ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επισημότητα η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου στην Κω

1
1712

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Κω η Εθνικής επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με Δοξολογία το πρωί στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου Κω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου επισκέφτηκε -όπως κάθε χρόνο- τη Νίσυρο), πλαισιωμένου από τον Γεν. Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ, π. Νεκτάριο και π. Σοφρώνιο και τους Ιερείς π. Αναστάσιο, π. Κωνσταντίνο και π. Περικλή.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής κ. Γεώργιος Σακέλλης και ο κ. Κων/νος Χατζηάμαλλος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης,  ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Παππάς, ο πρ. Βουλευτής Η. Καματερός, ο Έπαρχος Ι. Καμπανής, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, μαζί με τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πολιτικών και ένστολων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  κα Σκαπέτη Ευθυμία ΠΕ02 Φιλόλογος του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, πόλεως Κω.

Ακολούθως τελέστηκε Τρισάγιο στο ηρώο και κατάθεση στεφάνων. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κω υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού και τιμητικό άγημα του στρατού.

Η τελετή έκλεισε με προσκλητήριο ηρώων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου παλαιών πολεμιστών και απογόνων κ. Ματθαίο Καζαμία, ενός λεπτού σιγή και Εθνικό ύμνο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ