Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Φωτογραφίες: Συγκινητική η παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς |Το δώρο του...

Φωτογραφίες: Συγκινητική η παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς |Το δώρο του Κουρουμπλή

0
397

Στο νησί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο μικρός Χρήστος ντύθηκε τσολιάς – Το δώρο από τον υπουργό Ναυτιλίας

Με παραδοσιακή στολή ο 8χρονος Χρήστος κρατά με περηφάνια και τιμή την ελληνική σημαία και παρελαύνει στους Αρκιούς.

Είναι μαθητής της τρίτης δημοτικού και μαζί με τα τρία αδέρφια του είναι οι μοναδικοί μαθητές του ακριτικού νησιού.

Στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο σε Αρκιούς και Πάτμο.

Ο κ. Κουρουμπλής του έκανε δώρο ένα ποδήλατο και στον αδερφό του ένα tablet.

Οι Αρκιοί (ή Αρκοί) είναι ένα νησί του Αιγαίου με 35 κατοίκους και ανήκει διοικητικά στο δήμο Πάτμου.

Σε Αρκιούς και Πάτμο παρακολούθησε την παρέλαση ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

Σε Αρκιούς και Πάτμο παρακολούθησε την παρέλαση ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

Kατάθεση στεφάνου και παρέλαση ενός μαθητή πραγματοποιήθηκε σήμερα 25η Μαρτίου για τον εορτασμό της επετείου από την επανάσταση του 1821 στους Αρκιούς, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός έφθασε με σκάφος του λιμενικού από Σάμο. Τον συνόδευαν ο διευθυντής του κλάδου ασφάλειας και αστυνόμευσης του Υπουργείου  Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Αρχιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο λιμενάρχης Σάμου και ο π. Βαρθολομαίος Σιαρλής εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής.

Τον υπουργό περίμεναν στους Αρκιούς που διοικητικά ανήκει στο Δήμο Πάτμου, ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος, ο διοικητής του ΤΕΘ Πάτμου, Ο Λιμενάρχης και ο διοικητής του Α.Τ. Πάτμου.

Αμέσως μετά μετέβησαν στην Πάτμο, όπου ανέβηκαν στο Μοναστήρι και παρακολούθησαν την Ιερά Δοξολογία στην οποία ήδη είχαν πάρει θέση οι μαθητές, οι μαθήτριες των σχολείων του νησιού μας, μαζί με τις σημαίες τους και ντυμαίνοι με τις παραδοσιακές στολές.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας άκουσαν την εκφώνηση του πανηγυρικού από τον δάσκαλο του δημοτικού σχολείου Χώρας Πάτμου, Στυλιανό Λαφαζάνη και στη συνέχεια μετέβησαν σοτ ηρώο του Εμμανουήλ Ξάνθου και ο υπουργός εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθησαν ο δήμαρχος και οιλοιπές αρχές.

Στην πλατεία δημαρχείου παρακολούθησαν την παρέλαση των μαθητών, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. . Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ο οποίος και καταχειροκρότησε τη νεολαία μας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο δημοτικό κατάστημα όπου και έγινε μίνι σύσκεψη. Ο υπουργός άκουσε τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικούς συμβούλους και τοποθετήθηκε συνολικά.
Εκτενέστερο ρεπορτάζ σύντομα.

Μετά τη σύσκεψη και αφού του παρετέθη γεύμα στο Τσιπουράδικο αναχώρησε μέσω Σάμου επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Πηγή: patmostimes.gr

 

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ