ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Παράκληση στην Παναγία στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αντιμάχειας

1
2208

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στην Παράκληση της Θεοτόκου και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αντιμάχεια.

Πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αντώνιο και τον Διάκονο π. Περικλή και τους χορούς Ιεροψαλτών που αποτελούσαν οι: Μανώλης Σχουλής, Δημήτρης Μουνούχος, Γιώργος Μιαούδης και ο εκ Καλαμπάκας Παναγιώτης Ρήγας (παντρεμένος με Αντιμαχείτισσα, ευρισκόμενος στο νησί για διακοπές), με παρόντα τον Διοικητή του ΕΤΕΘ εκ μέρους της 80 ΑΔΤΕ και αρκετούς προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την εύκολη κρίση και κατάκριση που υπάρχει σήμερα στους ανθρώπους. Αντί να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας προτιμούμε να κρίνουμε τους άλλους… και αναφέρθηκε σε μια διήγηση από το Γεροντικό στο κουτί για τους φτωχούς που υπάρχει από την αρχαία εκκλησία για να δοθεί ως ελεημοσύνη σε αυτούς που έχουν ανάγκη και πως τα φαινόμενα απατούν.

Δεν είναι σωστό να κρίνουμε αυτούς που έχουν ανάγκη γιατί δεν γνωρίζουμε πίσω από κάθε άνθρωπο ποια πραγματική ιστορία κρύβεται.

Εμένα πολλές φορές μου λένε «γιατί τον βοηθάς αυτόν δεν έχει ανάγκη…» Μην το κάνετε αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Ακόμα κι αν κάποιος ζητάει ελεημοσύνη χωρίς να έχει ανάγκη και του δώσουμε ο Θεός λαμβάνει την δική μας καλή προαίρεση, όπως τόνιζε και ο Άγιος Παΐσιος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …………………..
    Ποσσα αλλά άτομα έχουν κολλήσει στο χωριό και δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ