ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο ο εσπερινός του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και το πανηγύρι στο Χαρμύλι, στο Πυλί

0
8616


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών για άλλη μια χρονιά, μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο είναι χτισμένο επάνω στον τάφο του Χαρμύλου, σε μια πολύ όμορφη και ιστορική τοποθεσία στο Πυλί (Χαρμύλι).

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον π. Κωνσταντίνο Κουκούλα, τον π. Ηρακλή Ζωγραφάκη και τον π. Ιωάννη Καραγιάννη.  Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εύρεση από την Αγία Ελένη και την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού που με θαυμαστό τρόπο ανέστησε νεκρή γυναίκα,  και το λόγο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της εκκλησίας μας.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Αγίου Νικολάου Γρηγόρης και Βασίλης Καστελλοριζιός.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Σπυρίδων Κογιάννης, η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου και πολλοί προσκυνητές.

Ακολούθησε η παράθεση πλούσιας τράπεζας από την ενορία του Αγίου Νικολάου Πυλίου με τη βοήθεια εθελοντών και παραδοσιακό πανηγύρι με πολύ χορό και διασκέδαση, με την ορχήστρα των: Δημήτρη Πέτρου (βιολί τραγούδι) και των μαθητών του στο βιολί και το τραγούδι επίσης και ο Νίκος Τσατσακλάς στο λαούτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ