Ηλίας Καματερός: Πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής «Νησιωτικής Πολιτικής» στην Κω

7
520

Ηλίας Καματερός: Πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής «Νησιωτικής Πολιτικής» στην Κω.

Κατά την συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας στην Βουλή που αφορούσε συγχωνεύσεις  των Πανεπιστημίων με ΤΕΙ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός πρότεινε την δημιουργία σχολής (Πανεπιστημιακής) «Νησιωτικής Πολιτικής» στην Κω.

Η πρόταση έγινε μετά από συζητήσεις και με Πανεπιστημιακούς και  ο Υπουργός Παιδείας το βλέπει κατ΄αρχήν θετικά. Φυσικά πρέπει να συζητηθεί στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η νησιωτική πολιτική, τόνισε ο Ηλίας Καματερός,  είναι «επιστήμη» και μάλιστα σύνθετη που σχετίζεται με την οικονομία, τις μεταφορές, τη διοίκηση, την ανάπτυξη , τη χωροταξία, ενώ ανοίγει δρόμους για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Θα είναι η πρώτη παρόμοια σχολή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και θα εξυπηρετήσει την προώθηση της νησιωτικής πολιτικής τόσο στην χώρα μας που είναι νησιωτική  χώρα όσο και υπόλοιπες ευρωπαϊκές.

Η Κως αξίζει και δικαιούται να πανεπιστημιακή σχολή, σημείωσε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής. Όχι στη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων που ίδρυαν τμήματα διαφόρων πανεπιστημίων, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής δεν έχει να κάνει με παρόμοιους σχεδιασμούς. Έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες!!!

Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Κως είναι το 2ο σε πληθυσμό νησί του Νοτίου Αιγαίου, με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων της (36 χρόνια).

Σε ερώτηση γιατί δεν προτάθηκε ιατρική σχολή ή τουριστική, ο βουλευτής απάντησε:

«Όταν διεκδικείς κάτι πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου τα δεδομένα:

–          Ιατρική σχολή στην Κω δεν μπορεί να γίνει, γιατί απαιτείται η λειτουργία Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

–          Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τμήματα σχετικά με την Ιατρική π.χ. βιοηθικής, όμως καλύπτονται από άλλες σχολές.

–          Τουριστικές σχολές υπάρχουν σε Ρόδο – Χίο – Κρήτη και είναι δύσκολη η δημιουργία και στην Κω.

–          Το θέμα της «Ιπποκρατικής ιδέας» μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από άλλα κανάλια».

Επίσης ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε πως η ίδρυση της Σχολής Νησιωτικής Πολιτικής πρέπει να γίνει Εθνικό θέμα και με την συμμετοχή του Ιπποκράτειου Ιδρύματος. Πρέπει να διερευνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο ο τρόπος που και θεσμικά θα αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος του τόπου μας που είναι παγκόσμια κληρονομιά.

Η ιδέα για σχολή Νησιωτικής Πολιτικής, είναι πρωτότυπη, έχει σχέση με νέες τεχνολογίες και για αυτό είναι μέσα στις αναζητήσεις νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων. Από την άλλη εξυπηρετεί στρατηγικούς στόχους και σχεδιασμούς της χώρας μας.

Γραφείο Τύπου

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μετα απο 4 χρονια βουλευτης τωρα σου ηρθε η εμπνευση βρε προδοτη κομιτατζη? οπως εκανες και το Λιμανι 2 χρονια τωρα? βρε αντε απο κει

  • Ο φαφλατάς, ο«ΨΗΛΟΣ» ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, λίγο πριν τις εκλογές ΡΊΧΝΕΙ ΣΑΝΌ ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΆ, ότι επιθυμούν...

   Και νοσοκομείο ζωγραφιστό σε μουσαμά, και λιμάνι και εκκλησιές, και ΤΩΡΑ πανεπιστήμιο για κάθε χρήση και κάθε επιθυμία… Όλα στα λόγια σαν τα μνημόνια που θα έσκιζαν, σαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, σαν το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη…. ΔΟΣΊΛΟΓΟΣ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μαϊντανός στα κανάλια ένα ανθρωπάκι που σε λίγο θα πάει εκεί που ήταν πάντα, στην απαξίωση και στον χλευασμό των νησιωτών της παραμεθορίου που τα προίκισε με ΦΠΑ 24 %και τα κέντα ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ, στρατόπεδα ψυχών της αριστερής αλληλεγγύης… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος, θα σας τρελάνουν τα ΈΡΓΑ ΣΕ ΜΟΥΣΑΜΆ του αριστερού ΣφΥΡΙΖΑ, ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ ΚΌΨΙΜΟ ΚΟΡΔΈΛΑΣ...

   Ξεκινάνε τα έργα στο λιμάνι ΔΎΟ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΌ, τον άλλο μήνα η εγκατάσταση εργολάβου με παρουσία του ΣΠΡΙΤΖΗ… Λίγο πριν τις εκλογές τα ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΎ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΌ ΣΕ ΜΟΥΣΑΜΆ όπως με το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού που δεν λέει ΠΟΤΕ ΨΈΜΑΤΑ, του Αλέξη ΨευτοΤΣΙΠρΑ… Και μέχρι τότε, χωρίς φράγκο να έχει ξοδέψει η κυβέρνηση θα γίνουν τα εγκαίνια της ΜΑΚΈΤΑΣ του νέου νοσοκομείου που θα εγκατασταθεί ξανά από τον ΨΕΥΤΗ ΤΣΙΠρΑ… ΤΙΣ ΕΚΛΚΗΣΙΕΣ θα τις σποκαταστήσει ο ΚΥΡΙΟΣ και ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, ΧΩΡΙΣ ΦΡΆΓΚΟ ακόμα και για την μελέτη χωροθέτησης που πλήρωσε ο Γιωργαντής κάνοντας οικονομία σε γάζες και φάρμακα, θα το εγκαινιάσουμε στα τέλη του 2026…ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ, ΚΟΠΡΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ….

 2. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΠΛΑΣΑΡΩΝΤΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΑΚΙΕΣ

 3. Πρώτα κοίτα να κάνεις ένα νοσοκομείο της προκοπής Καματερέ γιατί οι πολίτες της Κω υποφέρουν, και μην πετάνε τα μυαλά σου.
  Είσαι τόσα χρόνια βουλευτής και δε φρόντισες για νοσοκομείο. Εχεις φροντίσει όμως κι έχεις πάρει 500.000 δάνεια από τις τράπεζες.
  Σχολές ονειρεύεσαι και δεν υπάρχει ασθενοφόρο ή γιατρός στο νησί.
  Που ζεις ρε Καματερέ…ξύπνα..ο τόπος αιμορραγεί

 4. Ό,τι του φανεί…! Μετά την …Ιατρική τώρα και …»Νησιωτικής Πολιτικής»! Μετασεισμικής Αποκατάστασης τμήμα παίζει καθόλου; το έλεγαν οι παλιοί: Άμα φύγει η τσίπα, όλα μπορείς να τα πεις και να τα κάνεις!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ