«Η Αγία γερόντισσα που γνώρισα»

0
1576

Το πνευματικό τέκνο της μακαριστής γερόντισσας Γαλακτίας,κ. Χαράλαμπος Σακαβέλας, ανοίγει την καρδιά του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και μιλά για την Αγία Μορφή της γερόντισσας που γνώρισε στα κρητικά χώματα.

“Κατέβηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης τον περασμένο Αύγουστο για υπηρεσιακούς λόγους και συγκεκριμένα στις Μοίρες Μεσσαράς.

Είχα ακούσει και από συναδέλφους ότι υπάρχει μια γερόντισσα με χαρισματικές ιδιότητες αλλά λόγω κορωνοιού δεν επιτρέπονταν να πας να την δεις.

Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο ένας αδελφικός φίλος, ο Νεκτάριος Ρηγάκης που διαμένει εκεί και ήταν και πνευματικό παιδί της γερόντισσας. Μου είπε να είσαι έτοιμος στις 5 ωρα θα πάμε κάπου σε ένα χωριό στην Πόμπια χωρίς να μου αποκαλύψει και θα δεις μια γιαγιά που είναι διορατική και Αγία.

Στην διαδρομή μου αποκάλυψε ότι μιλούσε για την  ξακουστή γερόντισσα Γαλακτία.

Τον ρωτάω: Μου είχαν πει ότι δεν μπορώ να την δω και είναι δύσκολο να την επισκεφτώ λόγω της κατάστασης του κορωνοιού.

Αλλά η ευλογημένη στιγμή που θα την γνώριζα και θα έπαιρνα την ευλογία της για πάντα είχε έρθει!!!
Πράγματι φτάνοντας κοντά στην οικία της ένιωσα κάτι το διαφορετικό ένα σφίξιμο δυνατό στο στομάχι, μια αίσθηση περίεργη με γέμισε χαρά και λαχτάρα να την γνωρίσω.

Χτυπήσαμε την πόρτα μας άνοιξε μια κυρία που φρόντιζε την γερόντισσα.

Γεμάτοι χαρά μας υποδέχτηκε μας έβαλε να καθίσουμε . Μας κέρασε κάτι να πιούμε.

Την ρώτησα πως είναι η γιαγιά με την υγεία της και απάντησε: Σταθερή η κατάσταση της από το εγκεφαλικό είναι μια καλά, μια χάλια θα την δείτε.

Αμέσως ακούστηκε μια φωνή:

Η γερόντισσα φώναξε ποιος είναι;

Κυρία: Ο Νεκτάριος ήρθε να σε δει. Χαιρόταν ιδιαίτερα όταν έβλεπε τον Νεκτάριο, τον περίμενε με χαρά γιατί τον αγαπούσε πολύ!!

Αφού μίλησε με τον Νεκτάριο για λίγο της είπε έχει έρθει ένας φίλος μου από το Αγρίνιο και θέλει να σε δει.
Γύρισε το βλέμμα της με κοίταξε και σήκωσε το χέρι κάνοντας την κίνηση να πάω εκεί. Σηκώθηκα και πήγα και έκατσα δίπλα στο κρεβάτι μαζί της με ρώτησε πως με λένε Χαράλαμπο με φίλησε στο χέρι και το μέτωπο με σταύρωσε και έκανε τον σταυρό της δείχνοντας την αγάπη της και το θαυμασμό της.

Η στιγμή εκείνη ήταν σαν την πρώτη φορά που έκανα εξομολόγηση όταν ήμουν μικρός και ένιωσα τόσο καθαρός και γαλήνιος μέσα μου. Ήταν ώρες ευλογίας. Το ένιωθα, η καρδιά μου σκιρτούσε και ο εσωτερικός κόσμος  ταρακουνιούνταν από τη Χάρη της …

Είμαι τυχερός που γνώρισα την γερόντισσα ευλογημένος που με φίλησε και ασπάστηκε έναν αμαρτωλό κοινό θνητό δείχνοντας την μεγαλειότητα της ψυχής να ταπεινώνεται στον άνθρωπο οποίος και να ήταν.

Μεγάλη η Χάρη της Αδερφέ Γιώργο θα την ενθυμούμαι ως ευλογημένη Οσία και ο Θεός ας την τοποθετήσει στην ουράνια βασιλεία Του.

Αιωνία της η μνήμη! “

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ