ΤΕ ΒΣΔ ΚΚΕ: Για τις εξελίξεις σε προσφυγικό-μεταναστευτικό

1
301

Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Κ.Κ.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις εξελίξεις σε προσφυγικό-μεταναστευτικό

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών φανερώνουν πως όσο η χώρα μας με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων, θα μπλέκει για χάρη της μοιρασιάς συνόρων και του ενεργειακού πλούτου στο κουβάρι των ανταγωνισμών τόσο ο λαός θα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί μαζί με τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, στην πολιτική που μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές και καταδικάζει τους νησιώτες στο ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης

Η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Έχει αιτία και ενόχους.

Είναι αποτέλεσμα των πολέμων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει ενεργό ρόλο στην όξυνση των ανταγωνισμών, στην επιτάχυνση της εμπλοκής σε πόλεμο, παραδίνοντας τις βάσεις Σούδας για τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές, στέλνοντας ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις σε Σαουδική Αραβία ,στα ανοιχτά της Λιβύης, στην Αν. Μεσόγειο και το Μάλι.

Μετά τις επιθέσεις ενάντια στους νησιώτες του Β. Αιγαίου με τα ΜΑΤ να ενεργούν ως δυνάμεις κατοχής ,τα στρατιωτικά μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από αναποτελεσματικά είναι και απάνθρωπα. Υπηρετούν την εφαρμογή «δια ροπάλου» της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας η οποία «κοσμείται» και από την υπογραφή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα τα καλέσματα που ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και παράγοντες και τα οποία αναπαράγονται από μηχανισμούς μέσω διαδικτύου και τα οποία καλούν τους κατοίκους των νησιών να διαφυλάξουν τη χώρα από την «εισβολή» των προσφύγων-μεταναστών.

Τροφοδοτούν ακροδεξιές φωνές που θέλουν να στρέψουν τους κατοίκους ενάντια στον αδύναμο, στοχοποιούν εργαζόμενους και αγωνιστές, ενισχύουν τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συκοφαντούν τον λαό και προσβάλλουν το αίσθημα αλληλεγγύης.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να δυναμώσει ο αγώνας με ανυπακοή στα ευρωατλαντικά σχέδια που από τη μία διαλύουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς και από την άλλη εγκλωβίζουν πρόσφυγες σε νησιά και σύνορα.

Για να σταματήσει να οξύνεται η κατάσταση χρειάζεται σήμερα:

Να κλείσουν όλα τα Hot Spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. Να απεγκλωβιστούν άμεσα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα. Να επισπευστούν οι διαδικασίες ασύλου ώστε από κει να πάνε στις χώρες του προορισμού τους

Τώρα να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση και με κάθε τρόπο στην ΕΕ, για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους, για να υπάρξει δίκαιη κατανομή προσφύγων, κόντρα στο “Δουβλίνο” και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς.

Μάρτης 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ