Δικάζεται 58χρονος που σκότωσε με καραμπίνα τον αδελφό της φίλης του στη Λάμπη

1
1733

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει αύριο 58χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του 46χρονου ομογενή Αλβανού αδελφού της φίλης του, τον οποίο και τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Λάμπη της Κω!

Ο ίδιος είχε τραυματίσει και την 39χρονη αδελφή του θύματος και φίλη του, ενώ στη συνέχεια έπλυνε τα ρούχα που φορούσε και πέταξε την καραμπίνα στην θάλασσα!
Σε βάρος του 58χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απλή σωματική βλάβη, οπλοχρησία και διατάραξη οικιακής ειρήνης κατηγορίες για τις οποίες αύριο θα λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Κώστας Ασλάνης.

Το έγκλημα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ήταν περίπου 5 το πρωί στις 25 Ιουνίου 2015, όταν ο 58χρονος κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα πήγε στο σπίτι όπου διέμεναν ο 46χρονος ομογενής και η 39χρονη αδελφή του.
Όταν έφθασε εκεί, έριξε με το όπλο του δύο φορές στην κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του σπιτιού, και αφού παραβίασε την πόρτα μπήκε μέσα στο σπίτι.

Εκεί αρχικά συνάντησε στο πρώτο υπνοδωμάτιο τον 46χρονο να είναι ξαπλωμένος και να κοιμάται. Τότε άρχισε να τον πυροβολεί! Στην συνέχεια ο δράστης πάντα με το όπλο στο χέρι προχώρησε προς το επόμενο υπνοδωμάτιο εκεί βρήκε την 39χρονη φίλη του η οποία από τον θόρυβο και τους πυροβολισμούς είχε σηκωθεί. Ο 58χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, της έβαλε την κυνηγετική καραμπίνα στην κοιλιά και η 39χρονη άρχισε να τον εκλιπαρεί να την αφήσει ήσυχη! Ο 58χρονος τότε την χτύπησε με το κοντάκι του όπλου στον αγκώνα και τράπηκε σε φυγή!
Άμεσα στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο της Κω.

Αν και αρχικά η κατάσταση της υγείας του 46χρονου ομογενή από την Αλβανία φαινόταν καλή, μέσα σε λίγη ώρα άρχισε να χειροτερεύει και έτσι στις 25 Ιουνίου 2015 το μεσημέρι μεταφέρθηκε επειγόντως στην Αθήνα στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου λίγες ώρες αργότερα (το απόγευμα της ίδιας ημέρας) υπέκυψε στα τραύματα του.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του ο 58χρονος έσπασε την κυνηγετική καραμπίνα στα δύο και την πέταξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζηπάρι και Τιγκάκι στην Κω, ενώ ο ίδιος πήγε σπίτι του όπου αφού άλλαξε ρούχα, τα έπλυνε και κλειδώθηκε μέσα στην οικία του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που τον αναζητούσαν κατάφεραν να τον εντοπίσουν την ίδια μέρα το μεσημέρι, τον προσήγαγαν στο τμήμα και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του άτυχου 46χρονου ομογενή από την Αλβανία.

Από τον τόπο του εγκλήματος συλλέχθηκαν μεταξύ άλλων εννέα κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, όμοια με αυτό που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, αλλά και ένα ακόμη όπλο το οποίο μαζί με αυτό που πυροβόλησε κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 58χρονος ομολόγησε την πράξη του, και μάλιστα ήταν αυτός που υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχε πετάξει στην θάλασσα την σπασμένη καραμπίνα μέρος της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και να την ανασύρουν από τον βυθό.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε σχέση με την 39χρονη ομογενή από την Αλβανία, η οποία σχέση τους το τελευταίο διάστημα πριν το περιστατικό, φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα για τα οποία φέρεται ο κατηγορούμενος να θεωρούσε υπεύθυνο τον 46χρονο αδελφό της.

«Δεν ήθελα  να τον σκοτώσω»
Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος  συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Κώστα Ασλάνη, ο 57χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον παθόντα, αλλά να τον εκφοβίσει, όπως προκύπτει από το ύψος και τη φορά των βολών. Ο ίδιος είπε πως νωρίτερα είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ αλλά και διάφορα φάρμακα και έτσι δεν είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του, ενώ ζήτησε συγνώμη για το αποτέλεσμα των πράξεων του, το οποίο δεν επιδίωξε.

Επικαλέστηκε επίσης ότι πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν επιτρέπουν την προφυλάκισή του, ισχυρισμό που δέχθηκαν με σύμφωνη γνώμη η Ανακρίτρια και ο Εισαγγελέας, οι οποίοι και αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής ποσού 10.000 ευρώ ως εγγυοδοσία και του κατ’ οίκον περιορισμού του καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 67%.

Πηγή : rodiaki.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βολικό. Πας σπίτι σου και περιμένεις.

    Αν καταδικαστείς πάλι σπίτι σου μένεις;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ