Κορωνοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας – Μεταφέρεται στην Αθήνα

12
595

Κορονοϊός – Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: «Έχω ευαισθησία με τους πνεύμονες»

Κορονοϊός - Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: «Έχω ευαισθησία με τους πνεύμονες»

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Μιλώντας στο Mega ο Αρχιεπίσκοπος συγκλόνισε με τα λόγια του. «Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.

Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι ,φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.

Και μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

 

Στην Αθήνα και το νοσοκομείο Ευαγγελισμός εσπευσμένα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ο Αναστάσιος

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος θα μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ετοιμάζεται να απογειωθεί από την Ελευσίνα με προορισμό τα Τίρανα για να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανία θα συνοδεύσουν επίσης προσωπικό του ΕΚΑΒ και γιατρός, ενώ θα μεταφερθεί μέσα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπάρχουν παγκόσμια ιός και πανδημία.
    Υπάρχουν, αλλά όχι στην Ελλάδα.
    Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας δε μολύνεται.
    Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνα Χριστιανός δεν μολύνεται.
    Υπάρχουν έξω, αλλά στις εκκλησίες δεν υπάρχει.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, αλλά παπάδες, μοναχοί, παπαδιές, πιστοί κλπ δεν μολύνονται.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο όρος, και μολύνονται όλοι, αλλά τον φέρνουν τουρίστες.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο Όρος, αλλά δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.
    Υπάρχουν παντού, και αν είναι να πεθάνουμε οι ορθόδοξοι από αυτόν θα είναι θέλημα θεού.
    Υπάρχουν παντού, και είναι κόλπο των Εβραίων για να κατακτήσουν τον κόσμο.
    Υπάρχουν αλλά παράξενα τρομακτικά μας έκρυψαν (με τη μάσκα) τα χαμόγελα, αλλά τί να κάνουμε όλα για την υγεια μας βρε παιδιά.
    Υπάρχουν αλλά πεθαίνουν οι άνω των 79 ετών, και τί έγινε;

  2. Οι θρησκευτικές και προσωπικές πεποιθήσεις, του μοναδικά πραγματικού Έλληνα ορθόδοξου πατριώτη, στα καθημερινά νέα δεδομένα της παγκόσμιας πανδημίας, προκαλούν θαυμασμό για την προοδευτική χροιά τους να μεταλλάσσονται και να προσαρμόζονται τόσο αβίαστα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τις ανάγκες των καιρών.

    • Πολλά λόγια χωρίς νόημα εάν μπορείς να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς ότι όταν κ εφόσον το επιτρέψει ο θεός τότε μολυνεται κάποιος όσο κ αν φοράει μάσκα όσο κ αν προστατευται ,όχι βέβαια πως δεν θα φοραμε μάσκα ,αλλά είναι πολύ δύσκολο να προστατευτεί κάνεις 💯 . Μέσα στις εκκλησίες κ με την θεία κοινωνία δεν μολυνεται κάνεις ,οποιος το πιστεύει το πιστεύει .

      • που υπάρχουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, καραντίνα, πρόστιμα. Ορίστε η αιτία που κοντεύουν οι θάνατοι Ελλήνων τους 1000. Τύφλα να ‘χει ο εξολοθρευτής Ερντογάν.

        • Ε καλά μην λερωθεις κ πάνω σου από τον φόβο ,είσαι σίγουρος ότι σε ενδιαφέρει η ζωή του δίπλα σου κ όχι του πολυτιμου εαυτού σου;

        • αδιαφορώ για την τύχη ανεύθυνων δολοφόνων, υπεύθυνων για τον θάνατο Ελλήνων. Φυσικά με ενδιαφέρει η ζωή μου, των αγαπημένων μου και των υπόλοιπων υπεύθυνων πολιτών. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε πόσο σημαντικό είναι αυτό, αν και σαν ευαίσθητος χριστιανός και υπόδειγμα πατριώτη θα περίμενε κανείς να σας προβλημάτιζε, έστω και λίγο, ο θάνατος εκατοντάδων Ελλήνων εξαιτίας σας.

      • όλα τα παραπάνω («λόγια χωρίς νόημα», συμφωνώ) στη λίστα έχουν ειπωθεί εδώ μέσα από εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Οι απόψεις σας μεταλλάσσονται και προσαρμόζονται πιο γρήγορα και από τον ιό. Όχι βέβαια πως αυτό θα σας προβληματίσει. Πρέπει να υπάρχει συναίσθηση της ντροπής και συναίσθηση της ευθύνης για να ακολουθήσει ο προβληματισμός. Καλύτερα όμως, γιατί αυτή η κουτοπόνηρη δήθεν-άγνοιά σας είναι τόσο αστεία και απολαυστική – εγώ αυτό πιστεύω.

        • Αυτό το κουτοπονηρη άγνοια δήθεν άγνοια ,μάλλον δεν κολλάει κανείς δεν είπε πως δεν πρέπει να φοραμε μάσκα όσο για τον μητροπολίτη Αναστάσιο όπως κ λίγους ακόμα ευτυχώς κληρικούς είναι άνθρωποι κ αυτοί ξέρεις δεν περιφέρονται μόνο μέσα στην εκκλησία αλλά βγαίνουν κ έξω ,κ στα γραφεία τους δέχονται κόσμο ,κ ποιος σου είπε εσένα ότι δεν μολύνθηκε ο δεσπότης εκεί; Αλλά μια κ μιλάς για κουτοπόνηρια σου λέω λοιπόν ότι όλοι εσείς που μιλάτε για ντροπή κ ανευθυνότητα δήθεν να μην πεθάνουν οι Έλληνες κ τύφλα να έχει ο Ερτογαν ,ψευδεστε ,μόνο για το τομάρι σας ενδιαφέρεστε κ για κανέναν άλλο .

        • ανώνυμε, τρέχετε τώρα αμήχανα να δικαιολογήσετε τις μολύνσεις του κλήρου ενώ αγνοείτε αδιάφορα όλα τα παραπάνω σχόλια της λίστας, που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα τους τελευταίους μήνες από ομοϊδεάτες σας συνωμοσιολόγους, που φταίνε για τον θάνατο σχεδόν 1000 Ελλήνων. Έχετε δίκιο, το «κουτοπόνηρη δήθεν-άγνοια» είναι αρκετά επιεικής χαρακτηρισμός. Κοντεύετε να ξεκάνετε 1000 Έλληνες: Τύφλα να ‘χει ο ανθέλληνας Ερντογάν.

        • Εξαιτιας μας; Κύριε ελέησον που διάβασες ρε άνθρωπε ότι δεν συμφωνώ με τις μάσκες; Αλλά εσύ δεν ξέρω πόσο πατριώτης μπορεί να είσαι κ πόσο νοιάζεσαι αληθινά για τον πλησίον σου ,την θητεία σου που την έκανες ;σε καμία λέσχη η στο πρατήριο ; Κ αυτά να ξέρεις είναι μίνι προδοσίες ,γιατί αν χτυπήσει ο Τούρκος μάλλον δεν θα ξέρεις ούτε να λύσης κ να δέσεις το όπλο ,κ φυσικά θα μας φάνε οι απέναντι από κάτι λεβέντες σαν κ εσάς.

        • θα λυσσάγατε εδώ μέσα (από τους καναπέδες σας πάντα) να πάρετε τα όπλα και να αρχίσετε να θερίζετε τον εχθρό. Τώρα, έχετε ξεκάνει εκατοντάδες Έλληνες, και ρίχνετε όλες τις ευθύνες στον Θεό και τα θελήματά του. Ένας Θεός αποδεδειγμένα απίστευτα σκληρός και απάνθρωπος, αφού επιτρέπει την πανδημία της βλακείας να θερίζει τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ