ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κυριακή στους Αγίους Πάντες με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ

6
3507
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή στους Αγίους Πάντες με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ (2/7/2017)

(Φώτο-ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη)

Πρώτη Κυριακή του Ιούλη και η Εκκλησία μας τιμάει την κατάθεση της Αγίας Εσθήτος και της Τιμίας Ζώνης, της Πλατυτέρας των Ουρανών της Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, βρέθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο Ψαλίδι, τον οποίον το 1975 ανήγειρε η ευσεβής χριστιανή Θεοδώρα Κάππα.

Με συλλειτουργούς τον πρεσβύτερο εφημέριο παπά Χρήστο, τον ιερέα παπά Αναστάσιο και τον Ιεροδιάκονο Αμβρόσιο, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία. Στο μεστό κήρυγμα του που αναφερόταν σύμφωνα με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, στο θαύμα του παραλυτικού στην Καπερναούμ από το Χριστό, παράλληλα ο Δεσπότης έκανε αναφορά στην Μητέρα του Χριστού την Παναγία.

Την προστάτιδα των πιστών, που σήμερα η Εκκλησιά τιμάει την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτας και της Αγίας Ζώνης, στην Εκκλησία των Βλαχερνών, πολύτιμης παρακαταθήκης για τους Χριστιανούς όλης της Οικουμένης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Εκκλησιαστική Αδελφότης, με την φροντίδα της πρεσβυτέρας κ. Δόμνας Τσουκνιά, πρόσφερε φιλόξενο πρωινό στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, στον Δεσπότη, τους ιερείς, τους υμνωδούς και σε όλο το ευλαβές εκκλησίασμα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΞΙΑ ΔΟΜΝΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ (ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΕΠΟΤΥΑΔΕΣ)

    ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΔΟΜΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΣΟΥ

    • ΟΛΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ.ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΙΜΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ