ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο εσπερινός και η εορτή του Τιμίου Σταυρού σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο Ασφενδιού

0
3709


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια μοναδικής ομορφιάς φυσική τοποθεσία βόρεια της περιοχής του Ασωμάτου και της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού, εορτάζεται με κατάνυξη το απόγευμα με τον εσπερινό και το πρωί με Όρθρο και Θεία λειτουργία από την ενορία του Ασωμάτου Ασφενδιού, με τους Ιερείς π. Σακελλάρη Ζουλουφό και π. Ιωάννη Σταυρόπουλο, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στο Ασφενδιού.

Έψαλλε ο Ιεροψάλτης Ασωμάτου Ιωάννης Κουτσουράης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο πρ. Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Μυλωνάς και αρκετοί προσκυνητές μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε Θεία λειτουργία από τον π. Σακελλάριο με Ιεροψάλτες τους: Γιάννη Κουτσουράη, τις αδελφές Ειρήνη και Μαρία Χατζημιχάλη, Μιχάλη Γκινή, Νίκο Διαμαντή και Γιάννη Κιάρη.

Παρουσία του Προέδρου Ασφενδιού Μιχάλη Γιωργαλλή και πολλών προσκυνητών μεταξύ των οποίων αρκετών αποδήμων.

«Να μην κάνεις κανένα έργο, χωρίς να το σφραγίζεις με τον Τίμιο Σταυρό! Όταν αναχωρείς για ταξίδι, όταν αρχίζεις το έργο σου, όταν πηγαίνεις να διδάξεις στο σχολείο σου, όταν είσαι μόνος σου ή και με άλλους μαζί, σφράγισε με τον παντοδύναμο Σταυρό το μέτωπο σου, το σώμα σου, την καρδιά σου, τα χείλη σου, τα μάτια σου, τα αυτιά σου και όλα τα μέλη σου να τα σφραγίζεις με το σημείο της νίκης του Χριστού επί του Άδου. Και τότε μη φοβάσαι από τα μαγικά ή τα ξόρκια και τους μάγους. Διότι όλα αυτά λύνονται από την δύναμη του Σταυρού, όπως το κερί λειώνει μπροστά στην φλόγα της φωτιάς και όπως φεύγει η σκόνη στον άνεμο!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ