ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για το σεισμό, στους Αγ. Αναργύρους Κω

6
1938
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Οι  Παρακλήσεις στην γλυκιά Παναγιά του Δεκαπενταύγουστου

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

‘Άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα σου την σεπτή’.
Λέει ο υμνωδός, σε ένα στίχο του Παρακλητικού Κανόνα για την Παναγία. Δεκαπενταύγουστος, μια περίοδος αυστηρής νηστείας δυο εβδομάδων, αφιερωμένη για να τιμήσουμε την σεπτή Κοίμηση της Παναγίας.
‘Απόστολοι εκ περάτων συναθρισθέντες ενθάδε’ και οι καθημερινές Παρακλήσεις συγκεντρώνουν πλήθους πιστών στους απανταχού Ιερούς Ναούς.
Στις τραυματισμένες Εκκλησίες από τον πρόσφατο φοβερό σεισμό  που περιμένουν την επισκευή τους, οι Παρακλήσεις δεν δύναται να τελεσθούν. Για αυτό  αντί να προσεύχονται οι πιστοί στον συνήθη τόπο λατρείας τους, προσωρινά μεταφέρθηκαν σε άλλους πιο ασφαλείς  Ιερούς Ναούς.
Έτσι και στην περιοχή  Ψαλίδι, επειδή ο Ιερός Ναός των  Αγίων Πάντων, πληγώθηκε από το τρομερό συμβάν του φονικού σεισμού της 21 Ιουλίου, όλες οι  λατρευτικές εκδηλώσεις γίνονται στον πλησιέστερο Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στο νέο  Στάδιο.
Σε αυτό το υπέροχο Εξωκλήσι, που ανήγειρε το 1970 η αείμνηστη Μερόπη Ιωαννίδου, βρέθηκε ο Μητροπολίτης μας. Μαζί  με τους ιερείς, τον εφημέριο παπά Χρήστο και τον ιερέα παπά Αναστάσιο, έψαλλαν τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Παναγία μας.
Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τις Παρακλήσεις προς την Μητέρα του Κυρίου, όχι μόνο για να μεσολαβήσει ώστε να μην συμβεί  άλλος καταστροφικός σεισμός, αλλά και για να την ευχαριστήσουμε που ευτυχώς τα θύματα ήταν λίγα και οι φθορές στα κτήρια περιορισμένες.
Όσο για τις πληγωμένες και ραγισμένες σαν τις καρδιές μας Εκκλησίες, όπως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, που για δεύτερη φορά πλήττεται από σεισμό, τις Εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής,  καθώς και των Αγίων Πάντων, οι ευλάβεια των πιστών κατοίκων του νησιού μας  δεν θα αργήσει να τις αποκαταστήσει.
Ξανθίππη Αγρέλλη

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Ο… «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ» ΣΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;

    Και φέτος έγινε το θαύμα κι εμφανίστηκαν τα πρώτα φιδάκια της Παναγίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς.
    Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 (πριν τον πόλεμο) και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά έπαθε μεγάλες ζημιές από τους καταστροφικούς σεισμούς.
    Τα φιδάκια της Παναγίας έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έναν σταυρό στο κεφάλι και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική – μπορεί να τα πιάσει ο καθένας!
    (ΥΓ): Αλήθεια άθεα μαρξιστο-σταλινικά συντρόφια, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», πως εξηγεί το θαύμα αυτό ο… «επιστημονικός σοσιαλισμός» σας; Μήπως μπορεί να μας πει ο… Καρανίκας, ή μήπως ο… Πολάκης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ