«Έφυγε» ένας πράος, καλοσυνάτος άνθρωπος και ένας εργάτης του αθλητισμού

0
1138

Μόνο καλά πράγματα έχουμε να θυμόμαστε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθόσφαιρας Δωδεκανήσου Γιώργο Κατσικανταή ο οποίος σε ηλικία 74 ετών ξεκίνησε το αιώνιο ταξίδι.

Αν και δεν είχαμε συχνή επαφή καθώς το μπάσκετ δεν είναι το …ρεπορτάζ μου, τις λίγες φορές που το έφερε η μοίρα να συναντηθούμε, ήταν πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει. Πάντοτε με το χαμόγελο και με την καλή καρδιά, ήταν πανέτοιμος να μας προσφέρει …τα φώτα του για ό,τι και αν μας απασχολούσε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην έχει αναφερθεί κατά καιρούς στη μεγάλη καρδιά που είχε αυτός ο άνθρωπος. Είναι αλήθεια ότι άνθρωποι με τόσο πολύ καλοσύνη σπανίζουν στις μέρες μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Γιώργος Κατσικανταής είχε πάρα πολλούς φίλους και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου.

Αν και δεν ήταν …βέρος Ροδίτης (καταγόταν από τα Καλάβρυτα), έγινε …πραγματικός Ροδίτης καθώς είχε πάρα πολλά χρόνια στο νησί μας. Τον θυμόμαστε όλοι από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ καθώς είχε αναμειχθεί και με την Τοπική Επιτροπή. Όμως πριν αρκετά χρόνια είχε περάσει και από το ποδόσφαιρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Ρόδου στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, κάποιες φορές ακόμα και τα τελευταία χρόνια, πήγαινε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνες. Δημοσιογραφικά είχαμε βρεθεί μαζί σε ορισμένα τηλεοπτικά πλατό για θέματα σχετικά με το μπάσκετ, το οποίο το κατείχε πολύ καλά. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να αναφέρω ότι συχνά πυκνά προσωπικά τον συμβουλευόμουν για θέματα κανονισμών, ειδικά αν το αντικείμενο των εκπομπών ήταν τέτοιου είδους. Έφυγε λοιπόν ένας πολύ συνεργάσιμος άνθρωπος, ένας καλοσυνάτος, πράος και ακούραστος εργάτης του αθλητισμού της περιοχής μας.

Το έργο του είναι αναμφίβολα πάρα πολύ μεγάλο, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Οι φορείς του αθλητισμού της περιοχής, πρέπει να βρουν τρόπους για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του ανθρώπου αν και είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι το σημαντικό είναι αυτοί που προσφέρουν, να λαμβάνουν τιμές όσο ακόμη είναι εν ζωή. Καλό ταξίδι Γιώργο Κατσικανταή…
Δραγάτης Δημήτρης

rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ