ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κυριακή της Χαναναίας με τον Σεβασμιώτατο στον ΙΝ Παναγίας Κουβουκλιανής Ζιάς- Το νέο προσκυνητάρι του ναού και το Μουσείο Εκπαίδευσης

3
1510

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Κυριακής ΙΖ Ματθαίου η πίστη της Χαναναίας, μετά την εορτή της Υπαπαντής. Εορτάζουν: ο Όσιος Βουκόλος Επίσκοπος Σμύρνης, ο Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Ισαπόστολος, και οι Όσιοι Βαρσανούφιος και Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας στον ΙΝ Παναγίας Κουβουκλιανής στη Ζιά.

Με συλλειτουργό τον εφημέριο του ΙΝ π. Ιωάννη Σταυρόπουλο και Ιεροψάλτες τους: Ευστάθιο Χριστοφιλογιάννη και Μιχαήλ Ματθαίο.

Η πίστη της Χαναναίας. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής ΙΖ Ματθαίου.

Η πίστη της Χαναναίας

Και αφού ο Ιησούς εξήλθε από εκεί, αναχώρησε για τα μέρη της Τύρου και της Σιδώνας.
Και ιδού, μια γυναίκα Χαναναία από τα όρια εκείνα εξήλθε και έκραζε λέγοντας: «Ελέησέ με, Κύριε, γιε του Δαβίδ. Η θυγατέρα μου υποφέρει βαριά από δαιμόνιο».
Εκείνος δεν της αποκρίθηκε λέξη. Τότε πλησίασαν οι μαθητές του και τον παρακαλούσαν λέγοντας: «Διώξε την, γιατί κράζει από πίσω μας».
Αυτός αποκρίθηκε και είπε: «Δεν αποστάλθηκα παρά μόνο στα πρόβατα τα χαμένα του οίκου Ισραήλ».
Εκείνη ήρθε και τον προσκυνούσε λέγοντας: «Κύριε, βοήθα με».
Αυτός αποκρίθηκε και είπε: «Δεν είναι καλό να λάβει κανείς τον άρτο των παιδιών και να τον ρίξει στα σκυλάκια».
Εκείνη είπε: «Ναι, Κύριε, γιατί και τα σκυλάκια τρώνε από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους».
Τότε ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: «Ω γυναίκα, μεγάλη η πίστη σου. ας γίνει σ’ εσένα όπως θέλεις». Και γιατρεύτηκε η θυγατέρα της από την ώρα εκείνη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον πολύ δραστήριο και ακούραστο εφημέριο του ΙΝ  π. Ιωάννη Σταυρόπουλο και την ενοριακή επιτροπή για το πολύ όμορφο εξωτερικό ιερό προσκυνητάριο του ναού και για την συντήρηση και εμπλουτισμό του Μουσείου Εκπαίδευσης που λειτουργεί στο παρακείμενο παλαιό δημοτικό σχολείο της Ζιάς (ΦΩΤΟ)

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ