Με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Κοσμά: «Αγιος-Άγιος!» (video-φωτο)

0
1263
(φωτό και βίντεο: Από τον φίλο Κώστα Νικολάου που βρέθηκε εκεί)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Κοσμά (φωτο-video)

Στις τρεις το μεσημέρι, ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Πλήθος πιστών και κληρικών της Μητρόπολης βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, για το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα Ιεράρχη που χθες Δευτέρα νωρίς το πρωί, έφυγε απο τη ζωή, μετά απο έναν μήνα νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, «χτυπημένος» απο τις βαρύτατες επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Χοροστατούν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος (που έχει αναλάβει τοποτηρητής στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας) και Πειραιώς Σεραφείμ.

Εχει ανακοινωθεί η ακριβής τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, οπότε είναι μικρος ο αριθμός των παρισταμένων εντός του Ναού. Τιμές αποδίδει μικτό άγημα του στρατού.

 

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης και επί χρόνια στενού συνεργάτη του εκλιπόντος Ιεράρχη, Πατέρα Επιφάνειου.

Δείτε φωτογραφίες και video:

Με δάκρυα δεκάδες πιστοί αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Κοσμά: «Αγιος!» (video-φωτο)

Συγκινητικές στιγμες εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολογγίου, αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεκάδες πιστοί με δάκρυα στα μάτια, έραιναν με λουλούδια το φέρετρο του και φώναζαν «Αγιος» , κατά την έξοδο της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη .

Ηδη, με πομπή από το Μεσολόγγι, η σορός μεταφέρεται στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μυρτια Θέρμου, όπου θα γίνει η ταφή.

Δείτε video και φωτογραφίες:

πηγή: agriniopress.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ