Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Φωτιά ΤΩΡΑ: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Ρόδο

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Ρόδο

0
1102

Μάχη με τη φωτιά συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Βάτι και Προφύλια.

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος πριν λίγο η πυρκαγιά στην περιοχή Προφιλιά Ρόδου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Νωρίτερα στην περιοχή είχαν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (40 πυροσβέστες με 20 οχήματα) ενώ τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και του Δήμου.

Δυστυχώς στο νησί της Ρόδου αυτή την ώρα επικρατούν σφοδροί άνεμοι που επεκτείνουν γρήγορα το μέτωπο της φωτιάς.

Σε επικοινωνία εξάλλου της «Ροδιακής» με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βατίου κ. Βασίλη Καλαποδάκη, ο τελευταίος επεσήμανε πως η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και η πυρκαγιά μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ώρα 22:00

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς και εθελοντές επιχειρούν στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Οι προσπάθειές τους επικεντρώνονται κυρίως ώστε να μην επεκταθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, έως ότου φτάσει στο σημείο το χωματουργικό μηχάνημα που ξεκίνησε από τον Άγιο Ισίδωρο.

Η συνδρομή του είναι απαραίτητη ώστε να ανοιχθούν διαβάσεις, για να μπορέσουν να πλησιάσουν περισσότερο στο μέτωπο της φωτιάς οι πυροσβέστες, αφού πρόκειται για δύσβατη περιοχή χωρίς έστω και αγροτικούς δρόμους.

Ώρα 22:45

Νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιάς αναφέρουν ότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απρόοπτα, όπως αύξηση της έντασης των ανέμων και αναζωπυρώσεις, τότε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουν καταφέρει να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά, οδηγώντας τους έτσι στην κατάσβεσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση που έγινε από όλες τις εμπλεκόμενες με την δασοπροστασία υπηρεσίες του νησιού μας, ήταν υποδειγματική, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν μιλώντας απόψε στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι από το Βάτι που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

* Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά:

 




 


Πηγή : rodiaki.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ