Κάλυμνος: Προσκυνούν καρδιά, κομμάτι από τα άμφια και της φανέλας του Αγίου Λουκά Ιατρού

1
2456

Με ευλάβεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, έγινε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022,στις 6.30 το απόγευμα, η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη «Χώνη» Καλύμνου.

Τα Τίμια Λείψανα συνοδεύει  ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Νεκτάριος, που αφίχθηκε στην Κάλυμνο με το “Ολύμπιος Ζευς”.

Με την έλευση του λειψάνου στην είσοδο του Ιερού Ναού, με συνοδεία πομπής, μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Ναού,τοποθετήθηκε εντός του Ναού και ακολούθησε ευχαριστήρια δέηση και –  Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιερέως.

Σύντομος χαιρετισμός του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριου στο φακό του kalymnos-news.gr. Δείτε το video

Αύριο Σάββατο θα είναι τα εγκαίνια του Ναού και στις 7:30΄π.μ.θα τελεστεί Όρθρος,θα ακολουθήσει στις 8:30 π.μ. η Ακολουθία Εγκαινίων Ιερού Ναού – Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκταρίου, και Θείος Λόγος υπό του Μητροπολίτου.

Δείτε video και φωτογραφίες από την υποδοχή και τον εσπερινό του Μάμα Χαραμαντά.

Από την υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κάλυμνο

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

Video από την εκκλησιαστική διαδικασία των εγκαινίων του ΙΝ του Αγίου Λουκά του Ιατρού, στη Χώνη Καλύμνου

Με κατάνυξη ευλάβεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, τελέστηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η  πολύωρη εκκλησιαστική διαδικασία των εγκαινίων του ΙΝ του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, στη Χώνη Καλύμνου της Ενορίας του Αγίου Θεολόγου.

Στις 7.30 το πρωί, ξεκίνησε ο Όρθρος και στις 8.30 το πρωί η Ακολουθία Εγκαινίων Ιερού Ναού και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκταρίου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη κ. Παϊσίου και του Επίσκοπο Στρατονικείας κ Στεφάνου.

Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από αυτή την κατανυκτική εκκλησιαστική διαδικασία στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

8-10-2022 Ο αγιασμός της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Λουκά στη Χώνη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ