Τα πρότυπα και τα κακέκτυπα | Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου

28
1326
Τα πρότυπα και τα κακέκτυπα.
Η διαδικασία εκλογών στο ΚΙΝΑΛ στον πρώτο γύρο ανέδειξε μεταξύ άλλων,ότι οι μηχανισμοί εξουσίας έχουν κοινό παρανομαστή για όλα τα κόμματα. Η νομή της εξουσίας, προϋποθέτει ανίερες συμμαχίες τις οποίες αναλαμβάνουν να επιβάλλουν οι συνήθεις ύποπτοι σουλατσαδόροι,που διαβρώνουν το πολιτικό ένστικτο των πολιτών, επιβάλλοντας ως πρότυπα , τα κακέκτυπα.
Όσοι έχουν αφοσιωθεί στα πρότυπα, τις αρχές και τις αξίες της προοδευτικής παράταξης, γίνονται στόχος των μηχανισμών,που εκβιάζουν την κοινωνία,ποτέ με αντιπαροχές και ποτέ με απειλές.
Απαξιώνονται όσοι τολμούν να αμφισβητήσουν τα κακέκτυπα που προβάλλονται από τους επιτήδειους παράγοντες του πελατειακού κράτους, ακόμα και αν έχουν αποδείξει με τη στάση ζωής τους, ότι αυτό που ομολογούν είναι η αλήθεια .
Σας έχω νέα από τα παλιά.
Ο ανελέητος πόλεμος των μηχανισμών εξουσίας, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κηρύχθηκε με το πρόσταγμα των συμφερόντων που προτίμησαν να νομιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή αποκλείοντας τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς από το κοινοβούλιο.
Πέτυχαν δηλαδή να επιβάλλουν τους «τσέτες» του παρακράτους, που ανέλαβαν την τρομοκρατία των προοδευτικών δημοκρατών.
Για το ποιες ήταν οι αντιπαροχές θα τα πούμε άλλη ώρα.
Αυτό που υπερασπίζεσαι είναι αυτό που είσαι.
Τα αληθινά πρότυπα δεν εξαγοράζονται γιατί χαρακτηρίζουν το αυθεντικό,γιατί υπερασπίζονται το ήθος του δικαίου και όχι του «ισχυρού».
Προσωπικά , ανέλαβα τις ευθύνες μου απέναντι στην κοινωνία και δεν υποχώρησα όταν οι μηχανισμοί εξουσίας με στοχοποίησαν ως εχθρό του Λαού .
Δεν είχα ωστόσο ποτέ καμιά αυταπάτη γνωρίζοντας ότι ενίοτε οι κοινωνίες λιθοβολούν εκείνον που βρίσκει την δύναμη να σταθεί απέναντι και να αντισταθεί σε αυτούς που τις υποδουλώνουν.
Εδώ στην ρωγμή του χρόνου, είναι καιρός να ξεχωρίσει κανείς ότι η πρόοδος δεν εξαρτάται από τις διαμάχες και τους παραγκωνισμούς για θέσεις στα ψηφοδέλτια,που αποπροσανατολίζουν από το ουσιαστικό διακύβευμα, αλλά από την πίστη και την ελπίδα που την οδηγούν τα πρότυπα ενός κοινωνικού κράτους δικαίου.
Η συμμετοχή στην διαδικασία της δεύτερης Κυριακής για την ανάδειξη του προέδρου ας γίνει με τα ανιδιοτελή κριτήρια των απλών πολιτών που ξέρουν να αναγνωρίσουν τις αξίες της δημοκρατίας και να επιλέξουν εκείνον που διαχρονικά και παραδοσιακά τις υπηρέτησε.
Η ψήφος στον Παπανδρέου είναι αντίσταση απέναντι στην τοξική για την δημοκρατία, επικράτηση των μηχανισμών που διαφεντεύουν τα μαγαζάκια του τρόμου, πουλώντας κακέκτυπα θεσμών και αρχών.
Ραντεβού στην κάλπη με την αλήθεια της ιστορίας.

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεος με τον Παπανδρέου.Αν βγει κατά λάθος ΠΑΣΟΚ τέλος.Ποιος θα τον ακολουθισει και γιατί;Τον είδαμε τον δοκιμάσαμε τι άλλο έχει να προσφέρει;Κλαυτικε στη Φωφη και τον έβαλε να πέρνει το μισθο βουλευτή αρκετά.Εξαλου όλη η τρομερή ομάδα του είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.Μόνο Συριζαίοι θέλουν ακόμα το Γιώργο.Έλεος

    • Το εμβόλιο για τον κ@λοϊό γρήγορα το κάνουμε, της ηλιθιότητας ΕΣΥ ΖΩΝΤΟΒΟΥΛΟ γιατί το αποφεύγεις;;;

      Τόπο στα νιάτα, αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα… Η τοξικότητα της εξάρτησης και της ΒΛΑΚΕΙΑΣ…

  2. Μαρία κοιτά το ημερολόγιο.2022 ποιος είναι από άλλο πλανήτη;Να προσφέρει τι;Αλήθεια ποιος τον έκανε πρωθυπουργό και πρην υπουργό κλπ;Τα μέσα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο τότε;Τώρα αυτά που τον στηρίζουν γιατί το κάνουν;Μεγάλο παιδί είσαι σκέψου .Το μόνο που δεν βοηθάει αν τον βγάλουν είναι το ΠΑΣΟΚ ,όλοι οι υπόλοιποι ευχαρστημενοι θα είναι.Ακόμα και ο Γιώργος μιας και θα βγει βουλευτής πάλι χάρη στο ΠΑΣΟΚ ασχετα με τα ποσοστά του.Χωρίς ΠΑΣΟΚ είδαμε τι πήρε.

  3. Σοβαρά πρότυπα η μάλλον κακέκτυπα υποδειγματικων οικογενειαρχων απετέλεσαν οι παπανδρεοι. Δεν θα λείψουν από την ελληνική κοινωνία. Όσο για την πολιτική από τον πακτωλό χρημάτων στο απεχθές χρέος της Γερμανό κρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης που βύθισε την ελληνική οικονομία και πτώχευσε το λαό. Αλλά ο λαός ευτυχώς δεν ξεχνά.

        • Οι εντιμοι….
          Δεν αλλαζουν πολιτικο χωρο…
          Δεν κανουν πολεμο στο Κινημα που τους εκανε ανθρωπους….
          απλα πανε στο ..σπιτι τους….
          ψιλα γραμματα…

        • Ο γητευτης …ποτε….δεν ηταν ΠΑΣΟΚ!
          Τα καλα και συμφεροντα!!!

        • Ξεχασες οταν ο πρωην εκανε τεμεναδες στον κουλη? Αλλα αυτος πηρε πληροφοριες περι τα σκουληκια και τον εκανεπερα…

  4. Μαρία μου…το «λεφτά υπάρχουν» και το ΔΝΤ είναι παρακαταθήκη του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου…αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια της ιστορίας! Εσένα πάντως σε εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο και εξαιρετική δημοσιογράφο.

  5. Συντροφισσα Μαρια…
    απο τα σχολια ορισμενων θα διαπιστωσεις οτι τιποτα τυχαιο δεν ειναι σε αυτο το νησι,και γενικα στην πατριδα μας…
    για τελευταια φορα θα το γραψω και οποιος καταλαβε-καταλαβε….
    Ο Γιωργος Παπανδρεου τολμησε και αναμετρηθηκε με τα διαπλεκομενα συμφεροντα(τυχαιο οτι ακομα τον κατηγορουν αδικα),ηρθε σε ρηξη με καναλαρχες,μεγαλοεπιχ/τιες (τους ειχε πεταξει με τις κλωτσιες απο του Μαξιμου οταν τον επισκεφτηκαν για θαλασσοδανεια),για αυτο τον λογο δοθηκε το συνθημα το 2011 να τελειωνουμε με το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρεου…

    • Φαντασιωσεις ψιτακο. Μονο ο ανδρεας εδιωξε τον κουρη της αυριανης οταν του ζητησε να του δοθει θανειο 800.000.000.

      • Δεν ξερεις τι σου γινετε….νομιζεις οτι εχεις αποψη…
        Ψυχαρης για να μαθαινεις…βλακακο….

        • Ο ψυχαρης ταπαιρνε απο τη δεξια.
          Γιαυτο ο γιος του κατεβηκε με ν.δ και παραδεχτηκε τα δανεια ανευ υποθηκων …. στην εξεταστικη της βουλης

  6. Μιλάς για τοξική αντίδραση!!!Μήπως να πας εσύ και Παπανδρέου για τοξικολογική εξέταση? Σε είδα να φοράς
    το παράσημο του Παπανδρέου.Σε ευχαριστώ πολύ γιατί κατακρήμνησες τους λιγοστούς οπαδούς του ΓΑΠ!!!
    Ήθελα να δω τα μούτρα σου την Δευτέρα 13.12.2021. Ερε γλέντια ..καλύτερα στο σπίτι σου!!!Αν έχεις πολιτική
    σταθερότητα,δημοκρατικότητα,ταπεινότητα, ικανότητα πολιτικής προσφοράς….πλερέζα για να ησυχάσουν οι
    πολίτες που είναι ενεργοί!! Α…ξέχασα…ο ΓΑΠ έμαθε να βάζει αλυσίδα στο ποδήλατό του?

    • Σα περα ακροδεξιο σταγονιδιο..
      με τα ψυχολογικα σου…
      Α!ξεχασα με κατι τετοιους»ενεργους»πολιτες σαν και σενα, που μας γεμισαν λυματα…
      προσπαθουμε να ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ την κοινωνια…

      • Για εξηγησε μας και τι σημαινει « φασιστας»
        Μια χαρα στα γραφει ο Πεισιστρατος….
        Φασιστας ειναι οποιος λεει αληθειες?
        Σας πονεσε?
        Προσωπικα οταν ακουω ΓΑΠ….το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι…
        ΚΙΔΗΣΟ….
        ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ….

  7. Απελπισμένη ανάρτηση…μιλάς εσύ που δίνατε γραμμή για Παπανδρέου και Ανδρουλάκη..κάθε άλλο παρα ελεύθερες ήταν οι εκλογές..δεν θα ερχόμουν να ψηφίσω…αλλά τώρα θα έρθω…μας διέλυσε το 2016 μας αποτελείωσε με την υποψηφιότητα του

  8. Κουίζ :Πείτε μου δύο χαρακτηριστικά πρόσωπα της Κω, που στηρίζουν ΓΑΠ. Απάντηση για να μην παιδεύεσαι :ΠΑΠΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ. Η ανανέωση σε όλο το μεγαλείο της. Απορώ, γιατί δεν μπήκε πλαφόν ηλικίας στις εκλογές για τους υποψήφιους προέδρους; Τέλος πάντων, αύριο με μυαλό, για να τελειώνουμε με τον επικίνδυνο…..

  9. ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΡΙΟ ΠΟΘ ΘΑΡΘΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΛΙ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΙ ΠΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΓΑΠ ΓΙΑΤΙ…………

    • Οι υποψηφιοι του ΠΑΣΟΚ
      ειναι διχασμενοι.
      Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ με ΓΑΠ
      γιατι τον εκανε υπουργο.
      Ο ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ με ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ και
      η ΦΤΑΚΛΑΚΗ με ΛΟΒΕΡΔΟ.
      Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ με ΚΑΝΕΝΑ,
      γιατι ολοι ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!
      Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΦΥΡΙΟΥ με τον ΓΑΠ.
      ΟΙ ΑΛΛΟΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

  10. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΖΟΥΜΕ,ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ,ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ.ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ.

  11. Οτι το λιγότερο που αξιζε στον Γαπ ειναι ε….στο γουδι για εσχάτη προδοσια ειναι άδιαπραγματευτο, οχι οτι κ η επαν εκλογή του θα ηταν πανακεια για τον τοπο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ