33 ημέρες και τα δάκρυα της Παναγίας συνεχίζουν να κυλούν επικυρώνοντας αυτά που έρχονται

0
1360

Απόγευμα Κυριακής 11 Οκτωβρίου και στον ιερό ναό του άγιου Δημήτριου στον Βύρωνα των Αθηνών διαβάζονται οι χαιρετισμοί ενώπιον της εφέστιας εικόνος της πανάγιας της Παρηγορητρίας και νυν επονομαζόμενης δακρυορούσσης εξ αίτιας του έκτακτου Θεοσημείου που σημειώθηκε ανήμερα της εορτής του γενέθλιου της Υπεραγίας Θεοτόκου (Θ Σεπτεμβρίου) να τρέχουν δηλαδή δάκρυα συνεχόμενα και από τους δυο τίμιους οφθαλμούς της.

Τα μηνύματα είναι πολλά, προσωπικά στον καθένα, μηνύματα για την πορεία της πατρίδος μας, μηνύματα για την ανθρωπότητα.

Η Πανάγια τόσες μέρες δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε στιγμή, δακρύζει αδιάλειπτα. κλαίει και τις νύχτες που κλείνει ο ιερός ναός αυτός και το πρωί βλέπουν κατακλυσμό από λίμνες δακρύων στο πάναγνο πρόσωπο της Παρηγορητρίας που κυλούν στο πρόσωπο του θείου βρέφους πριν καταλήξουν ως λαμπυρίζοντες θρόμβοι στο ξύλινο πλαίσιο της εικόνος όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.

Τα ρέοντα δάκρυα είναι ανθρωπινά και μία καλή ιατρική μάτια μπορεί να καταλάβει ότι είναι διάφανες πλάσμα με έμμορφα συστατικά για αυτό και στέκονται επί ώρα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου πριν κυλήσουν.

Προσκυνώντας και φιλώντας τα δάκρυα της πανάγιας οι πιστοί τα σμίγουν με τα δικά τους για τον παγκόσμιο πόνο που κατέκλυσε σήμερα τον πλανήτη μας με τα επιγενόμενα θλιβερά, άλλα παράδοξα γεγονότα.

Η πανάγια μας δίνει ζωντανά μήνυμα:

«Τούτες τις ώρες βρίσκομαι κοντά σας και παρακαλώ κλαίγοντας τον υιό μου, για την σωτήρια σας, έστω και την υστάτη στιγμή, περιμένοντας και την δίκη σας μετάνοια για να του την προσφέρω»

Οι εικόνες στην ορθοδοξία είναι ζωντανές γιατί εμπεριέχουν την θεία χάρη.

«Αυτή η πίστις των αποστολών, αυτή η πίστις των πάτερων, αυτή η πίστις των ορθοδόξων, αυτή η πίστις την οικουμενην εστηριξε»

Η πανάγια μας Θέλει να της προσφέρουμε την ανόθευτη πίστη μας.

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

 

www.vimaorthodoxias.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ