Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το ροδιακό λαό | Εντολή Μητροπολίτη Ρόδου: Διαθέστε όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους για φιλοξενία

0
1451

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το ροδιακό λαό

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου εκδόθηκε ανακοίνωση μεταφέροντας το μήνυμα συμπαράστασης που εστάλη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε το παρακάτω γράμμα, προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο διά του οποίου εκφράζει τη συμπάθειά του προς το δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πυρκαγιές λαό της Ρόδου και εύχεται για την αποσόβηση του ενεστώτος κινδύνου.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Προς Ἱερώτατον Μητροπολίτην
Ρόδου κύριον Κύριλλον, ὑπέρτιμον καί ἔξαρχον πασῶν τῶν Κυκλάδων Νήσων, Εἰς Ρόδον.
Μετά μεγάλης λύπης παρακολουθοῦντες ἀπό τοῦ Ἱεροῦ ἡμῶν Κέν τρου την πλήξασαν τήν ἐρατεινήν και προσφιλεστάτην θεόσωστον Επαρ χίαν σας συμφοράν ἐξ ἀλλεπαλλήλων καταστρεπτικῶν πυρκαϊών, εκφρά ζομεν πρός τήν ὑμετέραν φίλην Ἱερότητα καί τό εὐσεβές ποίμνιον αὐτῆς, τέκνα εὐλογημένα της Μητρός Εκκλησίας, την συμπάθειαν καί συμπαρά στασιν αὐτῆς τε καί ἡμῶν προσωπικῶς καί δεόμεθα τοῦ Κυρίου ὅπως ἐξα- γάγῃ ὑμᾶς ὡς οἷόν τε τάχιον εἰς ἀναψυχήν, θεραπεύων τάς πληγάς και ὁδηγῶν ὑμᾶς πάντας εἰς ἡσύχιον καί εὐήμερον βίον. Αἱ προσευχαί, ή σκέψις καί ἡ στοργή πάντων ἡμῶν τῶν ἐν Φαναρίῳ εἶναι νυχθημερόν μαζί σας, ἀδελφέ καί τέκνα ἡμῶν ἐν Κυρίῳ περιπόθητα.
Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο, για να εκφράσουν τη συμπάθεια και τη στήριξή τους είχαν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και δεκάδες Ιεράρχες από τις διάφορες ορθόδοξες εκκλησίες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Εντολή Μητροπολίτη Ρόδου σε όλες τις Ενορίες: Διαθέστε όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους για φιλοξενία

 

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους ιερείς από τους οποίους έχει ζητήσει να διαθέσουν κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτουν οι ενορίες τους, για τη φιλοξενία των πληγέντων από την πυρκαγιά. 

Ο ίδιος, επισκέφθηκε τους εκκλησιαστικούς χώρους, τα μοναστήρια και τις ενορίες της Μητρόπολης το τελευταίο διήμερο, συνοδευόμενος και από άλλους Ιερατικούς Επιτελείς ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μοναχούς και μοναχές σε όλα τα μοναστήρια της Ρόδου, οι οποίοι παρέμειναν σε όλο το χρονικό διάστημα που η πυρκαγιά δοκίμαζαν τις περιοχές τους, στον χώρο τους, συμβάλλοντας έτσι και οι ίδιοι μαζί με τα κλιμάκια των εθελοντών και πυροσβεστών, στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όπως για παράδειγμα στην Υψενή, η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ