Βασίλης Γεωργούλης: Τα νησιά μας περνάνε πολύ δύσκολα | Ειδική προσοχή στο Καστελλόριζο

5
3684

Είναι αλήθεια οτι η χώρα μας και ειδικά τα νησιά μας ευρισκόμενοι βαθιά μεσα στην κρίση περνά πολύ δύσκολα. Οι πολιτικοί μας διαχρονικά προσπαθώντας να αναδείξουν το έργο τους και τον εαυτό τους θιγούν πράγματα που έχουμε ανάγκη οι περισσοτεροι και υπόσχονται διαφορά. Η χώρα μας μικρή σε μέγεθος αλλα τεράστια σε ιστορία αλλα και δυσκολίες λόγω της μορφολογίας του εδάφους της αρκετές φορές γίνετε φυλακή για κάποιους κατοίκους ειδικα οταν αυτοί κατοικούν σε μέρη δυσπρόσιτα, ακριτικά αλλα και παράλληλα πανέμορφα και σημαντικά. Ολοι μας έχουμε μιλήσει για το ακριτικό Καστελλόριζο. Έχουμε δει πολιτικούς να το επισκέπτονται, συναντήσεις και συνέδρια να γίνονται εκει, προκλήσεις λόγω του φυσικου πλούτου (πετρέλαια) της περιοχής. Άλλοτε κάποιοι το εκμεταλλεύονται για ψηφοθηρικούς λόγους, άλλοτε για Εθνικούς. Το Καστελλόριζο όμως έχει μια καθημερινότητα. Έχει απλούς κατοίκους όπως εγω, εσύ που με διαβάζεις, ο διπλανός σου. Το Καστελλόριζο έχει παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο, νέους που θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να αφήσουν το σπίτι τους. Έχει γιαγιάδες και παππούδες που θέλουν τα φάρμακα τους και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μια ήρεμη ζωή στον τόπο τους όπως ζούμε όλες και όλοι μας. Μιλώντας με τον καλό μου φίλο από το Καστελλόριζο μαθηματικό Πανταζή Χούλη ο οποίος προσπαθεί σαν γνωστός Ακαδημαϊκός και επιστήμονας,μόνιμος κάτοικος Καστελλόριζου να βοηθήσει το νησί του σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού μου ζήτησε να κάνω κάτι να βοηθήσω και εγω αυτόν τον τόπο. Ενα λιθαράκι να κρατηθεί αυτό το νησί ζωντανό. Έτσι μου έδωσε την ιδέα να γράψω αυτό το άρθρο. Μου εδωσε μια λίστα με προβλήματα οπως το νησι χρειάζεται
1. Να επισκευαστεί η δεξαμενή πάνω στο αεροδρόμιο, ώστε να μη χρειάζεται να έρχεται η πανάκριβη υδροφόρα.
2. Να φτιάξουμε ένα σωστό αποχετευτικό σύστημα.
3. Να γίνει πιο αποτελεσματικό στη διαχείριση των απορριμάτων (όπως και στην Κέρκυρα).
4. Να διαδοθεί πως το Καστελλόριζο γράφεται με δύο λάμδα. Εννοείται πως το όνομα Μεγίστη είναι πιο σημαντικό, αλλά και το όνομα Καστελλόριζο δεν προέρχεται από το Kastello-Rosso όπως λανθασμένα πιστεύεται (είναι κατα το ήμισυ ελληνικό: Καστέλλο-(βουνο)ριζο). Αυτό λόγω του λάθους που γίνεται αναγκάζει τους ντόπιους παραγωγούς και εμπόρους σε έξοδα πρόσθετα για την αποστολή και παραλαβή υλικών και αγαθών.
5.Να προσεγγίσουν επενδυτές ώστε να μειωθεί η ανεργία στο νησι η να χρηματοδοτηθούν νέες επιχειρήσεις εκει.
6. Να αξιοποιηθούν τα μνημεία της περιοχής μιας και υπάρχουν αρκετά.
Θεωρώ οτι είναι πράγματα απλά. Καθημερινά. Που όλες και όλοι μας τα έχουμε και απορροφημένοι-ες απο την καθημερινότητα μας δεν δίνουμε σημασία.
Πιστεύω ότι αυτοί οι κάτοικοι που απομένουν στο νησί αυτό,το τελευταίο άκρο της χώρας,αξίζουν το κατι παραπάνω απο εμας. Σας παρακαλώ λοιπών να βοηθήσουμε με το να διαβάσουμε και να το κοινοποιήσουμε αυτο το άρθρο ώστε να γνωρίζουμε απλά και όμορφα τι σημαίνει ΚΑΣΤΕΛΛΌΡΙΖΟ μήπως και και κάνουμε ενα χιλιοστό καλύτερο αυτο το πολυπόθητο απο πολλούς νησί.
Σας ευχαριστώ. Βασίλης Γεωργούλης

Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.
Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.
Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.
Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.
Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.
+2

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με ολο το σεβασμο θεωρω οτι ειναι προσωπικες αποψεις τα παραπανω γιατι τα επισημα στοιχεια λενε αλλα. Δημος Μεγιστης Ιανουαριος 2015 Συριζα 25,69% 84 ψηφοι.Σεπτεμβριος 2015 Συριζα 27,16 107 ψηφοι.Μια αυξηση 2% περιπου.

    • Αν δηλαδή ο π.χ. Υπουργός Ναυτιλίας κατά την επίσκεψή του αρωστήσει,πάθει ένα παθολογικό συμβάν,ένα εγκεφαλικό,που θα νοσηλευτεί,Τουρκία σίγουρα…Βρε είστε τελειωμένοι όσοι πιστεύεται ότι δεν υπάρχει Κοινωνική ομάδα που έχει αγανακτήσει τόσο που δεν αντιδρά ακόμα,περιμένωντας την κάλπη…
      Υπάρχει Κοινωνική μερίδα που υποφέρει και καταπίνει τα αποτελέσματα των αντικοινωνικών πολιτικών του Θίασου ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΛΑ δεν έχει εκδηλωθεί για διάφορους λόγους,αλλά κυρίως απ το σοκ του να τα φέρει βόλτα.Γιατί δεν εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο θα μειωθούν τα έσοδα στους συνταξιούχους,μετά αυτήν την μείωση που ψήφισε και την μείωση του αφορολόγητου?Μπορεί να μην έχουν εκδηλωθεί,αλλά το σοκ που θα νιώσετε είναι απερίγραπτο….

  2. Από την Κέρκυρα ως την Κω, και από το ποντικονήσι μέχρι το Καστελόριζο, όλα τα προβλήματα θα σας τα φτιάξει ο Βασίλης ο Γεωργούλης ο Captain Hindsight.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ