Η Παράκληση στην Παναγία με τον Σεβασμιώτατο στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αντιμάχειας

0
4999


 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αντιμάχεια ο οποίος πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο, έψαλλε απόψε την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Πλαισιωμένος από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παριάρο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αντώνιο Κασιώτη και τον π. Ηλία Καμπάκη ,ενώ συμπροσευχόμενος ήταν και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Αθανασίου εξ Ηπείρου.

Τον χορό των Ιεροψαλτών αποτελούσαν οι: Μανώλης Σχουλής επί πολλά χρόνια Πρωτοψάλτης του ΙΝ, Γιώργος Μιαούδης, Παναγιώτης Ρήγας (παντρεμένος με Αντιμαχείτισσα και ευρισκόμενος στο νησί για διακοπές), Παναγιώτης Γιακαλλής, Γιάννης Κιάρης και φυσικά όλες οι κυρίες της ενορίας που ψάλλουν καθημερινά στις παρακλήσεις της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος, όπως το συνηθίζει αναφέρθηκε σε μια πολύ διδακτική διήγηση από το Γεροντικό για την αξία της σιωπής και της μη ανταπόδωσης του κακού, αλλά της αντιμετώπισης και υπερνίκησής του με τον καλό τρόπο και τον καλό λόγο-λογισμό.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε στον αύλειο χώρο του ναού που εξωραΐζεται με φύτευση νέων δέντρων κλπ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ