Αικατερίνη Σώκιαλη-Κίννα (μήνυμα για την Ανάσταση): Μήπως τώρα μας δίνεται η ευκαιρία , να θυμηθούμε το «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις;»

10
1035

« Πιστεύω  εις ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα ….

Ομολογώ  εν  βάπτισμα….»

Αυτή την συμφωνία δεν κάναμε εμείς με τον Θεό, ενώπιον Αγγέλων και ανθρώπων;

Όσοι  παραβαίνουν τις συμφωνίες τους με τους συνανθρώπους τους τιμωρούνται. Άραγε εμείς που αθετούμε πολλές   φορές την συμφωνία  μας με τον Θεό, τι πρέπει  να περιμένουμε;

Μήπως  τώρα μας δίνεται η ευκαιρία ,  να θυμηθούμε το «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις;», όπως ομολογούσαν τότε όλοι οι μάρτυρες μας, στις απειλές των αυτοκρατόρων.

Δεν πρέπει όλη η Ελλάδα  απ άκρη σ άκρη φυσικά και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του  δειλού κατά το συνέδριο των ανόμων  Πέτρου , που γεμάτος θάρρος φώναξε από το μπαλκόνι του υπερώου και κήρυξε την Ανάσταση του Χριστού, μπροστά σε χιλιάδες ακροατών, όλων των ηλικιών και ιδιοτήτων, απλών και δυνατών , αφού αμέσως πίστεψαν και βαφτίστηκαν τρεις χιλιάδες πιστών!!! Γι αυτό η ημέρα εκείνη η Πεντηκοστή θεωρείται και γενέθλια ημέρα της εκκλησίας μας .

Να βγούμε λοιπόν και εμείς στα μπαλκόνια, στους δρόμους, με μεγάφωνα και να φωνάξουμε και να διαλαλήσουμε, τόσο δυνατά που η βροντερή φωνή μας να φτάσει χιλιόμετρα  μακριά και να δώσουμε το μήνυμα στις επόμενες γενιές αλλά και στις σημερινές σκοτεινές δυνάμεις, ότι η Ορθόδοξη  Εκκλησία ποτέ  δεν πεθαίνει , γιατί η εκκλησία δεν είναι ούτε ο κλήρος , ούτε εμείς , ούτε οι πέτρινοι ναοί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφήστε τους δρόμους προς το παρόν, να σώσουμε τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας.

    Μπορείτε να φωνάζετε όσο θέλετε από τα μπαλκόνια του σπιτιού σας. Μετά, όταν θα έχουμε σώσει την Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε όσα συλλαλητήρια θέλετε για τις σκοτεινές δυνάμεις.

  2. Για τον βασανισμό εκατομμυρίων δύστυχων αμνών με τον γνωστό πια Χριστιανικό τρόπο

    που δεν διαφέρει από κολαστήριο του Κάτω Κόσμου,έχετε κανένα σχόλιο ?Αγαπητή Καθηγήτρια μου,δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα λόγο Του Κυρίου μας,προτροπή για ένα τέτοιο Βάρβαρο Έθιμο….Λυτρωτά ο Θεός ευλογητός ει….

    • Δηλαδή, εσύ σπούδασες Θεολογία, εντρύφησες στις γραφές και το λες με περίσσια βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πουθενά προτροπή του κυρίου (ποιου κύριου δε λες όμως, αλλά θεωρούμε του τριαδικού θεού) για προτροπή σε σφάξιμο αρνιού. Χαχαχαχα!!! Α!!! ρε τσομπάνε!!!! Που μου πλασάρεσαι για επιστήμων Θεολόγος ή Θρησκειολόγος.

    • Και όταν ο Αβραάμ ήταν έτοιμος να θυσιάσει τον Ισαάκ, ο Θεός του ζήτησε στη θέση του να θυσιάσει αμνό. Επίσης, το Πάσχα των Εβραίων προέβλεπε τη σφαγή αμνών, αιώνες στην ιστορία τους. Ο Ισαΐας μίλησε για τον αμνό του Θεού που θα θυσιαστεί. Ο Ιησούς ηταν το αρνίον του Πατρός που προορίζεται για θυσία. Εκτός εάν θεωρείς την παλαιά διαθήκη μη χριστιανικό κείμενο, οπότε δε μιλάμε, απλώς γελάμε… μαζί σου,. αμόρφωτε/η!!!!

      • είστε μέσα στις σφαγές λαιμών και στα αίματα αλλά, κυρίως, μέσα στην αγάπη – όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

  3. Συμφωνω!!!Ακουμε την πολιτεια και την επιστημη!!!!!Χριστος ειναι οι καλες πραξεις μας .Αφηστε τα μπαλκονια και προστατευουμε τους συναθρωπους μας με «Μενουμε σπιτι»!!!!

    • Προς Ορθόδοξο Χριστιανό:
      Ορθοδοξία σημαίνει αλήθεια.Εσύ κρύβεσαι.Εσύ αυθαιρετείς.Εσύ προσβάλεις.
      Μια ολόκληρη Ελλάδα βγαίνει στα μπαλκόνια να ενθαρρύνει τους γιατρούς και δε δε θα βγει να πει το Χριστός Ανέστη;
      Διάβασε την Αγία Γραφή.εκεί θα δεις:ΠΑΤΕΡ ΑΝΕΣ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ. ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ.

  4. Προς Ορθόδοξο Χριστιανό:
    Ορθοδοξία σημαίνει αλήθεια.Εσύ κρύβεσαι.Εσύ αυθαιρετείς.Εσύ προσβάλεις.
    Μια ολόκληρη Ελλάδα βγαίνει στα μπαλκόνια να ενθαρρύνει τους γιατρούς και δε δε θα βγει να πει το Χριστός Ανέστη;
    Διάβασε την Αγία Γραφή.εκεί θα δεις:ΠΑΤΕΡ ΑΝΕΣ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ. ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ.

  5. Απάντηση στον Ορθόδοξο Χριστιανό:Ο Χριστός είναι αλήθεια.Εσύ κρύβεσαι.Εσύ αυθαιρετείς.Εσύ προσβάλεις.Διάβασε την Αγία Γραφή.εκεί θα δεις:ΑΝΕΣ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ.ΠΑΤΕΡ.ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙΝ.

  6. Χριστός Ανέστη! χρόνια πολλά σε όλους!
    Φέτος ευχηθηκαμε στα μπαλκόνια.του χρόνου, στους ναούς μας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ