονείς του ήρθαν στη Ρόδο και ο πατέρας του άνοιξε καφενείο στην Παλιά Πόλη. Εδώ στη Ρόδο ο Νικόλας Παστρικός πήγε δημοτικό σχολείο και συνέχισε στο εξατάξιο νυκτερινό γυμνάσιο μέχρι την 4η τάξη, όταν πήγε στρατιώτης, ενώ παράλληλα, δούλευε σκληρά ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ακολούθησε η θητεία του στο στρατό στη σχολή ΟΥΚ, στους βατραχανθρώπους και μετά στα αλεξίπτωτα. Το 1971 παντρεύτηκε τη  Σταυρωσία Παπαντωνίου, του Αντωνίου και της Ελευθερίας από το χωριό Λάερμα Ρόδου. Απέκτησαν τρία παιδιά τον Αντώνη, τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη και έξι εγγόνια, τρία εκ των οποίων φέρουν το όνομά του.

Από αριστερά: o Νικόλαος Παστρικός, η σύζυγός του Σταυρωσία, η κόρη του Ειρήνη και κάτω οι δύο γιοι του Αντώνης και Κων/νος

Από αριστερά: o Νικόλαος Παστρικός, η σύζυγός του Σταυρωσία, η κόρη του Ειρήνη και κάτω οι δύο γιοι του Αντώνης και Κων/νος

Το 1977 ξεκίνησε το εμπόριο ζωοτροφών με την εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Νικόλαος Παστρικός μαζί με τη σύζυγό του Σταυρωσία σε ένα χώρο 100 τ.μ. στην περιοχή Ανάληψη στην πόλη της Ρόδου και με σκοπό την μεταπώληση ζωοτροφών.
Το 1980 η εταιρεία μεταστεγάζεται στην περιοχή Κανδηλί όπου γίνεται η 1η ιδιωτική επιχείρηση στα Δωδεκάνησα που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης, παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών διαθέτοντας εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας εξωτερικού.
Από το 1989 και έπειτα η εταιρεία λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κατασκευάζοντας και τα πρώτα σιλό δημητριακών.

Το 2003 η εταιρεία μετατρέπεται σε ΑΕ με την επωνυμία ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ ΑΕΒE και διακριτικό τίτλο «ΒΙΟ.ΖΩ.ΡΟΔ.».
Το 2005 ξεκινάει μια καινούργια γραμμή παραγωγής με δυνατότητα συσκευασίας και επεξεργασίας της τάξεως των 15 T.V. την ώρα σε μείγματα και δημητριακά. Σήμερα η εταιρεία, την οποία διαχειρίζονται τα παιδιά του, έχει αναπτύξει ένα δυναμικό δίκτυο πωλήσεων στον κλάδο των ζωοτροφών παραγωγικών ζώων, στον κλάδο των κατοικίδιων και στα αξεσουάρ ζώων.

Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του ο Νικόλαος Παστρικός βρισκόταν πάντα εκεί πρόθυμος να βοηθήσει και συμβουλεύσει τα παιδιά και τα εγγόνια του σε οτιδήποτε χρειάζονταν. Άλλωστε η οικογένειά του ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη!
Η κηδεία του Νικόλα Παστρικού έγινε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ρόδου, όπου η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, του είπαν το τελευταίο «αντίο». Για αυτούς, όμως ο Νικόλας θα είναι πάντα δίπλα τους, όπως έκανε πάντα!

Ο Νικόλαος Παστρικός, πρόσφατα στα γενέθλιά του με τη σύζυγΟ Νικόλαος Παστρικός, πρόσφατα στα γενέθλιά του με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του!ο, τα παιδιά και τα εγγόνια του!

Ο Νικόλαος Παστρικός, πρόσφατα στα γενέθλιά του με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του!

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ