Κυριάκος Παππούλης: Ηλεκτροφωτισμός επαρχιακού (Ούτε ο χρόνος, ούτε ο τρόπος, ο επαρχιακός μετατρέπεται σε χείμαρρο & σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνος)

15
4201

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ

Παρακολουθώ το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου που βρίσκεται σε εξέλιξη τον καιρό αυτό. Κατά την άποψη μου δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή αφού υπάρχουν άλλες σημαντικότατες προτεραιότητες αλλά ούτε σωστός ο τρόπος που κατασκευάζεται το έργο και θα εξηγήσω γιατί.

Πρώτον: Προτεραιότητα κατά την γνώμη μου την στιγμή αυτή έχει η βελτίωση του κακού, ολισθηρού και επικίνδυνου οδοστρώματος, αφού σε πάρα πολλά σημεία έχει λακκούβες αλλά και όχι σωστή κλήση κι αυτό γιατί στις προηγούμενες πρόχειρες δια-πλατύνσεις δεν έγινε ποτέ μελέτη για τα τεχνικά αυτά θέματα. Πριν όμως από την βελτίωση του οδοστρώματος πρέπει να προηγηθεί μελέτη και έργο διαχείρισης και διοχέτευσης των όμβριων υδάτων τουλάχιστον από την είσοδο της πόλης έως του Σταυρού το πέραμα.

Όλοι βλέπουμε τι γίνεται όταν βρέχει αφού ο δρόμος μετατρέπεται σε χείμαρρο και αυτό συμβαίνει γιατί εκτός από τις λάθος κλήσεις όπως προανέφερα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα χαντάκια απορροής των  όμβριων υδάτων αφού δεν μελετήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Επίσης όπου έχει κατασκευαστεί κόμβος εισόδου-εξόδου σε καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στο μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου είτε έκλεισαν εντελώς τα χαντάκια η έχουν τοποθετηθεί μικροί και κατά συνέπεια ελλιπείς σωλήνες απορροής. Άρα και καινούριος ασφαλτοτάπητας να τοποθετηθεί θα καταστραφεί πολύ σύντομα από τα νερά τα οποία θα ρέουν πάνω σε αυτόν όπως συμβαίνει άλλωστε και τώρα.

 

Δεύτερον: Το ίδιο το έργο όπως κατασκευάζεται ακυρώνει σε πολλά σημεία (ιδίως στο κομμάτι Αντιμάχεια-Φυτώριο, και Καρδάμαινα-Μαστιχάρι) τα ήδη υπάρχοντα χαντάκια αφού τοποθετούνται οι φωτιστικοί ιστοί μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα τον νερό να εκτρέπεται και να διαφεύγει προς το οδόστρωμα. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι θέμα κακής μελέτης, η θέμα μη επίβλεψης του έργου με αποτέλεσμα ο εργολάβος να κάνει ότι είναι πιο βολικό.

 

Τρίτον: Το πιο σοβαρό είναι το ότι φωτιστικοί ιστοί τοποθετούνται σε πολλά σημεία πάνω στο οδόστρωμα όπου υπάρχουν τοιχία περίφραξης σε ιδιοκτησίες κατά μήκος του δρόμου δημιουργώντας έτσι μια μόνιμη παγίδα για τα οχήματα και τους οδηγούς.

Τέλος η τοποθέτηση των ιστών στο οδόστρωμα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αν μελλοντικά αποφασιστεί να μελετηθεί έργο κατασκευής των όμβριων, αφού θα πρέπει αυτοί να μετακινηθούν για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος. Κλείνοντας συμπεραίνω ότι οι αρχές μελέτησαν πολύ πρόχειρα το έργο αυτό ενώ δεν έλαβαν υπόψιν τους τις προτεραιότητες και τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Το έργο αυτό θα ήταν καλό να γίνει αφού προηγηθούν τα υπόλοιπα πολύ πιο σημαντικά τα οποία ανέφερα. Γνωρίζω ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα αρκετά σημαντικό κονδύλι αλλά θα μπορούσε ίσως να γίνει τμηματικά αλλά σωστά. Δηλαδή σε πρώτη φάση για παράδειγμα Κω Ζηπάρι, μελετημένο και κατασκευασμένο σωστά. Ίσως έτσι αξιωθούμε κάποτε να απολαμβάνουμε ένα σωστό και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω κακοπροαίρετη κριτική με αυτά που γράφω, ενώ δεν έχουν καμία πολιτική σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ,

Κυριάκος Παππούλης.

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βεβαίως και θα έπρεπε να είχε προηγηθεί του ηλεκτροφωτισμού και της τοποθέτησης των φωτιστικών ιστών, το πρόβλημα της απορροής των όμβριων υδάτων. Λάθος, δυστυχώς και ως συνήθως, οι προτεραιότητες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο νησί στην Ελλάδα που το οδικό του δίκτυο να αντιμετωπίζει τέτοιο σοβαρό πρόβλημα μετά από μια δυνατή βροχή.

  • Κάλυμνος για δες λίγο είναι μια απέραντη λίμνη μάλλον δεν βλέπεις καλά. Ένα γρήγορο παραδειγμα και έχει άλλα τόσα

   • Ε ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ

 2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ,ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ . . . . . ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ Κ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΩΣΤΑ!
  ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ-Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
  ΕΚΤΟΣ . . . . Κ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ,ΑΛΛΑ. . . .ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ;
  ΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ,ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ Κ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ,ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;
  ΕΚΤΟΣ;!;!;!;
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ Κ ΤΟΥ. . . .ΟΣΑ ΕΡΘΟΥΝ Κ ΟΣΑ ΠΑΝΕ!

 3. Κυριάκο θίγει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Δυστυχώς τόσο περιφερειάρχης όσο και ο έπαρχος είναι βαθιά νυχτωμένοι αντιμετωπίζουν την Κω όπως οι κατακτητές τους ιθαγενείς. Είναι λυπηρό να μην έχουν αντιληφθεί την αξία του οδικού δικτύου και να ασχοληθούν με συστηματικό τρόπο έτσι όχι μόνον η διαχείριση των Ανδρίων αλλά και μία σειρά από άλλα πράγματα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με Επιστημονικό τρόπο. Δυστυχώς δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Ας ελπίσουμε έστω και στον υπόλοιπο χρόνο που τους μένει να κάνουν κάποια σοβαρά πράγματα και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Εκτός από τον φωτισμό ο κύριος περιφερειάρχης σε λίγους μήνες θα τρέχουν και κάτι αυτοκινητάκια πάνω κάτω που θα λύνουν προβλήματα.
  Δυστυχώς θα τα δούμε κι αυτά.

 4. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
  ΑΛΛΑ………
  ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΚΟΣΑΡΙΑ 300 ΕΝΝΟΩ ΕΠΙ ΤΡΙΑ……….
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΟ ΔΗΜΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ
  ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΤΕ…….

  ΠΙΟ ΚΑΛΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ…..

 5. Συμφωνώ απόλυτα. Ο επαρχιακός βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αυτοί τοποθετούν ιστούς σε κάποια σημεία πάνω στο οδόστρωμα! Για θέματα όπως αυτό των ομβρίων υδάτων ή την ανακατασκευή του οδοστρώματος με ταυτόχρονη κατασκευή σωστών κόμβων και κατάργηση άλλων (π.χ. εισόδους-εξοδους καταστημάτων κάθε 10μ.) δεν βλέπω να ασχολείται κανένας τους γιατί αυτό θέλει σωστές μελέτες και είναι χρονοβόρα και κοστοβορα διαδικασία!

 6. ΟΙ ΕΠΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΜΗΔΕΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Κ ΤΟΝ ΝΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΛΕΟΣ

 7. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΕΓΚΡΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡΨΥΦΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ … ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟ,ΥΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΩΣ 31/12 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ΄ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ , ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ -ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ….. ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ . ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ….. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΥΚΡΗ..

 8. ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΟΜΟ ΗΡΘΕ Ο ΕΡΓΛΑΒΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΘΕΛΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑΣΕ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ 300 ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΙΟ ΔΗΜΟΣ………
  ΥΠΑΛΛΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ………….
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ……..ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ……
  ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ….
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ……..

 9. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΩΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΗ ΑΠΟ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΗΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΛΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΙΠΟΣΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ .

 10. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙΚΕ ΝΑ ΤΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΟΛΑ Κ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ Κ ΟΣΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΦΩΤΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.