Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) στη Νίσυρο (Πρόγραμμα- παρουσίες)

0
538
LOS ANGELES, CA - JANUARY 31: Director Dan Attias poses with his award for Outstanding Directorial Achievement in Dramatic Series Night with presenter Amy Adams in the press room during the 61st Annual Directors Guild of America Awards at the Hyatt Regency Century Plaza on January 31, 2009 in Los Angeles, California. (Photo by Frederick M. Brown/Getty Images) *** Local Caption *** Amy Adams; Dan Attias

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 101 projects και 179 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 35 χώρες, επέλεξε 50 δημιουργούς με 25 κινηματογραφικά σενάρια και 6 σενάρια τηλεοπτικών σειρών, καθώς και 5 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσα τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20  Έλληνες κινηματογραφιστές με 10 έργα υπό ανάπτυξη.

 

Νέες δράσεις:

  1. TV LAB: Ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Τα τηλεοπτικά projects θα αναπτυχθούν υπό την καθοδήγηση των Gabor Krigler (ΗΒΟ Europe, Script Development Executive) και Michel Sabbe (writer/script consultant, Ολλανδική VRT & VTM και Γαλλική RTBF τηλεόραση). Μεταξύ άλλων συμμετέχουν με project και οι δικοί μας Όλγα Μαλέα και Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Η έναρξη του νέου προγράμματος συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επιτυχία: ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Dan Attias (www.danattias.com), γνωστός για τις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING (και πολλές άλλες), θα έρθει στη Νίσυρο ως προσκεκλημένος του προγράμματος. Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα έχει συναντήσεις με τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, ενώ το αποκορύφωμα της παρουσίας του θα είναι το masterclass που θα δώσει την Κυριακή 24 Ιουνίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Ζωσιμοπούλειου στο Μανδράκι, με τίτλο «Filmmaking: The Collaborative Art» / «Κινηματογράφος: Η Συνεργατική Τέχνη».

  1. BERLINALE RESIDENCY: Στο ίδιο πλαίσιο, 5 projects νέων δημιουργών θα επιβραβευτούν με συμμετοχή στο Residency που θα διοργανώσει το MFI στο Βερολίνο, σε συνεργασία με τη Villa Kult και τη διευθύντριά της Renate Roginas, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Berlinale. Εκεί θα παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια development και networking events, ενώ θα απονεμηθεί και ένα σημαντικό βραβείο.

Το ΜΙΚ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Νισύρου, τον Δήμο Ρόδου και το ΕΚΟΜΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Λένα Ράμμου

Σύμβουλος Ανάπτυξης Ινστιτούτου

κιν. 6932 731605

www.mfi.gr

Facebook: Mediterranean Film Institute

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/06/MFI_Brochure.pdf»]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ