ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Καρδάμαινα με κ. Ναθαναήλ

1
1893

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου στο φερώνυμο ιερό εξωκκλήσι στην Καρδάμαινα, το οποίο αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου Πάτμου.

Βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία ανάμεσα στο Κάστρο της Αντιμάχειας και την Καρδάμαινα. Δωρέα του αείμνηστου  κτήτωρος και δωρητή Φιλίππου Π. Σακελλαρίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Περαντωνάκης και ο π. Ηλίας Καμπάκης από την Αντιμάχεια.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας και αρκετοί προσκυνητές από την Καρδάμαινα και το υπόλοιπο νησί.

Έψαλλαν ο Γιώργος Μιαούδης από την Αγ. Τριάδα Αντιμάχειας, ο μικρός και χαρισματικός Ευάγγελος Παλούμπης και ο Γ. Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχήθηκε στην Ηγουμένη γερόντισσα Χριστονύμφη, στον π. Ηλία και στις μοναχές της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου Πάτμου που δεν μπόρεσαν και φέτος να έρθουν λόγω της έκτακτης κατάστασης έτη πολλά και ευλογημένα. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την Αγάπη του Θεού μας δεν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στον εαυτό μας και τους άλλους. Να προσπαθούμε με την προσευχή μας να ζητούμε το έλεος του Θεού και να βάζουμε μεσίτες τους Αγίους. Απόψε βάζουμε τον Απόστολο Φίλιππο μεσίτη γι αυτό».

 

Βιογραφία Αγίου Αποστόλου Φιλίππου

Ἀρθεὶς Φίλιππος ἐκ ποδῶν ἐπὶ ξύλου,
Τὰ τῶν ποδῶν σοι νίπτρα Σῶτερ ἐκτίνει.
Ἤρθης κἀκκεφαλῆς δεκάτῃ Φίλιππε τετάρτῃ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βοήθεια σε όλο τον κόσμο να είναι ο Άγιος Φίλιππος, πάντα άξιος και υγιείς να είσαι Νίκο να προσέχεις τον Άγιο Φίλιππο . Αισθητή σωματική απουσία σου αδελφέ βοήθεια σου
    .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ