To 1ο ΓΕΛ Κω στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (Rhodes MRC) στη Ρόδο (Pics)

2
675

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (Rhodes MRC) στη Ρόδο από τις 12-16 Οκτωβρίου 2016, με τη συμμετοχή οκτώ μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κω «Ιπποκράτειο».
Το συνέδριο διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα με θέμα την επιρροή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και το μεταναστευτικό. Η
ακριβής διατύπωση των θεμάτων στις δύο επιτροπές για τη λυκειακή έκδοση ήταν: Στην επιτροπή για Human rights-Democracy «Ensuring the protection of fundamental human rights for migrants, refugees and asylum seekers» και στην επιτροπή για Education «new technologies on education: possible benefits and effects on privacy rights».


Για το Λυκειακό Μοντέλο προσομοιώθηκε το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι μαθητές είχαν το ρόλο εκπροσώπου-υπουργού κάποιας ευρωπαϊκής χώρας. Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη δράση με τους ακόλουθους μαθητές:

Στην επιτροπή για Human rightsDemocracy
1)Αραπόπουλος Γεώργιος-Γ1,
Slovenia

2) Γιαλλούση ΕύαΒ1, Cyprus

3) Σαρούκου ΆνναΓ4, Austria

4) Τζαννετουλάκου Αναστασία-B4, Malta

Στην επιτροπή για Education

5) Γεωργίου Αναστάσιος-Γ1, Latvia

6) Καματερός Χαράλαμπος-Γ1, Austria

7) Καμπούρη Ευγενία-Β2, Slovak Republic

8) Πατατούκου Μαρία-Γ3, Slovenia

Στην αποστολή μας συμμετείχε και ο περσινός βραβευμένος απόφοιτος Δράκος Αριστοτέλης, στο πανεπιστημιακό κομμάτι.
Συνολικά στη Λυκειακή Επιτροπή συμμετείχαν 80 μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης από τη Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ (με μαθητές από το Μαρόκκο, την Κίνα, το Λίβανο και τη Μαλαισία) και φυσικά από την Ελλάδα με εντυπωσιακές συμμετοχές από τη Ρόδο, την Κω, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Απενεμήθηκαν τρία μεγάλα βραβεία εκ των οποίων, το τρίτο βραβείο «
Honorary Mention 2016» δόθηκε στη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Κω «Ιπποκράτειο», Μαρία Πατατούκου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κω και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, κ. Μανόλη Ζερβό και τα Μέλη της για την έμπρακτη και ουσιαστική τους βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, ενισχύοντας οικονομικά την συμμετοχή μας στο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (RhodesMRC) με την πλήρη κάλυψη των εξόδων για την ακτοπλοϊκή μας μετακίνηση προς και από τη Ρόδο αλλά και τη διαμονή μας στο νησί των Ιπποτών. Τέτοιες ενέργειες τιμούν το Δήμο μας καθώς επιβραβεύουν και προβάλλουν τη δουλειά που γίνεται εκτός των τεσσάρων τοίχων ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν περισσότερους μαθητές να ασχολούνται με καινοτόμες δράσεις, και πάνω απ’ όλα προάγουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

 

Ο Διευθυντής
Χρήστος Χαραμαράς

Σχετικά ρεπορτάζ:

ΔΗΡΑΣ: http://dhras.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/13888-rhodesmrc

KOS VOICE: http://bit.ly/2eo18ea

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο στην εκπαιδευτικο που εχει την διαθεση να προσφερει.Μπραβο στα παιδια που ο καθενας με τον τροπο του εκανε το καλυτερο δυνατο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ