ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Θεία λειτουργία από την ενορία Αγίου Παύλου στον Άγιο Δημήτριο στην Κέφαλο (με θαυμαστά περιστατικά που μας διηγήθηκε η κ. Κ. Φώτη)

0
2238

Θεία λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στην Κέφαλο, στην πανέμορφη τοποθεσία «Μοναστήρι» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ενορία Αγίου Παύλου Κω.

Το ιερό παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε το 2009 από την κ. Κοκκώνα Φώτη, στη μνήμη του συζύγου της Ιωάννη Φώτη, ο οποίος ήταν θύμα τροχαίου δυστυχήματος το 2000, σε ηλικία 51 ετών.

Όπως μας διηγήθηκε η ίδια: ο αείμνηστος σύζυγός της είχε εκφράσει την επιθυμία να κτίσει στην περιοχή ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο, δεν πρόλαβε όμως να την εκπληρώσει καθώς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Λίγο αργότερα οι βοσκοί της περιοχής της ανέφεραν ότι έβλεπαν κάθε βράδυ στο συγκεκριμένο κτήμα ένα περίεργο φως το οποίο δεν ήξεραν από που προερχόταν, οπότε η ίδια κατάλαβε ότι έπρεπε να φέρει σε πέρας το τάμα του άντρα της.

Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε το ιερό παρεκκλήσιο και πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια από τον Σεβασμιώτατο το 2010 υπήρξε μεγάλη προθυμία από τους συγχωριανούς της και ο ναός Αγιογραφήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (ενώ η ίδια θωράκισε το ιερό παρεκκλήσιο από το διπλανό ρέμα με ένα μεγάλο τοιχίο, ενώ έκτισε και αίθουσα δίπλα όπου προσφέρονται φαγητά από την ίδια και την οικογένειά της κάθε χρόνο στην εορτή του Αγίου Δημητρίου).

Με συγκίνηση πρόσθεσε ότι για δύο συνεχόμενα βράδια ενώ βρισκόταν στην αυλή για διάφορες εξωτερικές εργασίες άκουσε ένα δυνατό βουητό με καλπασμό αλόγου προς την πλευρά του ναού χωρίς να φαίνεται τίποτα και όπως της είπαν καλόγριες από την Κάλυμνο στις οποίες τηλεφώνησε για να τους αναφέρει το γεγονός, ήταν ο ίδιος ο Άγιος Δημήτριος που ήθελε με αυτό τον τρόπο να την ευχαριστήσει.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ο π. Περικλής ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του Ιερού ναού του Αγ. Παύλου.

Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΑΕ κ. Σωτήρη Μαραγκό ο οποίος για άλλη μια φορά διέθεσε δωρεάν το λεωφορείο για τις ανάγκες του ναού, καθώς και τον οδηγό του λεωφορείου κ. Μιχάλη Καραγιάννη για την άψογη εξυπηρέτηση.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την κτήτορα του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου για την πραγματικά ζεστή φιλοξενία (η κ. Κοκκώνα προσέφερε καφέ με ζυμωτό καφέ, τοπικά εδέσματα, αναψυκτικά και γλυκά)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ