ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΠΣ προς Σωματείο Πυροσβεστών Δωδ/σου: ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ!! «Όταν δεν έχεις γνώση….. Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη…»

7
851

Προς: Σωματείο Πυροσβεστών Δωδεκανήσου

Τηλ. Γεν. Γραμματέα 6936671620 Κοιν.: 1. ΜΜΕ & Τύπου

2. ΠΟΕΥΠΣ

3. Μέλη της Ένωσης μας

Αρίθμ. Πρωτ. 208

Ρόδος 19-09-2017

Θέμα: «Όταν δεν έχεις γνώση….. Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη…»

Σχετ.: Το υπ’ αριθ.172/18-09-2017 έγγραφο σας

Αρχικά και μετά την πρόσφατη απάντηση μας στην επιστολή του κ. Διοικητή της Π.Υ Κω, πρόθεση μας ήταν σεβόμενοι πρώτα από όλα το Πυροσβεστικό Σώμα να μην προβούμε σε καμιά περαιτέρω ενέργεια επί του θέματος. Εν συνεχεία όμως ήρθε η ανωτέρω σχετική επιστολή σας προς την ΠΟΕΥΠΣ, που φωτογράφιζε την Ένωση μας και την οποία δεν είχατε καν την ευθιξία να μας την κοινοποιήσετε, να μας θυμίσει ότι στην περιφέρεια μας υπάρχουν δύο μάχιμα σωματεία, αλλά ταυτόχρονα να μας υποχρεώσει να αναθεωρήσουμε την αρχική μας πρόθεση.

Το Προεδρείο του Σωματείου σας, που εκπροσωπεί μια μερίδα των συναδέλφων μας ΠΠΥ και Συμβασιούχων, λογικά με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του, δυναμιτίζει το κλίμα εργασιακής ειρήνης και θέτει σε κίνδυνο τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο πυροσβέστης στους πολίτες και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Δεν είναι δουλειά του Προεδρείου του Σωματείου να κρίνει αν καλώς ή όχι λειτουργεί επιχειρησιακά η Π.Υ Κω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε καν διαβάσει τις επιστολές μας. Ανάρμοστη, ΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, συμπεριφορά Δ/κτη καταγγέλλουμε στην πρώτη επιστολή μας και θέματα υγιεινής στην δεύτερη. Όλα τα άλλα που αναφέρετε από πού προκύπτουν;

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ !!! ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!!! ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ!!!

Με την συγκεκριμένη επιστολή σας δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλετε να πείτε, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ;

Εσείς άραγε ακολουθείται αυτή τη στρατηγική; Είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν συνάδελφοι Πενταετούς Υποχρέωσης στην Π.Υ Κω που να έχουν υποστεί ανάλογη συμπεριφορά; Πότε επισκεφτήκατε τελευταία φορά τη νήσο Κω; Έχετε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας αυτόν τον ένα χρόνο που ασκεί τα διοικητικά του καθήκοντα;

Στέλνετε μία επιστολή αποκατάστασης της αλήθειας!!! Ποιας αλήθειας κύριοι μάχιμοι συνδικαλιστές; Αμφισβητείται τα καταγγελλόμενα μας, όταν ο ίδιος ο κ. Διοικητής στην απαντητική επιστολή του τα επιβεβαιώνει, τοποθετώντας τα όμως σε άλλη βάση; Εσείς σε ποιο κομμάτι της καταγγελίας μας αποκαθιστάτε την αλήθεια; Που λέμε ψέματα; Αν υπάρχει κάτι ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ!!!

Αφήνεται και εσείς να εννοηθεί, μία ταύτιση απόψεων με τον κ. Διοικητή η όποια θα μπορούσε από κάποιους περισσότερο κακοπροαίρετους από εμάς να παρεξηγηθεί, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε αδικία προς τους συναδέλφους μας Πενταετούς Υποχρέωσης, αδικία την οποία διόρθωσε ο τωρινός Διοικητής εις βάρος κάποιων «βολεμένων μονίμων». Και εάν εις γνώση σας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυτή η συγκεκριμένη μερίδα μονίμων πυροσβεστών εργαζόταν εις βάρος των συναδέλφων μας Πενταετούς Υποχρέωσης εσείς που ήσασταν όλα αυτό το διάστημα; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ;

Δεν αληθεύει ότι στις τουαλέτες ξεχειλίζουν αποχετεύσεις και τα νερά αυτά τα πατάνε όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι Πενταετούς Υποχρέωσης και Μόνιμοι; Έχετε εικόνα του προβλήματος; Έχετε ποτέ δει τις τουαλέτες τις Υπηρεσίας; Αν όχι θα μπορούσαμε να σας αποστείλουμε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες να ενημερωθείτε. Δυστυχώς για εσάς φίλοι μάχιμοι συνδικαλιστές όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, απλά το ερώτημα είναι εσείς γιατί δεν τα καταγγέλλετε τόσο καιρό!!!

Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται η ανευθυνότητα του Προεδρείου του Σωματείου σας, που αντί να υπάρχει συνεργασία με το έτερο δικό μας πρωτοβάθμιο σωματείο που υπάρχει στα Δωδεκάνησα, για το κοινό καλό όλων των συναδέλφων, δίνοντας λύσεις σε πραγματικά μείζον θέματα που προκύπτουν, ανοίγετε μέτωπα για άλλα επουσιώδη ζητήματα. Ας σταματήσετε λοιπόν την επαναστατική γυμναστική και ας ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων μας Πενταετών.

Όποιοι όμως αντιλαμβάνονται το σωματείο ως κρυψώνα, ως «προστασία», θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Οι «μάσκες» αργά ή γρήγορα πέφτουν. Το ίδιο και οι «καλές» προθέσεις όλων εκείνων των «γλυκομίλητων» που προσπαθούν να μας πείσουν πως κάποιοι ενδιαφέρονται για το «καλό» και για τα «συμφέροντά» μας.

Κύριοι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, όλοι έχουμε σχηματίσει την εικόνα της αλήθειας, Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ του εγγράφου μας ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα αναδειχθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ από όποια πλευρά και εάν προέρχεται!!! Όσο για τις λοιπές καταγγελίες σας για ΕΔΕ, δεν θα έχετε φαντάζομαι πρόβλημα με την ίδια ευκολία που τις αποτυπώνετε στο έγγραφο σας, να τις καταθέσετε και στη δικαιοσύνη.

Για εμάς σε αντίθεση με εσάς υπάρχει η ευθιξία να περιμένουμε πριν την όποια τοποθέτηση μας τα πορίσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων…

Με φιλικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Δημητρακόπουλος Ιωάννης Χατζηκυριάκος Ιωάννης

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. -ΑΧαμνειάς- Στο τέλος ξέρετε τι θα πάρετε από τον κόσμο Πυροσβέστες της συμφοράς;;;

    Μα το ΜΑΚΡΎΤΕΡΟ, γιατί σας σιχάθηκε η κοινωνία για την συμπεριφορά σας, το μέλι που ρουφάτε και τα υπηρεσιακά σας καμώματα….

    • Πρώτη φορά βλέπουμε δραστήριους στο ξεκατίνιασμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της τεμπελιάς, του internet και της συναλλαγής με μέλι...

      Ξεκατίνιασμα καθημερινό για τα κοκαλάκια που κάποιοι γλύφουν και κάποιοι άλλοι θέλουν να τους τα βουτήξουν…

  2. Μπράβο Πρόεδρε αποτυπωσες την αλήθεια. Έτσι Είναι εμείς δεν αναφερθήκαμε σε κανεαν συνάδελφό ενάντια σντιθετος καταγγείλαμε την συμπεριφορά του κ διοικητή και υπερασπιστήκαμε και τους συναδέλφους μας πενταετής που και απο αυτούς μερικοί δέχτηκαν επίθεση αναρμοστης συμπεριφοράς……

  3. Επιτέλους καταλάβετε κατι το πρόβλημα ήταν η συμπεριφορά σε αρκετούς υπαλλήλους και μόνιμους και πενταετής . Εμείς δεν έχουμε να χορησουμε τίποτα θα είμαστε 20 ακόμα Χρόνια εδω οι αξιωματικοί ειναι περαστικοί ….

  4. Οι κοινωνια αγαπητέ την πυροσβεστική πάντα την είχε ψηλά στην συνείδηση της. Ηταν ειναι και θα ειναι το αγαπημένο σωμα του λαού που με αυτοθυσία σώζει ανθρώπινες ζωες και περιουσίες και είναι απο τις λίγες υπηρεσίες που εχει θρηνήσει θύματα υπαλλήλους τους στην ωρα του καθήκοντος, τώρα κακως βγήκε προε τα έξω ενω εσωτερικό πρόβλημα μιας υπηρεσίας Καλό ειναι ολοι οι υπάλληλοι να είναι ενωμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ