Εργατικό Κέντρο Κω: Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

1
80

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί όλους τους εργαζόμενους ,τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου κάθε τίμιο συνδικαλιστή και εργάτη της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντηθεί αποφασιστικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει στον γύψο την συνδικαλιστική δράση ,να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσει τα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα για χάρη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.

Το κανονικό φακέλωμα που προετοιμάζει για σωματεία και εργαζομένους η κυβέρνηση το ονομάζει εκσυγχρονισμό, διαφύλαξη των συνδικάτων και δημοκρατία.

Η διάθεση και η πολιτική τους θέση για προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα φαίνεται από τις διώξεις εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών που δεν αποδέχονται την βαρβαρότητα, από το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι απεργίες βγαίνουν παράνομες, από την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που κάθε φορά εξαπολύεται σε περίπτωση κινητοποιήσεων.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα κυβερνά με το 40% των ψήφων του λαού που συμμετείχε στις εκλογές και με μια πλάστη πλειοψηφία που όλα τα αστικά κόμματα υποστηρίζουν.

Το νομοσχέδιο αυτό ,σε συνέχεια των απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσθεσε εμπόδια στον τρόπο απόφασης και κήρυξης απεργίας , πάει μαζί με την κατάργηση του ασύλου, στην ομηρία των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η κυβερνητική αυτή μεθόδευση.Τόσο η εργοδοσία που χρόνια τώρα ζητά από τις κυβερνήσεις να τελειώνουν με εργατικά δικαιώματα, όσο και οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι μηχανισμοί και υπηρέτες τους ξέρουν πως η ολοένα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων δεν θα μείνει αναπάντητη. Γιαυτό παίρνουν τα μέτρα τους σήμερα. Γιατί δεν τους φτάνει μόνο η «ακριβή» υπηρεσία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Επιδιώκουν να παρέμβουν στην ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων, να καταργήσουν καταστατικά ,να εξουδετερώσουν την δύναμη της οργάνωσης. Να απομονώσουν και να αποκόψουν τον εργαζόμενο από κάθε συλλογική δράση

Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος τους ! Τρέμουν την δύναμή μας

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τους απαράδεκτους αυτούς σχεδιασμούς και καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να αποφασίσουν όπως έκανε και το Δ.Σ του Εργατικού , απεργιακή κινητοποίηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει στα σωματεία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγώ πάλι γιατί βλέπω πως με την πρόφαση των εργατικών δικαιωμάτων όσοι είναι μέσα σε σωματεία ,δεν αποσκοπούν στο γενικό καλό αλλά στο προσωπικό όφελος…απλά φωνάζουν και κάνουν το άδικο δίκαιο…για πετάξτε τα λαμόγια έξω, που κάθε φορά ψηφίζεται για να σας αντιπροσωπεύουν .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ