Σχόλιο Κ. Καΐσερλη: Μας οδηγούν στα δύο τρίτα των αδύναμων, των δυσπροσάρμοστων, των άτυχων | Προηγείται η κατάπτωση των ηθικών και πνευματικών μας αξιών!

11
6941
Αγαπητοί φίλοι
Αυτός που έχει μάτια βλέπει! Ήταν ο πόλεμος και η κατοχή και σε μας μόνο έτυχε ο εμφύλιος και ο μετέπειτα διχασμός. Όμως ανεβήκαμε! Για να έρθει μια δικτατορία και μια εθνική καταστροφή της Κύπρου και μας έριξε. Όμως ξανανεβήκαμε! Για να έρθουν το χρηματιστήριο και η πτώχευση για να πέσουμε. Όμως και πάλι μας λένε ότι ανεβαίνουμε! Να είστε βέβαιοι ότι θα ξαναπέσουμε! Μόνο ένας τυφλός στο μυαλό δεν το βλέπει αφού όλοι έχουμε μάτια…
Αυτό που θα περιγράφουμε δεν είναι της φαντασίας μας, ούτε εντάσσεται στο φάσμα των ιστοριών συνομωσίας. Ούτε είναι αντιπολιτευτικό. Είναι μια αλήθεια που όσο πάει και γίνεται ορατή, ασχέτως εάν άλλα εμφανίζονται.
Αφορμή παίρνουμε από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ που κρούει το «καμπανάκι» κινδύνου για την ελληνική οικονομία εξαιτίας του εξαετούς «ράλι» τιμών που έχει εισέλθει η ελληνική αγορά και η ενοικίαση ακινήτων, την ώρα που οι μισθοί είναι αντιστρόφως ανάλογοι.
Σίγουρα δεν μας επηρέασε για να γράψουμε αυτό το κείμενο η τροπή που παίρνει το μοναδικό «θαύμα» της Ελλάδος, η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου «Ελληνικό» όπου τελικά καταλήγει στην κατασκευή και αγορά κατοικιών.  Εμείς θα μιλήσουμε για άλλους κινδύνους που ήδη δειλά, δειλά εμφανίζονται.
Μιλάμε για την αύξηση των δανείων της χώρας και των ιδιωτών, αντί της μείωσης τους (653 δις). Μιλάμε επίσης για την απουσία παραγωγικών επενδύσεων, σε αντίθεση με αντιπαραγωγικές στα ακίνητα. Παράλληλα μιλάμε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της υγείας και την εκποίηση νευραλγικών δημόσιων υπηρεσιών (ονομάζονται επενδύσεις). Τέλος αναφερόμαστε στο λίπος που έμεινε ακόμα στη μεσαία τάξη, που  οφείλεται στην ακίνητη περιουσία της (σπίτια και χωράφια) και στην απόκρυψη εσόδων.
Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που φαίνεται ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί, όταν είναι γνωστό ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για την αποπληρωμή των δανείων τους θα ξεκινήσει το 2032. Αυτό προβλέπει το 3ο μνημόνιο που σε αντίθεση με τα δύο πρώτα είχε δεκαπενταετή περίοδο χάριτος μετά το όχι του λαού, υποτίθεται για να ορθοποδήσει η χώρα.
Χτίζουμε λοιπόν ουρανοξύστες στο Ελληνικό. Κτίζουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια δηλαδή τον τρίτο όροφο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Χτίζουμε ιδιωτικές κλινικές δηλαδή τον τρίτο όροφο της ιδιωτικής υγείας. Και αγνοούμε, γιατί δεν έχουμε γνώσεις, ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες είναι η αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας και μας το λέει το ΔΝΤ. Παραβλέπουμε επίσης, ενώ το γνωρίζουμε, ότι τα θεμέλια της κοινωνίας πέραν της κοινωνικής συνοχής με την ισότητα, είναι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια φροντίδα υγείας που σήμερα αργοπεθαίνουν για να συντηρηθούν και να αυγατίσουν τα φροντιστήρια και η ιδιωτική εκπαίδευση, οι ιδιώτες γιατροί και οι κλινικάρχες από το χρήμα της απόκρυψης εσόδων της μεσαίας τάξης
Ήδη διαφαίνεται ότι θα έρθει η ημέρα που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές μας και γνωρίζει σε βαθμό μαγνητικής ακτινογραφίας τι αδήλωτα έχει και ο τελευταίος κάτοικος του Καστελλόριζου ότι θα βάλει χέρι. Η οριζόντια φορολόγηση είναι το χάδι. Έτσι προετοιμάζονται και έτσι θα ξεπληρωθούν τα δανεικά που η αποπληρωμή τους θα ξεκινήσει το 2023! Από την λιποαναρρόφηση  της μεσαίας τάξης….
Και θα έρθει η ημέρα που η μεσαία τάξη θα βρεθεί χωρίς λίπος γιατί θα το πάρει η ΑΑΔΕ, αλλά και χωρίς καλή δημόσια εκπαίδευση και καλή δημόσια φροντίδα της υγείας γιατί κανένας δεν την σκέπτεται σήμερα, αλλά ούτε και ιδιωτική γιατί δεν θα έχει η μεσαία τάξη λίπος για να τα πληρώσει, θα τα έχει πάρει η ΑΑΔΕ για να ξοφλήσει τα δάνεια.
Ποιά κοινωνία των δύο τρίτων. όπως μας λέγανε, όπου οι άνθρωποι εκεί θα τολμούν, θα είναι οι μορφωμένοι και οι δημιουργικοί. Αυτοί μας οδηγούν στα δύο τρίτα των αδύναμων, των δυσπροσάρμοστων, των άτυχων που τότε λέγανε ότι θα είναι το ένα τρίτο. Είναι οι ίδιοι που μας πτώχευσαν. Είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν την εμπροσθοβαρή αποπληρωμή των δανεικών των δύο μνημονίων και απέτυχαν.
Εκεί πάμε και δυστυχώς αυτή η εξέλιξη συνοδεύεται ή ακόμα και προηγείται η κατάπτωση των ηθικών και των πνευματικών μας αξιών.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης π. Δήμαρχος

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιος πρέπει να στο εξηγήσει.Είσαι μιας άλλης εποχής.Δεν έχεις καμία θέση στο μέλλον μας .Ασχολήσου με το να κατεβάσεις καμία πινακίδα «εις μνήμη» κάνε και καμία απεργία πείνας να το πετύχεις και άσε τη ζωή μας ήσυχη.

    • Αν παρατηρούσες προσεκτικότερα την ειδησεογραφία θα συμφωνούσες.
      Αλλά οι αγκυλώσεις εγκεφάλου, γνώσεων και κολλημάτων των κρυφών αδήλωτων εσόδων αλλά και του πολιτικού σου ιστού σε φέρνουν ένα βήμα κάτω απ την χωματερή.

      • Το δικό σου με την αμοιβάδα και το ραδίκι είναι τρομερό επιχείρημα.Μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί μαζί σου η μπα;

        • Η Ελλάδα συνεχίζει να μοιράζεται με τη Ρουμανία την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27, με ποσοστό εργαζομένων σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας που μόλις και αγγίζει το 3,9%. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εμφανίζεται ουραγός στην ΕΕ-27 σε ό,τι αφορά τα ποσοστά απασχόλησης στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), με μόνο το 2,5% των εργαζομένων να απασχολείται σε σχετικά επαγγέλματα

  2. εσεις οι πολιτικοι αριστεροι και δεξιοι ληστεψατε τον ελληνικο λαο ξεπουλησατε τα παντα κλεψατε, λήσταρχοι

  3. Αν παρατηρούσες προσεκτικότερα την ειδησεογραφία θα συμφωνούσες.
    Αλλά οι αγκυλώσεις εγκεφάλου, γνώσεων και κολλημάτων των κρυφών αδήλωτων εσόδων αλλά και του πολιτικού σου ιστού σε φέρνουν ένα βήμα κάτω απ την χωματερή.

  4. Ξεχάσατε όμως μία πτυχή της Κοινωνικής μας ζωής που ανέβηκε παραπάνω απ τις τιμές του Χρηματιστηρίου του Σημίτη.Η Εγκληματικότητα έπιασε.. Βενεζουέλα. Είναι απίστευτη η τροπή που πήρε η ύγιής’ Ελληνική κοινωνία με τα φιλότιμα ,την δυσκολία επιβίωσης..Μόνο ένα ντουβάρι βλέπει ανάπτυξη.

  5. τα "μη κρατικά" (δηλαδή ιδιωτικά) πανεπιστήμια είναι αυτά..

    … που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η όλη φασαρία γίνεται για την επίσημη αναγνώριση των κολεγίων. Το αν κάνει και κανα summer school στην Ελλάδα το Harvard θα είναι το κερασάκι.
    Ο κατήφορος του Θιάσου δεν έχει προηγούμενο.

  6. 40 χρόνια δήμαρχος,απόλυτος άρχοντας.Κρίθηκε και κρίνεται από την ιστορία πως άφησε τη πόλη και νησί μας.Ήταν σε μια εποχή που είχαμε δυο βουλευτές υπουργούς και κορυφαία στελέχη στην κυβέρνηση .Τα λεφτά έρχονταν με τις νταλίκες από την Ευρώπη.Όλοι καμαρώνουμε τι έχει αφήσει.Δικαιουτε να κρίνει σήμερα και ποιον;

  7. Επειδή γράφοντας κάτι ο Καισερλης έχει κάποιο σκοπό,εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι πάει να κερδίσει τα άκρα δεξιά και αριστερά.Εξαλου είναι οι μόνοι που παραμυθιάζονται εύκολα και ακολουθούν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ