Καματερός: Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση του all inclusive

23
1390

Καματερός: Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση του all inclusive.

Στις περιοδείες που είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Καματερός στα χωριά της Κω, αλλά και στην πόλη σαν κυρίαρχο πρόβλημα αναδείχτηκε το all inclusive.

Το σύστημα αυτό πλήττει κύρια τα νησιά Κω – Ρόδο και είναι αποτέλεσμα της μονόπλευρης ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού που επιλέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και η ταύτιση της τουριστικής ανάπτυξης με την ενίσχυση για δημιουργία μόνο κλινών. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς χωροταξικό. Χωρίς αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αναδείκνυε και θα αξιοποιούσε τα πλεονεκτήματα του κάθε νησιού. Που θα αλληλοσυμπλήρωνε το ένα νησί το άλλο.

Όμως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Με την συνεννόηση και την συνεργασία όλων των φορέων (που δεν υπάρχει τώρα), των Δήμων, της Περιφέρειας, του ΕΒΕΔ, των ξενοδόχων, των καταστημάτων εστίασης, τουριστικών και άλλων.

  • Βελτίωση των συνθηκών στις πόλεις, τις παραλίες, τους δρόμους κ.λ.π. για προσέλκυση των επισκεπτών.

  • Συνεννόηση για ελεύθερες μέρες έστω 1 την εβδομάδα από κάθε ξενοδοχείο.

(Τα πρακτορεία είναι διατεθειμένα να το δεχθούν αν συμφωνηθεί υπό όρους).

  • Η συνεταιριστική οργάνωση των επιχειρήσεων και με σύνδεση με το all inclusive των ξενοδοχείων.

  • Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Αυτά είναι λίγα αλλά τα πιο βασικά που μπορούν να γίνουν.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ρίξουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Γραφείο Τύπου

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι εκανες 5 χρόνια για το φαινομενο;;;; τιποτα δεν εκανες…. η να θυμηθουμε ποιοι ηταν μηχανικοι των μεγαλοξενοδοχειων που κατεστρεψαν την τοπικη οικονομια;;;αριστεροι της αρπαχτης και της δεξια τζεπης ,, ουστ

    • Κάπτεν Ηλία Καματερέ, ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, στην ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ 24%.

      Είπες ΝΑΙ και ψήφισες τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;;; Ψήφισες το ξεπούλημα των αεροδρομίων όταν σαν αντιπολίτευση το χαρακτηρίζατε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΣΗΜΙΚΩΝ και προέτρεπες τον Γιαννάκη ΖΕΡΒΟ να κάνει κατάληψη του αεροδρομίου, βάλατε 24% ΦΠΑ στα ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ στα ιδιωτικά ΣΧΟΛΕΙΑ και τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ και στα νησάκια της άγονης γραμμής αριστεροί του κόλου. Παπαρολογείς περί ανέμων και υδάτων και κάθε τόσο όπως τώρα που πήρε παράταση ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά των σεισμών και του προσφυγικού, πουλάς ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και επιδόματα σαν μεταφορικό ισοδύναμο φύκια και ψίχουλα για μεταξωτές κορδέλες …

  2. Μετά την απόλαυση του τέταρτου μου Breakfast στο πολυτελές Agleoras Palace,είπα να επισκεφτώ και τους Αρχαιλογικούς χώρους του Νησιού,αλλά μόνο το Romeo Odeum ήταν τσάμπα..που βρίσκεται έξω απ το Κοιμητήριο ..κάποιες μαυροφόρες γυναίκες μου έδωσαν να φάω μία πεντανόστιμη παραδοσιακή λιχουδιά,kollivous.. Oh Darling !!! delicious και το κυριότερο δωρεάν και αυτά…Δεν μπορούσα να αρνηθώ .Τι ευγενικοί άνθρωποι και τι νόστιμα κόλλυβους ,είχαν μέσα ασημένια σταυρουδάκια και σπόρους από ρόδι..δεν έχω λόγια και θα πάω και αύριο..αφού δεν υπήρχε στο μπουφέ του Ξενοδοχείο μου . .αυτό είναι και το μοναδικό μου παράπονο 5άστερο χωρίς κόλλυβα?Θα το πω στη μαμά μου…

    • Ταλεπωρε αποτυχημενε.Κλαψε τι μοιρα σου……δεν ερχοντουσαν να φανε το σουβλακι από το μαγαζι σου να το πληρωσουν χρυσο επειδή εσυ πληρωνεις μεγαλο νοικι .Ρε επαγγελματιες της πλακας αντε να δουλεψετε σε κανενα ξενοδοχειο το τζαμπα αφεντικο πεθανε.

  3. ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ είναι αυτός ο άνθρωπος με τον Τουρισμό…κρίμα να έχουμε βουλευτή και να ΜΗ κάνει ΤΙΠΟΤΑ.Όταν ο τουρίστας έχει πληρώσει την χλύδα των 4 και 5 αστέρων (έστω και πανφθηνα)ΤΙ να κάνει έξω από το ξενοδοχείο του? αφού έξω από αυτό είναι το ΧΑΟΣ και ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ δώστε ανάλογο κίνητρο στον τουρίστα και θα κυκλοφορεί.

  4. ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ

  5. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΗΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ; ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΕΛΟΣ!

  6. Να είσαι υποχρεωμένος να λες ότι σου έγραψαν μπας και ξεγελάσεις κάνα ψηφοφόρο. Ευτυχώς που δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε.

  7. Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ. ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΗ ΟΤΕ ΟΠΑΠ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.

    • Όλοι αυτοί που κατηγορεις,ειναι στο κόμμα που υποστηριζεις Το νέο πασοκ ! Ποιόν κοροϊδεύεις;

    • Είσαι από τις ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ? Καλοφαγοτα αυτά που σου δώσανε να γράψεις αυτά που εγραψες. Μόνο που δεν τα κατάλαβα όλα καλά. Θα μου κάνεις μια ελεύθερη μετάφραση?

    • Μεγαλε μαζι σου…….όλα αυτά τα διορθωσε ο Συριζα;Μηπως οι Συριζαιοι ηταν σε άλλη χωρα και ηρθαν ξαφνικα προχθες εδώ και τα βρηκαν;Πουλημενα βολεμένα τομαρια σας βλεπω από την άλλη Κυριακη θα αλαξετε κομα και θα το παιζετε παλι ξερόλες.

  8. Η νέα Δημοκρατία είχε εντολές και απέλυσε ένα κάρο γιατρούς κλπ με Άδωνι Γεωργιάδη μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής στις εδαφικές παραχωρήσεις τα έδωσε όλα και πολύ μπλα μπλα χωρίς νόημα , το ΠΑΣΟΚ πρωταθλητής κομπίνας και μίζας . Έρχονται εκλογές και σκέφτεστε ποιο από τα 3 κόμματα θα ψηφίσετε. Είσαστε άξιοι τις τύχης σας ,ελληναρες.

  9. Παρόλη την συμπάθεια που σας έχω,δεν έχετε καταλάβει κάποιες σημαντικές παραμέτρους όσον αφορά τα All Inclussive.

    Ποιος και γιατί έδωσε άδειες λειτουργίας όχι μόνο στον ιστό της πόλης αλλά και στο κέντρο?Σ ένα 5άστερο η καθημερινή χρέωση ανά πελάτη όσα γεύματα και σνάκ,πρωινά,μπουφέδες κ.λ.π είναι γύρω στα 5 ευρώ,όσο και να φάει,άλλα 5 ευρώ ότι και να πιει ,επαναλαμβάνω ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,τώρα πως φορολογούνται αυτά,πως,σε ποιο συντελεστή,πως γίνεται να κάνει ντου ένα κλιμάκιο σε μια Οικογενειακή εποχική ταβέρνα να γράφει τον επιχειρηματία για 10 αποδείξεις,που δεν έκοψε,ενώ εκεί όλα είναι ‘τσάμπα’,χωρίς απόδειξη μηδενική καν ,το γράφει και το σάιτ και δεν μπορεί κανείς να μάθει πως φορολογούνται.. το Lidl δηλαδή που προ-παραγγέλλει μεγάλες ποσότητες,έχει προσφορές έστω ένα κόστος μίνιμουμ,άρα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις,αδιαφανείς διαδικασίες,κεκαλυμμένες από ξένα Κέντρα κρατήσεων και πλατφόρμων..και φυσικά παράνομες φορολογικά διαδικασίες τροφοδοσίας.μπορεί δλδ να φάει κάποιος μέσα στο All Incl 5 μπριτζόλες,10 σουβλάκια,σούπες,λαχανικά,σαλάτες του σεφ,σνακ,ότι δημητριακό θέλουν με 5 ευρώ.

  10. Επιπλέον υπάρχουν παροχές εντελώς αθέμητες ,εντεταλμένη δουλοπρέπεια υπαλλήλων,

    που την βαφτίζουν σαν Τουριστική υπηρεσία,ενώ δίνουν σ όλους τους χεσμένους μπλοκ αξιολόγησης,όποιος δηλαδή απ το προσωπικό δεν υπάκουσε σ ένα νεύμα για μια ακόμα μπύρα,μια εντολή να ξαναγεμίσει το πιάτο του πριν απ αυτόν που είναι δίπλα του,όποια δεν χαμογελάσει όταν ο μέθυσος Ευρωπαίος πελάτης φουχτώσει τον κώλο της,όποιος δεν ικανοποιήσει ακόμα και την πιο στρεβλή τους επιθυμία,μπαίνει στην μαύρη λίστα και αρχές Νοεμβρίου βλέπει αγγελία για την κενή του θέση…Σε όλα πρέπει να έχουν δίκιο οι ‘πελάτες’,και φωτιά να βάλουν στο δωμάτιο,η P.R. πρέπει να πάει και ζητήσει συγγνώμη,ακόμα και το πιο τρελό του να κάνει,ο υπάλληλος να λέει πάντα ναι,να υποκλίνεται,να συμφωνεί.Αν π.χ. το ασανσέρ μπλόκαρε από 7 μέθυσους που χορεύουν μέσα μαζί με 20 ποτά που ανεβάζουν,ο υπάλληλος πρέπει να ‘δείξει συμπάθεια’..Αν μπορούσατε να διαβάσετε σχόλια απ τα βιβλία Reception θα κτυπάγατε το κεφάλι σας κάποιοι που δεν είμαστε Ευρωπαίοι.Ένα δωμάτιο μπορεί να παρτάρει μέχρι το ξημέρωμα,ενώ το διπλανό με γέρους να μην μπορεί να κοιμηθεί όλο το βράδυ,για όλα πρέπει να υπάρχει χρυσή τομή χωρίς να θίξουμε κανέναν.

  11. Ο ανθρωπος αυτος είναι εγγυηση.Οι μετανάστες θα μενουν 48 ωρες και θα φευγουν…..αυτό μας ελεγες ηλιθιε που εχεις το θρασσος και κανεις και ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ