Ρόδος: Το Βάτι αποχαιρέτησε τον παπά της Καρδιάς του, π. Φανούριο Θολιώτη

0
1017

Πάντα θα υπάρχει ένα άστρο που θα μας οδηγεί από τα μονοπάτια του σκότους και της απόγνωσης στα μονοπάτια της Ορθοδόξου πίστεως, της ελπίδας και της Χριστιανικής ζωής.

Το άστρο αυτό ήταν ο παπάς του χωριού μας, που μετά από 4 χρόνια διακονίας ήρθε η ώρα που πρέπει να τον αποχωριστούμε οι ενορίτες του για να αναχωρήσει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές του.
Όλο το χωριό ήταν εκεί, για να τον αποχαιρετήσει. Να πει ένα καλό λόγο, να θυμηθεί μια όμορφη ιστορία, να του ευχηθεί!
Κατά τη μικρή του διακονία στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο Βατίου, ο Αρχιμανδρίτης Φανούριος υπήρξε γλυκύς, ακούραστος, ταπεινός στις σχέσεις με τους ενορίτες του.
Αυτή μάλιστα η γλυκύτητά του, η αρχοντιά της προσήνειάς του και το ανεπιτήδευτο του χαρακτήρα του, η επιείκεια και κατανόηση προς όλους τους Βατενούς ήταν, που τον έκανε αγαπητότατο σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε συνηθίζεται άλλωστε να μαζεύεται ολόκληρο το χωριό προς τιμή ενός ταπεινού παπά. Και αυτό έγινε γιατί ο Αρχ. Φανούριος Θολίωτης, ο άνθρωπος της εξαιρετικής υπομονής, ο τόσο ανθεκτικός στις αλλεπάλληλες δοκιμασίες του βίου του, ήταν υπόδειγμα υπακοής προς τους προϊσταμένους του, έγινε πρόθυμος, ωφέλιμος και ακούραστος στην εκτέλεση των πνευματικών του καθηκόντων, οικοδομώντας τον καταρτισμό της ενορίας του. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά, και ο Θεός να τον αξιώσει να συνεχίσει το ευλογημένο έργο του από υψηλότερες ακόμα θέσεις!
Οι ενορίτες του

Πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ