Βασίλης Γιαουρδήμος: Δυτική Υποκρισία

13
7839

Δυτική Υποκρισία

Στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ με ένα μέρος των κατοίκων της κατεχόμενης περιοχής της Γαζας, έχει κυριαρχήσει η παράνοια και η απανθρωπιά. Και, δυστυχώς, οι ηγέτες των δυτικών χωρών αρνούνται να δουν το κοινό αίσθημα.

Γνωρίζετε ότι περισσότερες από 14000 βόμβες και πυραύλους έχει ρίξει ο Ισραηλινός στρατός στη Γάζα τον τελευταίο μήνα με 12000 θύματα οι περισσότεροι άμαχοι.

Και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έριξαν περισσότερες από 350,000 βόμβες και πυραύλους σε 9 χώρες, από το 2001 ως σήμερα;

Τώρα το γνωρίζετε.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Γάζα έρχονται σε πλήρη αντίθεση και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Άρθρου 51 του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών, που μιλά για το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα.

Όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από κάποιο άλλο και απειλείται η ύπαρξή του, πρώτα πρέπει να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη και παράλληλα να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική του ισχύ για να αντικρούσει την επίθεση. Να αμυνθεί.

Αλλά, η Γάζα δεν είναι κράτος, είναι κατεχόμενη περιοχή από το Ισραήλ, τόσο η Γάζα, όσο και η Δυτική Όχθη. Ενώ το κράτος του Ισραήλ, ελέγχοντας τον 4ο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, δεν δέχεται καμία υπαρξιακή απειλή από τις αυτοσχέδιες ρουκέτες της Χαμάς. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Χαμάς έχει ρίξει πάνω από 35.000 τέτοιες ρουκέτες προς στόχους της στο Ισραήλ. Τα θύματα από τα χτυπήματα αυτά αριθμούν μόλις 69, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στρατιώτες.

Το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα δεν ισχύει όταν οι στόχοι σου δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι, αλλά σπίτια, πολυκατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, ναοί, υποδομές ηλεκτρικού και νερού, νοσοκομεία και σχολεία. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου.

Το αφήγημα της Ουάσινγκτον και των ηγετών της Ευρώπης περί «αυτοάμυνας», έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, αφού, ακόμα και αν ήταν αυτοάμυνα, είναι παράνομο να παραβιάσει κανείς τη Συνθήκη της Γενεύης και τους νόμους του διεθνούς δικαίου. Κανένα δίκαιο στον κόσμο δεν δικαιολογεί τον βομβαρδισμό αμάχων, ακόμα και όταν αυτοί χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες». Άλλο ένα αφήγημα που καταρρίπτεται μετά την κατάληψη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, που διαφημιζόταν ως το αρχηγείο της Χαμάς και βομβαρδιζόταν επί τρεις εβδομάδες χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο.

Οι δύο μεγαλύτερες κατασκοπευτικές υπηρεσίες του πλανήτη, η Μοσάντ και η CIA, με τους προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, με τους κατασκόπους δορυφόρους τους και τα Predator τους, δεν μπορούσαν ως τώρα να καταγράψουν ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το αρχηγείο της Χαμάς βρισκόταν κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Γιατί αν είχαν, θα μας το έδειχναν. Προσπάθησαν να το δείξουν στο παρελθόν, αλλά αποδείχτηκε στημένο. Αντί αυτού, το μόνο που λάβαμε ήταν μια φωτογραφία και ένα βίντεο, μετά από 24 ώρες ερευνών, από ένα μη ταυτοποιημένο δωμάτιο που θα μπορούσε να ήταν οπουδήποτε, με τρεις σάκους μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο που περιείχαν μια χούφτα κρυμμένα τουφέκια, χειροβομβίδες και στρατιωτικές στολές. Αυτό ήταν το αρχηγείο της Χαμάς για το οποίο σφυροκοπούσαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα επί τρεις εβδομάδες. Συγχαρητήρια. Τους πιάσατε, μ@λάκες.

Όπως έγραφε η Χάνα Άρεντ το 1950 στην εισαγωγή της στο Ολοκληρωτικό Σύστημα:

«Δεν έχουμε πια το περιθώριο να δεχόμαστε μόνο αυτό που θεωρούμε καλό και να το αποκαλούμε κληρονομιά μας, να απορρίπτουμε το κακό και απλώς να το θεωρούμε ως νεκρό φορτίο, το οποίο, με τον χρόνο, θα θαφτεί μόνο του στην λήθη. Το υπόγειο ρεύμα της Ιστορίας της Δύσης έχει έρθει πια στην επιφάνεια και έχει σφετεριστεί την αξιοπρέπεια της παράδοσής μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες μας οι προσπάθειες να δραπετεύσουμε από την ζοφερότητα του παρόντος στην νοσταλγία για ένα άσπιλο παρελθόν, ή στην αναμενόμενη λήθη ενός καλύτερου μέλλοντος, είναι μάταιες.»

Ας αναρωτηθούμε, ο καθένας από μόνος του, τι θα κάναμε αν ήμασταν Παλαιστίνιοι στη Γάζα; Αν το κράτος του Ισραήλ δολοφονούσε την οικογένειά μας, πώς θα αντιδρούσαμε; Αν μέναμε επί έναν μήνα χωρίς νερό, ηλεκτρικό, ίντερνετ, φαγητό και φάρμακα, τι θα σκεφτόμασταν όταν κάποιος μας μιλούσε για το «νόμιμο» δικαίωμα του Ισραήλ να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να παραμένει ατιμώρητο, χωρίς την παραμικρή πολιτική ή οικονομική κύρωση από τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου;

Αυτό που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα κάνει κακό στις ψυχές δισεκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στον πλανήτη. Και είναι και βασανιστικό και επικίνδυνο. Πολλοί νομίζουν πως το έγκλημα που συμβαίνει εν γνώσει μας αλλά “μακριά μας” δεν μας επηρεάζει. Κάνουν λάθος. Όλα έχουν συνέπειες.

Και όσοι ακόμα πιστεύουν στον Θεό, σε όποιον Θεό και αν πιστεύουν, παρά τα όσα παρακολουθούν στην οθόνη τους, προσευχηθείτε. Τα χειροτερα ειναι μπροστά μας….

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Περίεργο.Πως δεν το ξέρουν;Τους ανοιξεσ Τα ματι.Αφού το βλέπουν όπως εσυ.Τι σου πουλάνε άνθρωπε μου;

    • 1η: Σχετικά με βορβαδισμενα νοσοκομεία.
      Από πού ενημερωθηκατε αν υπήρχε ή δεν υπήρχε το αρχηγείο στα υπόγεια τους.
      2η: Ερωτηση κρίσεως… Όλοι γνωρίζουμε τα περί Κύπρου. Τι θα γινόταν αν ξαφνικά οι Ελληνοκύπριοι άρχιζαν να βορβαδιζουν εν «καιρώ ειρήνης» τα κατεχόμενα και σκοτωνανε τουρκακια αμάχους γυναικόπαιδα? Ποιος θα έχανε το δίκιο του? Και επομένως θα γινόταν αντεπίθεση και θα σκοτωνοντουσαν και δικά μας γυναικόπαιδα. Ποιον θα υποστήριζε η παγκόσμια κοινή γνώμη?

      • Η διαφορά είναι ότι οι Κύπριοί μας δεν ζουν σαν «ελεύθεροι φυλακισμένοι»,2.500.000 ανθρωποι αν δεν κάνω λάθος σε μια περιοχή που έχει την έκταση της Άνδρου.Η Χαμάς δολοφόνησε και το Ισραηλ δολοφονεί.Οι γραφές τους λένε οφθαλμός αντί οφθαλμού.Πώς μεταφράζεται αυτό?Η ποινή να μην υπερβαίνει το αδίκημα.Με τέτοια κτηνωδία ενισχύουν το μίσος κι εξασφαλίζουν στη Χαμάς τα νέα μέλη της:τους ανθρώπους που χάσανε 4.500 αθώα παιδιά τους!Ένα νέο ολοκαύτωμα.

  1. Σωστος.Να έρθουν δηλαδή στη χώρα σου,να σκοτώσουν 1500 άτομα,άνδρες,γυναίκες ,παιδιά μωρά,να απαγάγουν καμία 300αρια.Να κρυφτούν σε σπίτια νοσοκομεία και σχολεία ,όποτε λες δεν πειράζει.Δεν γίνομαι παράνομος να αντιδράσω.Ναι το Ισραήλ φύλα Θερμοπυλες εκεί και όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να είναι δίπλα του να καθαρίσει τα ζώα.

  2. Ναι η κακιά Δύση και οι καλοί Άραβες.Η διαφορά είναι ότι μπορείς και γράφεις ελεύθερα τις βλακείες σου εδώ ενώ αν τα έγραφες σε καθεστώτα που υπερασπίζεσαι κόντρα στη Δύση,κόντρα στη χώρα μας και τους συμμάχους της ,Δρν θα βρίσκαμε κομματάκι σου.

  3. Πάντως για μέρος που έχουν πέσει τόσες μπόμπες ,χωρίς ρεύμα ,καύσιμα και τροφές,μια χαρά νοσοκομεία και κάμερες έχουν για να γράφουν μικρά παιδιά.

  4. ο εμετός όταν σε βλέπει σιχαίνεται… και βλέπω έκανες και υπερωρίες σήμερα. Με το κομμάτι πληρώνεσαι;

    • Ανθρωπάκι ως να σου απευθύνονται το λόγο;Σαν “Ρε miranta”;Αποφάσισε πρώτα τι είσαι,αγοράκι,κοριτσάκι,ανάμεσα και άσε τους εμετούς για το σπίτι και την οικογένεια σου.

  5. Στην Ουκρανία δεν υπάρχουν παιδιά ,ούτε νεκροί ,ούτε πόλεμος επειδή των κάνουν οι Ρώσοι.Στη Συρια δεν υπάρχουν παιδιά ,νεκροί,ισοπέδωση πόλεων ,καταστροφή επειδή το κάνει ο Άσαντ με την κάλυψη των Ρώσων.Οι Ισραηλίτες δεν έχουν παιδιά και ζωές έτσι;Η Παλεστινη είναι μια χώρα που υποφέρει με χιλιάδες νεκρούς επίσης.Ξεχνατε και εδώ να πήγε τα τελευταία γεγονότα σε μια εποχή που ήταν κοντά σε συμφωνία και είχαν βρεθεί κοντά Ισραήλ και Άραβες ποιος δεν το ήθελε και το ξεκίνησε;Ρωσι(να ξεχάσουμε και την Ουκρανία καλή ώρα)Ιράν που ταΐζει όλους τους τρομοκράτες εκεί ,ακόμα και την Τουρκία βολεύει να έχει παρουσία εκεί.Ποιος είναι υποκριτής;

  6. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αναφέρει τα εξής:

    Με μια ακατανόητη απόφαση η Κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας μέσω του κλάδου μας μέσω της επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (5 μήνες).

    Ουσιαστικά μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια για άλλη μια χρονιά καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα για 5 μήνες τουλάχιστον.

    Τίθεται έτσι πρόβλημα επιβίωσης για σχεδόν 80.000 εποχικά εργαζόμενους, αλλά τίθεται και σοβαρό ζήτημα εν όψη της νέας σεζόν μιας και αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας αναμένεται να εκτοξευθούν.

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ..ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ..ΜΠΕΜΠΕΚΟ…ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ..ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ