Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η μεγάλη εορτή των Εισοδίων...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κέφαλο με κ. Ναθαναήλ & κ. Ιερεμία

9
2634

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο εσπερινός της μεγάλης για την Κεφαλο εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό ναό του χωριού.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο, τους ιερείς π. Ιωάννη Σεβαστάκη και π. Αντώνιο Κασιώτη και τον Διάκονο π. Περικλή.

Τους ύμνους απέδωσε πολύ όμορφα και κατανυκτικά χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη εκ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτίδη (είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στην Κάλυμνο), και τους: Μιχάλη Κορδιστό, Γιώργο Μιαούδη, Νίκο Τσιφτσή και τον μικρό Ευάγγελο Παλούμπη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΙΚ Αριστοτέλης Παυλίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδ/σου Αντώνη Γιαννικουρή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου Γιώργος Κοκαλάκης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Κρητικός και Μανώλης Ζερβός και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα της Θεομητορικής εορτής για την παλιά πρωτεύουσα του νησιού όπου έζησε ο Ιπποκράτης.

Το πρωί προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας (ΦΩΤΟ Σωτήρη Χριστοδούλου):

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δώρο θεού ο πνευματικός πατέρας τόυ χωριού μας δοξάζουμε καί ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία την στυλωτη

  2. Πατέρα Κωνσταντίνε χρόνια πολλά όπου και αν είσαι, όσους και να φέρουν δεν σε φτάνει κανείς, σε όλα ήσουν τέλειος. Μας λείπεις η Παναγία μαζί σου που την υπηρέτησες τόσα χρόνια στο χωριό μας. Δεν θα ξανάζησουμε τέτοιες στιγμες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ