ΒΙΝΤΕΟ Ο Ηλίας Καματερός στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος»

1
460

Ο Ηλίας Καματερός στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος».

Στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» της τηλεόρασης της Βουλής με την δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη αλλά και εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης φιλοξενήθηκε χθες (04/10/2018) ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλία Καματερός.

Κύριο θέμα συζήτησης οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με αφορμή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2019, το δίκτυο των υδατοδρομίων, οι αστικές συγκοινωνίες και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Ο Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας τις αναταράξεις στις τράπεζες και το χρηματιστήριο, έκανε λόγο για κερδοσκοπικά βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της οικονομίας, γιατί όλοι οι δείκτες πηγαίνουν καλά, οι τράπεζες έχουν περάσει με επιτυχία τα stress tests, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις, η οικονομία παρουσιάζει φανερά σημάδια ανάκαμψης γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η κατάσταση της «μαύρης» Τετάρτης ήταν ευκαιριακή.

Η κατάσταση σήμερα έχει ομαλοποιηθεί και όλα επανήλθαν στην κανονικότητα.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του δήλωσε πως η χώρα μας ανακάμπτει, με υγιή δημόσια οικονομικά και με το «μαξιλάρι» που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε πιθανό κραδασμό τα επόμενα 2-2,5 χρόνια εξασφαλίζοντας σχεδιασμένη και ασφαλή επιστροφή στις αγορές.

Στο ζήτημα των επενδύσεων, επεσήμανε ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή προοπτική, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού. Εισπράττουμε συνεχώς τα συγχαρητήρια από ευρωπαϊκούς θεσμούς και για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και του προγράμματος Γιούνκερ.

Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων και το νόμο Κατρούγκαλου τόνισε, ότι όλοι ανεξαιρέτως παίρνουν την εθνική σύνταξη και από κει και πάνω «χτίζεται» η σύνταξη του καθενός, ανάλογα με αυτά που προσφέρει. Με τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων όχι μόνο δεν έγινε μείωση των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά για κάποιους θα προκύψει ακόμα και αύξηση.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής σχολιάζοντας το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019 τόνισε, ότι αποτυπώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης, να ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Προβλέπεται επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, μείωση σταδιακά του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων από 29% σε 25% με μείωση κατά 1% κατ’ έτος κ.α.

Αναφέρθηκε επίσης στο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αφορά τα υδατοδρόμια και τις αστικές συγκοινωνίες.

Με την τροπολογία για τις αστικές συγκοινωνίες τόνισε ο βουλευτής επιχειρείται, να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του σχεδιασμού και κυρίως της συγκοινωνιακής κάλυψης περιοχών, που παρουσιάζουν μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο και ως εκ τούτου δεν καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών. Η ρύθμιση αυτή διευκρίνισε δεν προβλέπει «ιδιωτικοποίηση», αντίθετα βάζει μια τάξη στις αστικές συγκοινωνίες δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νόμο για τα υδατοδρόμια προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια περιουσία, γιατί η άδεια ίδρυσης εκδίδεται υποχρεωτικά στο όνομα Ο.Τ.Α. ή Λιμενικού Ταμείου ή Οργανισμού Λιμένος ή Φορέα ή Υπηρεσία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αν η άδεια δινόταν σε ιδιώτη και για διάφορους λόγους διέκοπτε τη λειτουργία του θα προκαλούσε μεγάλο κενό ιδιαίτερα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του Ηλία Καματερού.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ