Υποβιβάζει και γελοιοποιεί τον θεσμό του γάμου, που πρώτα από όλα θα την πληρώσουν τα παιδιά | Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

33
6653
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη – Κως – 11/2/2024)

Θα ξεκινήσω με τα λόγια, του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. «Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ» Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος παραγγέλλει στὸν μαθητή του Τίτο, ποῦ ἦταν Ἐπίσκοπος στὴν Κρήτη, νὰ ἀφήνη τὸν αἱρετικὸ ἄνθρωπο μετὰ ἀπὸ τὴν πρώτη καὶ τὴν δεύτερη νουθεσία καὶ νὰ μὴν ἀσχολῆται μαζί του.

Όμως  πώς να παραιτηθούμε; Πώς να σιωπήσει η φωνή της λογικής, μπροστά στους παραλογισμούς της γελοιοποίησης του γάμου και της παραδοσιακής οικογενείας; Πώς να σιωπήσουμε, στον εγκληματικό νόμο, έκτρωμα, να δίδονται τα αθώα παιδιά, για να τα μεγαλώνουν  δυο άντρες ή δυο γυναίκες, στερώντας τους το περιβάλλον μιας φυσιολογικής οικογένειας, με την προστασία της  Πατρότητας και την θαλπωρή της Μητρότητας; Πως  να μείνουμε αμέτοχοι, στη θέληση μερικών που  τα αφύσικα ιδιαίτερα πάθη τους, τα ονομάζουν ανθρωπινά δικαιώματα; Μπορούν  με την επιθυμία μιας μειοψηφίας  και την υφαρπαγή της νομοθετικής εξουσίας,  από ολίγους στην πολιτική, να νομιμοποιούν κάθε παράλογο και αφύσικο ως νόμιμο; Μπορούν  να μας επιβάλλουν μια εικονική πραγματικότητα, ως αντικειμενική αλήθεια, για να ζούμε όλοι σε ένα αμαρτωλό ψέμα που μας επεβλήθη, από ένα ξενόφερτο μεταμφιεσμένο ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης;  Πόσο μπορεί ένας γάμος με ομοφυλόφιλους, να λέγεται φυσιολογικός και να γελοιοποιεί τον ετεροφυλόφιλο  γάμο και την κλασική παραδοσιακή οικογένεια; Την Ελληνική οικογένεια, που είναι πυλώνας για την σταθερότητα της κοινωνίας μας; Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μετά   το πάγωμα δυο τριών χρόνων από την παγκόσμια πανδημία του θανατηφόρου  Κόβιντ 19,  την οικονομική κρίση, την ακρίβεια,  την κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Αγροτική οικονομία  και στις πολλές τεχνολογικές και διάφορες κοινωνικές εξελίξεις, πολλά άλλαξαν.  Αποτέλεσμα,  η  αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Όμως αν και αλλάζουν οι καιροί, υπάρχει ένα καταφύγιο στον θεμελιώδη Ιερό, θεσμό του γάμου και της οικογένειας, για τους Έλληνες και φυσικά για όλο τον Κόσμο. Σήμερα  11 Φεβρουάριου, Παγκόσμια ημέρα του γάμου και μετά στις 14 του ίδιου μήνα,  η ημέρα της αγάπης και του ερώτα,  αναδεικνύεται η σημασία του προαιώνιου θεσμού του γάμου. Φαίνεται η διαρκής και σταθερά σύνδεσή του, με την οικογένεια και  οι προκλήσεις που δέχεται,   στην προσπάθεια υποβιβασμού και  γελοιοποίησης του.  Αλλά  αναδεικνύονται και οι προϋποθέσεις,  που καθιστούν το γάμο αναγκαίο στον κοινωνικό ιστό. Η παγκόσμια ημέρα του γάμου, καθιερώθηκε για να τιμήσει τον άνδρα και τη γυναίκα, ως τις κεφαλές της οικογένειας.  Αποτελεί δε μαζί με τα παιδιά τους, τον βασικό πυρήνα της κοινωνίας. Προϋπόθεση  για ένα υγιή γάμο, είναι η ανιδιοτελής αγάπη και η  αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συζύγους, για  ήρεμη συμβίωση.  Έτσι  λοιπόν αυτή την Παγκόσμια ημέρα γάμου, που ορίστηκε να γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, ας την τιμήσουμε με σεβασμό στους γονείς και στους παππούδες, που μας χάρισαν την ζωή. Στην  Ελλάδα ο γάμος ανάμεσα στο ζευγάρι, με έναν άνδρα και μια γυναίκα και η παραδοσιακή οικογένεια, συνεχίζει να είναι ο κεντρικός άξονας της κοινωνίας.

Εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και αιώνες  και να επιβιώνει, αν και δέχεται πόλεμο καθημερινά, από μια μειοψηφία διαφόρων  ατόμων. Η  αξία και η συνεισφορά του γάμου, στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, είναι πολύτιμη και αναγκαία. Έτσι ώστε να διατηρηθούν οι οικογενειακοί θεσμοί, που προσφέρουν ασφάλεια, σταθερότητα και υγιή επικοινωνία στα παιδιά, που μεγαλώνουν μέσα σε αυτόν.  Φυσικά  για ένα επιτυχημένο γάμο, σημασία έχει εκτός από την αγάπη και τον έρωτα,  η καλή συνεννόηση στο ζευγάρι και η ανιδιοτελής προσφορά στα παιδιά. Αυτά  πρέπει να έχουν τον Πατέρα και την Μητέρα τους, σε ένα ήρεμο περιβάλλον, όπου τα παιδιά να  αναπτυχθούν σωστά και να πάρουν γερές βάσεις, για τον μελλοντικό  ρόλο τους στην κοινωνία.                Βέβαια  πολύ δύσκολα  στις μέρες μας, που τα διαζύγια έγιναν περισσότερα από τους  γάμους.  Όπου η ενδοοικογενειακή βία έγινε επιδημία, με τα ανάλογα εγκλήματα, όπως  άγρια φονικά, λεκτική και σωματική βία, κακομεταχείριση των συζύγων και κακοποίηση των παιδιών.                      Ας ευχηθούμε, ότι αυτές θα παραμείνουν ως οι  θλιβερές  εξαιρέσεις, στον κανόνα που θέλει τον γάμο να συνεχιστεί  για όσους πιστεύουν στον Θρησκευτικό. Είτε  να ευλογήθηκε από τον Χριστό στην Κανά της Γαλιλαίας, είτε να είναι ένας απλός πολιτικός γάμος, σε  επίσημα χαρτιά με μερικές  υπογραφές.   Όσο για το επικείμενο νομοσχέδιο, περί γάμου  των ομοφυλοφίλων, ουδέποτε αυτός ο γάμος,  θα φτάσει σε ισότητα και αξία,  με αυτόν   των ετεροφυλόφιλων.  Είναι μια κεκρόπορτα, που θα την πληρώσουν ακριβά τα αθώα παιδιά,     μεγαλώνοντας σε ένα περίεργο περιβάλλον με  ιδιαίτερους κηδεμόνες.                                                 Για να το ξεκαθαρίσουμε, επειδή το κουράσαμε πολύ το θέμα.  Δεν  έχουμε τίποτα με τους ομοφυλόφιλους,  για τις  προσωπικές τους επιλογές και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.           Ας  απολαύσουν τη ζωή τους όπως θέλουν, όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα, να μπερδεύουν τις αθώες υπάρξεις, τα παιδιά, μέσα στην μπερδεμένη ζωή τους. Όλα αυτά, περιμένοντας και πάλι να ακούσω όλο το  υβρεολόγιο, μερικών  θρασύδειλων,  κρυμμένων πίσω από την ανωνυμία τους. Διευκρινίζοντας  ότι  ούτε  θεματοφύλακες είμαστε, ούτε αναχρονιστικοί. Απλά   στηρίζουμε την Ελληνική οικογένεια και προσπαθούμε να αποτρέψουμε έναν νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί την ομοφυλοφιλία  και  το αφύσικο ως φυσικό. Υποβιβάζει και γελοιοποιεί τον θεσμό του γάμου, που  πρώτα από όλα θα την πληρώσουν τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας. Ας  σκεφτούν υπεύθυνα οι πολιτικοί, πιο είναι το συμφέρον των παιδιών, κάτι που πολύ επιμένουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και οι κοινωνικοί λειτουργοί, σε όλο τον Κόσμο.       Ξανθίππη Αγρέλλη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά εγώ θα προτιμούσα για πατέρα μου,τον Ολυμπιονίκη Μελισσανίδη από τον δικό σας.Θα με έκανε πιο άνθρωπο,με ελεύθερη σκέψη,δημοκράτη να σέβομαι την αντίθετη άποψη.Να βάζω στόχους και να τους κατακτώ.Σκευτητε λίγο.Η εκκλησία καλά κάνει και λέει αυτά που λέει .Δικαιομα της είναι και πιστεύω της.Απο εκεί και πέρα είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Μπορειτε να το καταλάβετε;Τα παιδιά σας έχουν περισσότερα δικαιώματα από κάποια αλλά παιδιά;Αλήθεια εσείς διαλέξατε να γίνετε Ορθόδοξη;Σας ρώτησε κανείς όταν σας βάπτισε;Γιατί η εκκλησία της αγάπης δήλωσε ότι δεν βαπτίζει παιδιά ομοφυλοφίλων;Κάποτε ένας ιεράρχης είπε ελάτε όπως είστε,δεν ήταν Ορθόδοξος εκείνος ;

    • Ποιος λαός. Ένας όχλος από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις οργανώσεις και ακροδεξιούς ούγκανους ήταν. Άκου λαός.

      • Λαοθαλασσα πολύ κόσμο είχε ,αυθεντικούς Έλληνες με παράδοση ,με αξίες ,με ηθική ,πατριώτες από τα κόκαλα βγαλμένοι .Κ όχι προδότες της πίστης της πατρίδος κ της παράδοσης που μας άφησαν αυτοί που πέθαναν ,για να έρθουν σήμερα κασελακιδες κουληδες κ Τσίπρες να καταντήσουν την χώρα στον ξεπεσμό ,θα πάνε όλοι στα αζητητα .

  2. Παει και τελειωσε.. Αφηνουν 2.ατομα που διακατεχοται απο το παθος της ομοφυλοφυλιας. .. Που θεωρειται ψυχικη παθηση εξαλου.. να υιοθετουν παιδια.. Τελικα ισως..δεν υπαρχει ενας ΜΙΧΟΣ παιδεραστης στην νεα δημοκρστια που βιαζει 12χρονα αλλα 150!!και με τον νομο.. ..

  3. Φιλοι μου η μιραντα... Εχει ερωτευτευτει τοσο πολυ τον κουλη

    Που τυφλα ναχει ο κασσελακης….
    Δυο τομαρια αυτος και ο κουλης.. Με τις ιδιες ιδεες,,. Αθεοι, αντιχριστοι, ανηθικοι ξεφτιλες

  4. …. Miranta μου καλή, ακόμη πιστεύεις ότι οι… φίλοι σου, «Πατρίς θρησκεία, Οικογένεια ❤️ Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή «, κατανοούν αυτά που γράφεις;;; Δοκίμασες να γράψεις στην Ιρανική ή Αφγανική γλώσσα;;;

    • Ο Θεός μόνο τους Έλληνες βλέπει.Σιγα μην ασχολείται με Ιρανούς και Αφγανούς.Τελικα έχετε κάνει το Θεό με φυλετικές διακρίσεις.Ποσο πιο χαμηλά και μίσος έχετε μέσα σας;

  5. Ένα θαυμάσιο σχόλιο, πάνω σε άλλο δημοσίευμα της κ. Αγρέλλη, … ( κλεμμένο .. βλ. αντιγραφή και επικόλληση) :

    Get a life 10 Φεβ 2024 at 14:15:44

    Οταν καποιος μονιμως παριστανει τον θεσμοφυλακα για διαφορα θεματα, εγω καταλαβαινω οτι ψαχνει καποιο τροπο να νιωσει καλα με τον εαυτο του. Προσπαθει να μειωσει τους αλλους για να αισθανθει οτι κατι αξιζει. Ειναι πολυ λυπηρο αυτο, ειδικα οταν το ατομο ειναι και καποιας ηλικιας. Ενας ψυχολογος ισως καταφερνε να τονωσει την αυτοπεποιθηση του άτομου ωστε να πάψει να καταφευγει σε τετοιες νηπιακες τεχνικες βελτιωσης της αυτοεικονας του που κουράζουν και τους αλλους.

    • Το υπενθυμισα παρακάτω, αλλά το ξαναλέω και εδώ. Παραδέχθηκε σε σχόλια εδώ μέσα ότι, ναι, τα κείμενά της έχουν μίσος και ότι προέρχεται από παιδικά τραύματα που βίωσε μέσα στην οικογένειά της. Επομενως απόλυτα ευστοχο το σχόλιο που επικολλήσατε για την αρθρογράφο περί ψυχολογικής υποστήριξης.

  6. Ιερός Θεσμός του Γάμου κι άλλα καθρεπτάκια για ιθαγενείς κανίβαλους.

    Βυζάντιο: Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν διαμόρφωσε ίδιο δίκαιο του γάμου, αλλά κατά κανόνα συμμορφώθηκε με τα κωλύματα και τις προϋποθέσεις του πολιτειακού νομοθέτη, τα οποία συνδιαμόρφωσε ή και ενέκρινε και η ίδια.

    Το 893 μ.Χ. ο Λέοντας Στ’ με την 89η Νεαρά θεσπίζει την ιερολόγηση του γάμου ως μόνο τρόπο τέλεσής του για όλους τους πολίτες του κράτους. Το 920 μ.Χ. με τον ‘’Τόμο Ενώσεως ‘’επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις ο τρίτος γάμος και απαγορεύεται ο τέταρτος. Στα 997 μ.Χ. ο πατριάρχης Σισσίνιος Β’ εισάγει τον 6ο βαθμό της εξ αγχιστείας συγγένειας ως κώλυμα σύναψης γάμου.

    Συμπέρασμα : Σχεδόν 900 χρόνια μετά τον Ιησού, αποκαλύφθηκε…εξ ουρανού , πως ο γάμος είναι…. ιερό μυστήριο..
    Ταυτόχρονα διέρρευσε, πως ο Ιησούς στην Καναά, χάιδεψε και μία κατσίκα, που τον κοίταζε.
    Έτσι ευλόγησε, το Ιερό Μυστήριο του Αρμέγματος (μυαλών και χρημάτων, που είναι και το Μέγιστο όλων των Μυστηρίων).

    Για το θαύμα, με την εμμονική δαιμονισμένη αφρίζουσα, θα μιλήσουμε την άλλη φορά.

  7. Παραδεχθήκατε ότι το μίσος σας πηγάζει από παιδικά τραύματα και όχι από ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ή από τη χριστιανική αγάπη. Ξεκινήστε θεραπεία και ίσως νιώσετε καλύτερα και εσείς και θα κάνετε λιγότερο κακό στην κοινωνία (στα παιδιά και στις οικογένειες) που επιτίθεστε με χυδαιολογίες και απίστευτο μίσος.

  8. δηλαδή οποίος υποστηρίζει την ηθική στην κοινωνία την παραδοσιακή οικογένεια το συμφέρον των παιδιών και είναι αντίθετος με την αγοραπωλησία βρεφών εσείς τον στέλνετε στο γιατρό;. μήπως τον χρειάζεστε εσείς; για κοιτάξτε το πρόσωπο σας στον καθρέφτη. μόνο ντροπή σας να μην δέχεστε την αντίθετη άποψη.

    • Όπως στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο που έχει θετικά στατιστικά εικοσαετίας, και εδώ στην Ελλάδα έχουμε ηδη πολλά χρόνια ομόφυλες οικογένειες γιατί ο ένας γονιός μπορει να υιοθετήσει παιδιά και μετά ζουν όλοι μαζί με τον/τη σύντροφο σαν μια κανονική υγιέστατη αρμονική οικογένεια. Ο νεος νόμος προστατεύει ακόμα περισσότερο αυτα τα παιδιά αφού ο δεύτερος γονιός έχει πλέον τα ίδια δικαιώματα στην περίπτωση που ο πρώτος παθει ατύχημα, πεθάνει κλπ. Στρέψετε λοιπόν το μίσος σας προς τα τέρατα που μεγαλώνουν μέσα στην παραδοσιακή οικογένεια, που αποκεφαλίζουν γονείς, βιάζουν κόρες και εγγονές, σφάζουν έγκυες γυναίκες και αγέννητα παιδιά, πνίγουν τις συζύγους τους, εκπορνευουν και βιάζουν τις ανήλικες κόρες τους. Που είναι οι διατριβές σας για αυτά τα ‘μεμονωμενα’ παρακμιακα της φρίκης που ζούμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην παραδοσιακή χριστιανική οικογένεια;

  9. Καταρχάς τι σας έπιασε τώρα και μαίνεστε κατά της κ. Αγρέλλη? Πότε είπε ότι μιλάει με μίσος κι ότι έχει παιδικά τραύματα? Παλιότερα βρίζατε τη Μιράντα. Τι καταφέρνετε με τις βρισιές? Τίποτε. Τα νομοσχέδια περνάνε κι ενδημεί στην Ελλάδα η μόνη πανδημία που είχαμε έχουμε και θα έχουμε. Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ. Αφήστε το Χριστό και τους ακολούθους του στην ησυχία τους και μην προσβάλετε κανέναν από αυτούς που τον πιστεύουν Υπάρχει ανεξιθρησκεία. Εκτός όμως του Θρησκευτικού υπάρχει κι άλλο χειρότερο κομμάτι. Βαθιά ανθρωπολογικό. Ανακατεύεται η ανθρώπινη τράπουλα με τρόπους που δεν έχετε σκεφτεί. Καλά είναι τα προσωπικά γούστα του καθενός μέχρι το σημείο που θα ενοχλήσουν άλλους. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά λέμε. Παρακαλώ, δείτε τι έχει ήδη ξεκινήσει και θα σκάσουν κι άλλα.
    https://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/512607/eftase-telos-kathe-logikis-vretaniki-kyvernisi-parousiazei-chimiko-gala-apo-viologikous-antres-eksisou-kalo-kai-kalytero-apo-mitriko-gala/#comment-494356
    Ιδέα κανείς?

    • Αυτη και οι ακραίοι (οι μοναδικοί ‘αντιπρόσωποι της αγαπης’) ειναι το πρόβλημα και ο εχθρος για τις ψυχές αυτών των παιδιών.

      Που λένε τους γονείς τους ανώμαλους, κίναιδους, με τα Σόδομα και Γόμορρα που θα τους κάψει ο θεος, που θα καίγονται αιωνια στην κόλαση. (Εσείς σε ποιες ‘βρισιές’ αναφέρεστε;)

      Ειναι σαν αυτα τα ανώριμα παιδάκια δημοτικού που κοροϊδεύουν τον συμμαθητή τους επειδή είναι υιοθετημένο ή ορφανό ή απλά διαφορετικό.

      Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αγάπης και ασφαλείας (και τωρα με τον νόμο, ακόμα πιο ασφαλές), και αυτοι αποτελουν τον επικίνδυνο παράγοντα αστάθειας, τραύματος και προβλημάτων.

      Αυτοι είναι το πρόβλημα.

  10. Απορίας άξιο πως οι χριστιανοί δεν έχουν θέμα με τον Αδαμ και την Ευα που γίναν αιμομίκτες ή το ότι ο ιησούς μεγάλωσε με 2 πατεράδες και παρένθετη μητέρα και τώρα ξαφνικά ξυνίζουν για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

  11. Από πότε ο Χριστός μεγάλωσε με δύο πατεράδες; η ασέβεια σας έφτασε στον παραλογισμό. η Παναγία μας δεν είναι παρένθετη μητέρα ούτε πούλησε τον Μονογενή Υιό της. μπορείτε να μην πιστεύετε αλλά όχι να προσβάλλετε τα πιστεύω των άλλων. όσο για τον Αδάμ και την Εύα αλλά λέει η Γένεση και άλλα εσείς. φανταστείτε όλοι να ήταν αθάνατοι και σε αυτό το βούρκο. μόνος του ο άνθρωπος έχασε την αθανασία του σώματος του. αλλά «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε.. Μακαρισμοί

    • λόγω της ‘βρωμικης και αμαρτωλης’ γυναίκας, κατά τη θρησκεία μας (για τον ίδιο λόγο δηλ που απαγορεύεται να μπει και στο ιερό). Εξαιτίας της γυναίκας, που δημιουργήθηκε από τα πλευρά του άντρα, φύγαμε κλωτσηδόν από τον παράδεισο. Αν η αδύναμη Εύα (εβραϊκό δεν είναι αυτό το όνομα;) δεν είχε υποκύψει στον πειρασμό, τώρα θα παραμέναμε αθάνατοι και αναμάρτητοι στον Παραδεισο. Αθανατη πατριαρχεία

      • Άστα να πάνε! Δεν υπάρχει σωτηρία. Είναι δυνατόν γυναίκα χριστιανή να ασχολείται με τα διαδίκτυα και τα ηλεκτρονικά, αντί να καθαρίζει καμιά εκκλησία η να μαγειρεύει και να πλένει σπίτι? Που ακούστηκε αυτό θα πέσει χριστιανική φωτιά να μας κάψει

    • Δικαίωμα σας να πιστεύετε ότιδήποτε είδους παραμύθι. Μην προσπαθείτε να προσυλιτίζετε και να δογματίζεστε.

    • Αχαχαχαχ τον ΚΑΙΝ και τον ΑΒΕΛ ξέχασες, τα παιδιά της εύας και του αδάμ. Αρσενικά αδέρφια πως πολλαπλασιάστηκαν αυτοί?

  12. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να χρησιμοποιείτε τα αποβράσματα της κοινωνίας ως συνέπεια της χριστιανικής πίστης και να τα εξισώνετε με τη θρησκεία, την ορθοδοξία και με τα στρεβλά και σκοτεινά αρρωστημένα μυαλά των ετερόφυλων οικογενειών. Αυτά δεν είναι η πλειοψηφία!!!!!!!!!!
    Όπως κι αυτό το τρισχαριτωμένο αλλόθρησκο ζευγάρι.
    https://aegeanews.gr/news/maxairomata/464950/zevgari-omofylofilon-kakopoiouse-kai-eksedide-tous-yiothetimenous-gious-tou-kykloma-paideraston/
    Θα μιλήσουμε σοβαρά ή όχι?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ