Tο BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ θα προσεγγίσει στη Νίσυρο την Μεγάλη Τετάρτη | Νομιμοποίηση & τίτλοι ιδιοκτησίας κτηρίων

0
317

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου στην εταιρία BLUE STAR, το πλοίο BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ θα προσεγγίσει στη Νίσυρο την Μεγάλη Τετάρτη για να εξυπηρετηθούν οι Νισύριοι της Ρόδου και άλλοι επισκέπτες από τη Ρόδο που θέλουν να βρίσκονται στη Νίσυρο τις Αγιες αυτές μέρες. Το πλοίο θα κάνει μια παράκαμψη από το συνηθισμένο δρομολόγιο Ρόδου – Αθήνας για να προσεγγίσει τη Νίσυρο.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο πρόγραμμα το δρομολόγιο του πλοίου της Μεγάλης Τετάρτης 4/04/2018 θα έχει αναχώρηση στις 18:00 από Ρόδο και άφιξη στη Νίσυρο στις 22.45.

Ο Δήμαρχος

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΤΗΡΙΩΝ

Μετά από προσπάθεια δύο ετών για την κατοχύρωση στον Δήμο Νισύρου του παραδοσιακού σπιτιού της Αποστολίδενας, το Πρωτοδικείο Κώ με την απόφαση αρ. 91/2018, το σπίτι της Αποστολίδενας κατακυρώθηκε στην ιδιοκτησία του Δήμου Νισύρου.

Το σπίτι της Αποστολίδενας δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο το 1985 αλλά ποτέ δεν είχε καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Με την απόκτηση ιδιοκτισιακού καθεστώτος ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του κτηρίου αυτού που αποτελεί κόσμημα για τη Νίσυρο.

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου Μανδρακίου Νισύρου το οποίο δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο το 1910 από τον πρώτο Νισύρικο Σύλλογο της Αμερικής «ΟΜΗΡΟΣ», που ιδρύθηκε το 1904 με σκοπό την ανέγερση σχολείου στη Νίσυρο.

Πρίν δύο μήνες νομιμοποιήθηκε το κτίσμα των παλαιών σφαγείων κι έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για την χρήση αυτού του κτηρίου για τον πρωτογενή τομέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ