ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ ΚΩ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΩ Για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για 7ημερη εργασία

4
781
Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής

Το αίτημα επιχειρηματία της Κω προς τον κ. Μητσοτάκη, για να σταματήσουν οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας, ένα πράγμα αποδεικνύει.
Η προοπτική κυριαρχίας της ΝΔ, άνοιξε την όρεξη πολλών για την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Σε κάθε τέτοια σκέψη το Κίνημα Αλλαγής είναι ενεργά απέναντι.
Τα εργασιακά δικαιώματα  κατοχυρώθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς εγγυόμαστε ότι δεν θα επιστρέψει η ασυδοσία και η εργασιακή ζούγκλα.
Και σε αυτό θα έχουμε πλάι μας τους εργαζόμενους, την κοινωνία, αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα.

ΚΟΒ ΚΩ του ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για 7ημερη εργασία

Στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με φορείς του Τουρισμού στην Κω, στο τραπέζι έπεσε εμφατικά και απροκάλυπτα η πρόταση για νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται ποιός το πρότεινε.

Συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη ήταν εκπρόσωποι των μεγαλοξενοδόχων, που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην κερδοφορία τους, μετρώντας τρελές αυξήσεις κερδών ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης.

Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκοντας να επανέλθει δριμύτερο το κόμμα του στην κυβερνητική καρέκλα και να είναι αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου την επομένη των εκλογών «δίνει τα ρέστα του» σε αντιλαϊκές προτάσεις και μέτρα. Γιαυτό χωρίς δυσκολία δεσμεύεται να «σαρώσει όλα τα εμπόδια» όπως συμβάσεις,5νθήμερη εργασία, σταθερή δουλειά,ρεπό, απολύσεις κ.α.

Γελάν ωστόσο και οι πέτρες με την έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όχι μόνο δεν κατάργησε μνημόνια και αντεργατικές του διατάξεις ,αλλά υπέγραψε το 3ο και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κατάργηση της Κυριακής αργίας σε μια σειρά απο κλάδους που στην ουσία νομιμοποιεί την 7ημερη εργασία,συνέβαλε αποφασιστικά στην εφαρμογή όλης της γκάμας των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που απαιτούσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτοί είναι!

Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Στις εκλογές στις 7 Ιούλη τους γυρνάμε την πλάτη!

Δεν επιλέγουμε σφαγέα! Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Με το ΚΚΕ ενισχυμένο έξω και μέσα από την Βουλή

Και όπως πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να ζήσει ο λαός μας όπως πραγματικά του αξίζει.

ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

12/6/19

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δυο γάιδαροι τσακώνονταν…

Σύριζα και ΝΔ πλειοδοτουν μπροστά στους μεγαλοξενοδοχους ποιος θα τους εξασφαλίσει φθηνότερο εργατικό δυναμικό, ποιος από τους δύο θα είναι ο εκλεκτός τους στην «μεταμνημονιακη εποχή» για να «σαρώσει όλα τα εμπόδια» (εργασιακά δικαιώματα) για την διατήρηση των κερδών τους.

Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στην πρόταση για νομιμοποίηση της 7μερης εργασίας δεν είναι εικόνα από το μέλλον.

Βασίζεται στον μεσαίωνα που επικρατεί ήδη στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ κ.Κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτει την δέσμευση του κόμματος του να εφαρμόσει τις αξιώσεις της μεγάλης εργοδοσίας!

Οι συνομιλητές του, είναι αυτοί που θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Επιδιώκουν να επιβάλουν δουλειά ήλιο σε ήλιο, κάθε μέρα χωρίς ρεπώ , με μισθούς ….επιδόματα και επιδόματα ψίχουλα εξαθλίωσης

Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους!!

Η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση όταν εφάρμοζε τα 586 & 511 ευρώ και στον τουρισμό που έσπαγε το ένα μετά το άλλο τα κοντέρ των κερδών;;

Η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση όταν μείωνε το ποσό και την διάρκεια τους επιδόματος ανεργίας ;

Η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση όταν καταργούσε τις Συλλογικές Συμβάσεις;

Η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση που επιστράτευε εργαζόμενους όταν διεκδικούσαν το δίκιο τους;

Όσοι τώρα πέφτουν από τα σύννεφα.. για τις δηλώσεις περί 7ημερου βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ας μας πουν τι ακριβώς έχουν κάνει προς την αντίθετη κατεύθυνση..

Γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν από πρώτο χέρι πως συνέχισαν ακριβώς αυτά που άφησαν οι προηγούμενοι!

Διατήρησαν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια εφαρμογής της απαράδεκτης σύμβασης των 586 & 511 ευρώ,έβαλε σε εφαρμογή έναν από τους πιο εμβληματικούς μνημονιακούς νόμους ,τον γνωστό ως νόμο Βρούτση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, που καταργεί μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, ο καθορισμός του οποίου θα γίνεται με Υπουργική Απόφαση,επιδοτεί τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους εργαζόμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό απαλάσσοντας από αυτή την επιβάρυνση την μεγαλοεργοδοσία. Απελευθέρωσε την λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή δίνοντας την ευκαιρία για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και την νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας. Απελευθέρωσε το όριο των απολύσεων και πρόσθεσε εμπόδια στην κήρυξη απεργίας

Επανέφερε δήθεν την Συλλογικές Συμβάσεις είναι γνωστό χρόνια τώρα στην Κω ,τον 4ου τουριστικού προορισμό των , 1.200.000 αφίξεων τουριστών για το 2018 με εκατοντάδες ξενοδοχεία , η ΚΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων ,αυτή που υπέγραψε η πλειοψία με τους κατάπτυστους όρους της, επανήλθε μόνο στα χαρτιά.

Η επιθεώρηση εργασίας παραμένει υποστελεχωμένη, με μόνο 2 εργαζόμενους για όλα τα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος. Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο , 2 άνθρωποι να βγάζουν δουλειά για 6 και οι συνθήκες εργασίας να αγγίζουν τις συνθήκες γαλέρας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινότητα, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ξεν/λων είναι ανθυγιεινές και απαράδεκτες σε δωμάτια τρισάθλια , ακόμα και σε κοντέϊνερ !!

Καμία εμπιστοσύνη ,καμία αυταπάτη.

Στο όνομα της «δίκαιης» ή «βιώσιμης» ανάπτυξης τα κόμματα αυτά και τα δεκανίκια τους που εμφανίζονται με άλλα ονόματα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Το ΕΚΒΣΔ καλεί τους εργαζόμενους, να αντιδράσουν , να βάλουν φρένο στα χειρότερα, να διεκδικήσουν με τα σωματεία τους ανάκτηση των απωλειών και σύγχρονα δικαιώματα, να οργανώσουν ακόμα πιο μαχητικά την αντεπίθεση, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετσι πρέπει να απαντήσουν στα ψευτοδιλήμματα ,στις ψεύτικες και ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά και στους εκβιασμούς και τις πιέσεις για να χειραγωγήσουν την ψήφο του.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους λίγη σοβαρή αντιπολίτευση από τις .."προοδευτικές δυνάμεις"

    Ξέρετε πολύ καλά κύριοι του ΚΙΝΑΛ οτι ο διευθυντής ξενοδοχείου στο βίντεο δεν είπε γενικώς να σταματήσουν οι έλεγχοι. Εντόπισε το παράλογο να είναι δέσμιοι όλοι οι ξενοδόχοι της χώρας οποιουδήποτε εκβιάζει με φόβητρο την επιθεώρηση εργασίας , επειδή με το υποχρεωτικό πενθήμερο στα εποχιακά ξενοδοχεία των νησιών, όλα τα ξενοδοχεία έχουν πρόβλημα. Διότι κανείς από το προσωπικό τους δεν θέλει να δουλεύει μόνο πέντε μέρες και όταν συμβαίνει αυτό λόγω χαμηλής πληρότητας , το προσωπικό γκρινιάζει. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ. Και αυτό το ξέρουν όλα τα κόμματα, αλλά επιλέγουν να λένε ψέμματα στον κόσμο. Ο ξενοδόχος λοιπόν ζήτησε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που επέτρεπε το λογικό και δεν γινόταν έρμαιο οποιουδήποτε εκβιαστή ο κάθε ξενοδόχος.

  2. αν καταλαβα καλά σύντροφοι δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε μεταξύ επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων και επταήμερης εργασίας

  3. Αυτά που είπε ο Νίκος είναι το ελάχιστο λόγω χαρακτήρος. Τα τεμπελόσκυλα που γκρινιάζουν ας συνεχίσουν τους καφέδες τους στις καφετέριες. Ιδίως φέτος είναι το μοναδικό νησσι με ποσοστό ανεργίας μηδέν.

  4. ΑΝΤΕ ΡΕ ΟΡΝΙΑ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΣΣΔ?ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΑΝΕ Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΛΑΔΩΝ Κ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΡΩΝΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΗΔΕΣ ΟΙ ΛΑΛΙΩΤΗΔΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Κ ΥΠΕΡ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Κ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Κ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ