Αναγνώστης: Ο FDA δεν έχει εγκρίνει κανένα εμβόλιο | Απλά επανέφερε αναθεωρημένη την «εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης» (Δείτε το επίσημο έγγραφο)

10
3363

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΟΜΩΣ…… Ο FDA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ. ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΤΗΝ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”.

ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΤΟ….. ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ “ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ” ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΡΥΠΗΘΟΥΝ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ. ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ , ΠΙΕΖΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΦΟΒΙΖΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ. ΑΣΧΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΙΑ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ FDA ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ PFIZER/BIONTECH.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ.

ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2020, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 (Β) (1) (Γ) ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΉΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ, ΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΏΝ ACT (THE FD&C ACT OR THE ACT), Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ (HHS) ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΕ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΥΓΕΊΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΏΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟΝ ΙΌ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΤΗ ΝΌΣΟ CORONAVIRUS 2019 (COVID-19).

ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΈΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ HHS ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΊΟΥ 2020, ΔΉΛΩΣΕ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΧΡΉΣΗΣ ΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ COVID-19. ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ (21 U.S.C. 360BBB-3), ΥΠΌΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΌΡΟΥΣ ΚΆΘΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΊΔΕΤΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΌΓΩ ΤΜΉΜΑ.

ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020, Η ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΆΚΩΝ (FDA) ΕΞΈΔΩΣΕ ΈΚΤΑΚΤΗ ΧΡΉΣΗ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗ (EUA) ΓΙΑ ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΧΡΉΣΗ ΕΜΒΟΛΊΟΥ
PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΓΙΑ
ΠΡΌΛΗΨΗ ΤΟΥ COVID-19 ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΗΛΙΚΊΑΣ 16 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΆΝΩ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 ΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ. Ο FDA ΕΠΑΝΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ:

23 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020,
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 25, 2021,
4 ΜΑΪ́ΟΥ 10, 2021,
5 ΙΟΥΝΊΟΥ 2021,
6 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021

ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021, Ο FDA ΕΝΈΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΆΔΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (BLA) ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΉΘΗΚΕ ΑΠΌ BIONTECH MANUFACTURING GMBH FOR COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΌ
ΑΝΟΣΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ SARS-COV-2 ΣΕ ΆΤΟΜΑ ΗΛΙΚΊΑΣ 16 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΑΝΩ.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ 12ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ.

ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021, ΈΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ ΌΤΙ Η ΑΝΑΘΕΏΡΗΣΗ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ EUA ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΎ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ Ή ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 (Ζ) (2) ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ, Ο FDA ΕΠΑΝΕΚΔΊΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021 ΑΔΕΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΌ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΈΝΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΊ ΌΤΙ Η ΕΕΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΘΈΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΗ ΈΝΔΕΙΞΗ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΊ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΎΣΑΣ EUA ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΧΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ BLA.

ΕΠΙΠΛΈΟΝ, ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ (ΠΆΡΟΧΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ) ΑΝΑΘΕΩΡΉΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΈΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΛΉΞΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΟΥ ΕΜΒΟΛΊΟΥ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΚΑΙ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΛΏΣΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΆΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΥΟΚΑΡΔΊΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΑΡΔΊΤΙΔΑ.

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΉΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΈΣ ΕΝΗΜΕΡΏΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΉΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΈΣ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟ ΦΎΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΟ PFIZER-BIONTECH ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19 ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΜΕ ΆΔΕΙΑ FDA, COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID19, MRNA).

ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΈΝΑ RNA ΑΓΓΕΛΙΟΦΌΡΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΜΕ ΝΟΥΚΛΕΟΖΊΤΗ
(MODRNA) ΠΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΊ ΤΗΝ ΙΙΚΉ ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΪ́ΝΗ ΑΙΧΜΉΣ (S) ΤΟΥ SARS-COV-2 ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΈΝΗ ΣΕ ΛΙΠΊΔΙΑ ΣΩΜΑΤΊΔΙΑ. ΤΟ COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΚΕΎΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZERBIONTECH COVID-19 ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ PFIZER-BIONTECH
ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΉ ΤΗΣ ΣΕΙΡΆΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΏΝ COVID-19.

ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ PDF ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ FDA.

https://www.fda.gov/media/150386/download.

nikolaosanaximandros.gr/o-fda-de-exei-egrinei-kanena-emvolio/

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εάν είναι αληθινό και ισχύει το έγγραφο που εμφανίζεται στη διεύθυνση κάτω από το άρθρο, τότε έχουμε «φάει» πολύ δούλεμα από εχθές που όλα τα ΜΜΕ ανακοινώνουν την επίσημη αδειοδότηση του φαρμακευτικού σκευάσματος της Pfizer.

  Το σκεύασμα θα εξακολουθήσει να έχει «προσωρινή άδεια έκτακτης ανάγκης» έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες.

 2. Το εμβόλιο πήρε την πλήρη έγκριση από fda. Το μόνο που παραμένει σε άδεια επείγουσας χρήσης είναι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 και η αναμνηστική 3η δόση. Όσοι γνωρίζουν σωστά αγγλικά καταλαβαίνουν. Sorry που σας το χαλάω
  https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

 3. Αν διαβάσει κανείς το πρώτο έγγραφο από το σάιτ του FDA κατευθείαν, θα δει ότι κάνει ιστορική αναδρομή στις διαφορες εξουσιοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης (ανά ηλικία και κατηγορία) δηλαδή τις EUA και καταλήγει ότι στις 23/08 το FDA εγκρινει επίσημα και όχι έκτακτα το εμβολιο δηλαδή BLΑ και όχι EUA αυτή τη φορά. Ταυτόχρονα επεκτείνει την έκτακτη εξουσιοδότηση EUA για τις κατηγορία που η BLA δεν καλύπτει ακόμη, δηλαδή μικρές ηλικίες (12-16) και ως τρίτη δόση Booster σε ανοσοκατεσταλμένους επειδή ειναι πρόσφατες EUA και δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για επίσημη αδειοδότηση BLA.

 4. On August 23, 2021, the FDA approved the first COVID-19 vaccine. The vaccine has been known as the Pfizer BioNtech COVID-19 vaccine and will now be marketed as Cormirnaty, for the prevention of COVID-19 disease in individual 16 years of age and older.

  The vaccine also continues to be available under emergency use authorization, including for individuals 12 through 15 years of age and for the administration of a third dose in certain immunocompromised individuals.

 5. Στις 23 Αυγούστου 2021, ο FDA ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο COVID-19. Το εμβόλιο είναι γνωστό ως το εμβόλιο Pfizer BioNtech COVID-19 και τώρα θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως Cormirnaty, για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

  Το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο κατόπιν άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ηλικίας 12 έως 15 ετών και για τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ορισμένα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

 6. Παραμένει σε κατάσταση εξουσιοδοτήσεως χρήσεως έκτακτης ανάγκης για απο 16χρονα και πάνω. Απλά δόθηκε η εμπορική ονομασία του σκευάσματος.

  https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/coronavirus-disease-2019-covid-19/comirnaty-and-pfizer-biontech-covid-19-vaccine

 7. Καθηγητής Κούβελας: Η άδεια του εμβολίου Pfizer παραμένει "emergensy use" έως το 2026. ΤΕΛΟΣ

  (24/08/2021) Καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας: «Η άδεια του εμβολίου Pfizer παραμένει η ίδια. Η «Emergency Use Authorization». Μάλιστα παρατάθηκε η επίσημη έγκριση για το 2026. Γιατί τότε θα τελειώσουν οι μελέτες. Όλα αυτά που σας μεταφέρουν τα ΜΜΕ είναι ψευδής ειδήσεις.

  Ακούστε προσεκτικά από το 31 λεπτό και ύστερα.

  https://focusfm.gr/d-koyvelas-den-eipa-tipota-perissotero-apo-ayta-poy-grafei-o-idios-o-eof-gia-to-pos-prepei-na-dilonontai-tychon-parenergeies-ton-emvolion-ichitiko-focus-fm/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ