Της ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ – 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

0
8513

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ – 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Την πάσαν Ελπίδα μου

Εις σε ανατίθημι

μήτερ του Θεού

Φύλαξον ημας υπό την Σκέπη σου.

Αυτό δεν ζητάμε κάθε ημέρα από την Παναγία μας; η Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε κάθε Λειτουργική Ευκαιρία, ευχαριστεί, δοξολογεί και παρακαλεί την Παναγία μας, να προστατεύει τον καθένα χωριστά και το έθνος μας που επί 20 αιώνες περπάτα μαζί του, στο δύσκολο ένδοξο δρόμο της ιστορίας του.

Για αυτό πρωί-πρωί στην Θεία Λειτουργία της 28ης Οκτωβρίου, που είναι αφιερωμένη στην Υπερμάχο Στρατηγό μας,  και στη νίκη του έθνους μας, μαζί με το< Υπερμάχω στρατηγό τα Νικητήρια ….>, ψάλλει και το <Σκέπη σου, Παρθένε, ανυμνούμεν τας χάριτας….. >.

Η Παναγία μας η κεχαριτωμένη, σαν μητέρα της ζωής ολοζώντανη θαυματουργεί, ομιλεί, δακρύζει, κλαίει, μυροβλυζει. Οι Έλληνες αγάπησαν την Παναγία, αλλά και η Παναγία αγάπησε τους Έλληνες. Πάντα κοντά τους, σε πολέμους, συμφορές, θριάμβους και δόξες.

Με αυτή την πίστη ξεκίνησαν και τότε το 40.  Όταν οι μικροί και οι μεγάλοι λαοί της γης πανικόβλητοι παραδίδονταν στο θηρίο Χίτλερ, η Ελλάδα είχε την τόλμη να υψώσει το ανάστημά της και να διδάξει τον κόσμο, ότι δεν αξίζουν τα σύνεργα του πολέμου και του αφανισμού , μπροστά στην ψυχή την ποτισμένη με την πίστη στις ουράνιες δυνάμεις.

Αξίζει να θυμηθούμε την απάντηση που έδωσε ο Μεταξάς και όλος ο ελληνικός κόσμος στο ιταλικό τελεσίγραφο:

< Όχι. Δεν σας επιτρέπουμε να περάσετε μέσα από την πατρίδα μας για να κάνετε άλλους σκλάβους. θα πολεμήσουμε. Δεν σας παραδίδουμε την Ελλάδα μας.

Θα πολεμήσουμε εμείς οι λίγοι εσάς τους πολλούς και πάνοπλους. Εμεις πάντοτε στους μεγάλους αγώνες είμαστε λίγοι. Όμως έχουμε αόρατες επικουρίες, τους πανάρχαιους και νέους ήρωες μας, τα ιδανικά της φυλής  μας και κυρίως τον δικαιοκριτή Θεό και την Μεγαλόχαρη Υπέρμαχό στρατηγό μας>

Ας καταφεύγουμε λοιπόν, στην σκέπη της Μεγαλόχαρης και ας την  παρακαλούμε, να μας σκεπάζει, να μας καθοδηγεί και να μας εμψυχώνει, όπως τότε στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, που την έβλεπαν οι στρατιώτες μας,  και έπαιρναν δύναμη.

Και ακόμη, αυτό το δυνατό και αποφασιστικό ΟΧΙ του Μεταξά και όλου του Ελληνικού λάου, άς το επαναλαμβάνουμε σε κάθε διαβολική επίθεση.

Με θάρρος και τόλμη να φωνάζουμε δυνατά , ΌΧΙ , σε κάθε αντίθετο θεϊκό η φυσικό νόμο, όχι σε ξένες διδαχές, όχι στην άγρια μανιασμένη θάλασσα του κακού.  Όχι  στις ξένες συνήθειες και αμφίβολες παγκόσμιες νέες γιορτές, που σκοπό έχουν μάλλον να υποβαθμίσουν και σταδιακά να αντικαταστήσουν τις δικές μας ορθόδοξες γιορτές και όπου πρέπει Πάντα δυνατά Όχι.

 

Παράκληση στην μάνα  Παναγία

Μάνα του Παντοδύναμου , γλυκιά μας Παναγία. Εσύ είσαι η μάνα μας, των πάντων προστασία. Εσύ πού για τον άνθρωπο πάντα θα έχεις λύση.   Θερμή παράκληση στον Υιό, όλους να ελεήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ