Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ «Δημοκρατία και Νέοι». Δείτε όλες τις απαντήσεις έκθεσης πανελληνίων 2019

0
993

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ είναι το «Δημοκρατία και Νέοι». Δείτε όλες τις απαντήσεις έκθεσης πανελληνίων 2019

ΒΙΝΤΕΟ ρεπορτάζ: Δημοτική τηλεόραση Κω

 

Πανελλήνιες 2019: Όλες οι απαντήσεις έκθεσης ΓΕΛ 2019

Πανελλήνιες 2019: Το θέμα έκθεσης 2019 για τα ΓΕΛ είναι το «Δημοκρατία και Νέοι». Δείτε όλες τις απαντήσεις έκθεσης πανελληνίων 2019

Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκίνησαν και για τα ΓΕΛ με το θέμα έκθεσης να είναι το «Δημοκρατία και Νέοι». Τα Dikaiologitika News σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Μεθοδικό» σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Δείτε εδω το θέμα έκθεσης 2019

Σύμφωνα με την Ηρώ Μαρκάκη από το φροντιστήριο «Μεθοδικό», οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΓΕΛ ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Με αφόρμη το απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio για το Μέλλον της Δημοκρατίας οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους σε ένα άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου σχετικά με την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση δημοκρατικής συνείδησης των νέων.

Το θέμα σίγουρα έχει αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται οι μαθητές, ενώ οι γραμματολογικές ασκήσεις δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους.

Η κ. Μαρκάκη μιλώντας στα Dikaiologitika News ανέφερε πως οι ασκήσεις στο Β θέμα είναι αρκετά απαιτητικές για τους υποψηφίους.

Το δοθέν κείμενο είναι αρκετά κατανοητό αλλά είναι σχετικά πυκνογραμμένο και ως εκ τούτου εμφανίζει σχετική δυσκολία ως προς την πύκνωσή του στο θέμα της περίληψης.

Το θέμα ανάπτυξης για την πραγμάτωση της δημοκρατίας στην καθημερινότητα των πολιτών και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση της δημοκρατικής συνείδησης των νέων από την άλλη, έχει αναμφίβολα αντιμετωπιστεί από όλους τους υποψηφίους καθώς ανήκει στις βασικές διδαχθείσες θεματικές ενότητες.

Παρόλα αυτά, οι υποψήφιοι έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των ζητουμένων δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις που συνήθως δυσκολεύει τους μαθητές.

Οι γραμματολογικές-λεξιλογικές ασκήσεις παρουσιάζουν σχετικό βαθμό δυσκολίας κυρίως στα ερωτήματα Β3β και Β4α που απαιτούν καλή γνώση των φαινομένων του συντακτικού της νέας ελληνικής.

Οι απαντήσεις ΕΔΩ από το φροντιστήριο «Μεθοδικό»

methodikofinal1

methodikofinal2

methodikofinal3

methodikofinal4

methodikofinal5

Λεπτό προς λεπτό όλες οι απαντήσεις στα Dikaiologitika News. Μείνετε συντονισμένοι.

Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το θέμα έκθεσης ΓΕΛ, όλες οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019: Ολα τα θέματα και οι απαντήσεις πρώτα στα Dikaiologitika News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ