Ρόδος: «Έφυγε» ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος, στέλεχος της Αριστεράς & Διαιτητής Δωδ/σου

0
567

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος, έπειτα από πολύμηνη αλλά άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Παπακυριακόπουκος υπήρξε ένα από τα στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς στη Ρόδο, έπειτα από την διάσπαση του ΚΚΕ την δεκαετία του ’80 και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) και τον Συνασπισμό.

Επίσης διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Λάρδου και ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Λάρδου.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη Λάρδο με την δημοτική παράταξη του κ. Γιώργου Υψηλάντη που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος υπηρέτησε επίσης το χώρο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου ως διαιτητής.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 18:00 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Λάρδου.

rodiaki.gr

Θέμα: «Συλλυπητήριο μήνυμα Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιού για την απώλεια του Γ. Παπακυριακόπουλου»

Φτωχότερη, βρίσκει η είδηση του θανάτου του Γιάννη Παπακυριακόπουλου, την προοδευτική κοινωνία της Δωδεκανήσου. Έχοντας υπηρετήσει με συνέπεια και σταθερότητα τις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς για πολλά χρόνια, ο Γιάννης είχε επάξια κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας.

Μάχιμος σύντροφος, στα δύσκολα χρόνια, είχε στηρίξει με την υποψηφιότητά του και την δράση του τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, της ΕΑΡ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενώ άφησε τη σφραγίδα του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατελώντας δημοτικός σύμβουλος Λάρδου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου της περιοχής.

Ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος ήταν ένας ενεργός πολίτης, μια χαρισματική προσωπικότητα και ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το όραμα του Σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία. Η απώλειά του μας αφήνει όλους μέσα στην θλίψη. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του και στους οικείους του.  

«Συλλυπητήριο του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την απώλεια του Γιάννη Παπακυριακόπουλου»

Τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Παπακυριακόπουλου εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

«Ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος υπήρξε ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς στη Ρόδο. Πιστός σ’ όλη του τη ζωή στις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς, τις οποίες στήριξε με συνέπεια και σθένος σε όλη την πορεία της ζωής του, μέσα από κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες. Πρωτοστάτησε σε σημαντικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στη Λάρδο και συμμετείχε ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Γιάννης ήταν μια πολυσχιδή προσωπικότητα που συνένωνε με τις πράξεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε σε δύσκολες εποχές, θα τον θυμόμαστε πάντα για την δυναμικότητα, την εντιμότητα και την προσφορά του. Μας δίδαξε πολιτικό ήθος και ορμητική αγωνιστικότητα. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του και τη συμπαράστασή μου στο πένθος της οικογένειάς του».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

Νομαρχιακή Επιτροπή

Ν. Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Παπακυριακόπουλου, καταξιωμένο στέλεχος της Αριστεράς, με σημαίνοντα κοινωνικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό ρόλο στην Ανανεωτική Αριστερά για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Το Γραφείο Τύπου.-

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ